ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι της στη Μάλτα – Ποιος θα την αντικαταστήσει;

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, ανακοίνωσε την ακύρωση του προγραμματισμένου ταξιδιού της στη Μάλτα για τη 17η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων Μικρών Κρατών της Ευρώπης, λόγω των εξελίξεων που σχετίζονται με το θέμα του Γενικού Ελεγκτή .

Στη γραπτή της δήλωση, τόνισε την ανάγκη για υπευθυνότητα και τη διασφάλιση της ομαλότητας και σταθερότητας στον τόπο, επισημαίνοντας ότι οι θεσμοί πρέπει να λειτουργούν με τρόπο που δεν προκαλεί ανησυχία στους πολίτες. Αντί αυτής, τη χώρα θα εκπροσωπήσει ο Χάρης Γεωργιάδης.

Γραπτή δήλωση Προέδρου Βουλής των Αντιπροσώπων:

«Ως αιρετοί αντιπρόσωποι των πολιτών που μας τίμησαν με την ψήφο τους οφείλουμε στις δύσκολες στιγμές να δηλώνουμε το παρών μας. Αυτή τη στιγμή επιβάλλεται να διασφαλίσουμε την ομαλότητα και τη σταθερότητα στον τόπο μας, η οποία πλήττεται από δημόσιες δηλώσεις.

Υπό τις δεδομένες περιστάσεις αποφάσισα να ακυρώσω το προγραμματισμένο ταξίδι μου στη Μάλτα, μεταξύ 25ης και 27ης Σεπτεμβρίου 2024, για την εκπροσώπηση της χώρας μας στη 17η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων Μικρών Κρατών της Ευρώπης, στην οποία θα με εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Χάρης Γεωργιάδης.

Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε σε μία κρίση να γεννάει άλλη κρίση, αλλά οφείλουμε με υπευθυνότητα να θωρακίσουμε θεσμούς και να τιμήσουμε τα αξιώματα που υπηρετούμε. Οι θεσμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν μπορεί να ασκούνται με τρόπο που να προκαλούν ανησυχία και αμηχανία στους πολίτες ειδικά από όσους έχουν τη θεσμική υποχρέωση και το καθήκον να τους διασφαλίζουν, να τους προστατεύουν και να τους σέβονται.Οφείλουμε, συνεπώς, να την οδηγήσουμε σε μια διαφορετική διέξοδο. Θεσμική και ενωτική, που θα αντιμετωπίζει οριστικά τις παθογένειες του παρελθόντος.»

Hot this week

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: Έξι εβδομάδες χωρίς πισίνα – Οι ζημιές που φέρνει στο φως η θεομηνία

Σε αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου...

ΟΚΥπΥ:Μια ένεση την εβδομάδα ή τον μήνα για την εξάρτηση από οπιοειδή – Νέα θεραπεία στην Κύπρο

Μια νέα θεραπευτική επιλογή για τα άτομα που αντιμετωπίζουν...

VOLVO: Εξελίσσει την ασφάλεια με αυτοκίνητα που επικοινωνούν μεταξύ τους

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας...

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ:Πέφτει σταδιακά η θερμοκρασία

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το απόγευμα όπου...

Το Toyota C-HR συμπληρώνει δέκα χρόνια με 2,1 εκ. αυτοκίνητα στους δρόμους

Από το 2016 μέχρι σήμερα το Toyota C-HR εξελίχθηκε...

Topics

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: Έξι εβδομάδες χωρίς πισίνα – Οι ζημιές που φέρνει στο φως η θεομηνία

Σε αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου...

VOLVO: Εξελίσσει την ασφάλεια με αυτοκίνητα που επικοινωνούν μεταξύ τους

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας...

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ:Πέφτει σταδιακά η θερμοκρασία

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το απόγευμα όπου...

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Ετήσια επιστημονική διάλεξη στη μνήμη του Δρος Νίκου Ιωάννου

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνει τη Δευτέρα,...

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ: Στο Δικαστήριο ο 34χρονος μετά την επεισοδιακή σύλληψη

Επεισοδιακή καταδίωξη εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Λεμεσό, με την...

Related Articles

Popular Categories