ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ: Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ (βίντεο-φωτογραφίες)

Καταυλισμό προσφυγών επισκέφθηκε η Αντζέλινα Τζολί την Κυριακή 20 Ιουνίου στην Μπουρκίνα Φάσο. Η γνωστή σε όλους ηθοποιός και ακτιβίστρια είδε από κοντά την κατάσταση που επικρατούν στο καταυλισμό όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες, οι οποίοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να γλιτώσουν από την τζιχαντιστική βία στο Μαλί.

Το ταξίδι της έγινε με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου, αναφέρει το ΑΠΕ. Η ηθοποιός και ακτιβίστρια υπέρ των προσφύγων έκανε τις δηλώσεις αυτές από τον καταυλισμό προσφύγων Γκουντουμπού, περίπου 15 χιλιόμετρα έξω από την πόλη Ντόρι, στο βορειοανατολικό τμήμα, κοντά στην περιοχή του Σαχέλ που αποτελεί επίκεντρο των βιαιοπραγιών.

Περίπου 1,2 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί λόγω της βίας στην Μπουρκίνα Φάσο, η οποία φιλοξενεί πάνω από 22.000 πρόσφυγες από το Μαλί, οι οποίοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους εξαιτίας της τζιχαντιστικής βίας. Περί τους 11.000 βρίσκονται στον καταυλισμό Γκουντούμπου.

 «Βρίσκομαι εδώ για να επιδείξω την αλληλεγγύη μου στον λαό της Μπουρκίνα Φάσο, που συνεχίζει να υποδέχεται τους εκτοπισμένους αδελφούς και αδελφές παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις και προκλήσεις, που μοιράζεται τα λίγα που διαθέτει σε μια χρονική συγκυρία όταν άλλες χώρες με πολλά περισσότερα έχουν κλείσει τα σύνορά τους και τον νου τους στους πρόσφυγες».

Hot this week

ΜΕΞΙΚΟ: Έβαλαν φωτιά στο Κυβερνητικό Παλάτι–Βίαια επεισόδια σε διαδήλωση για το μολυσμένο νερό -(Βίντεο)

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικού, όταν διαδηλωτές...

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ: Πεινούσε, αλλά φύλαγε το φαγητό του για τα αδέλφια του – Συγκλονίζει η κατάθεση του δασκάλου του

Μια εικόνα που δύσκολα μπορεί να αφήσει κάποιον ασυγκίνητο...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Αυτοκίνητο κατέληξε σε καφετέρια στην Πινδάρου – Δύο τραυματίες

Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην οδό Πινδάρου,...

Topics

ΜΕΞΙΚΟ: Έβαλαν φωτιά στο Κυβερνητικό Παλάτι–Βίαια επεισόδια σε διαδήλωση για το μολυσμένο νερό -(Βίντεο)

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικού, όταν διαδηλωτές...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Αυτοκίνητο κατέληξε σε καφετέρια στην Πινδάρου – Δύο τραυματίες

Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην οδό Πινδάρου,...

ΟΜΟΝΟΙΑ: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε από τον 4ο όροφο ξενοδοχείου – Φώναζε «βοήθεια»

Τραγική κατάληξη είχε το περιστατικό στην Ομόνοια, όπου άνδρας,...

ΕΟΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Ο «Αστυνομικός του Νερού» με μήνυμα εξοικονόμησης

Με έναν διαφορετικό και πιο ευχάριστο τρόπο επιλέγει ο...

Related Articles

Popular Categories