ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΟΥΛΙΔΗΣ: To πρώτο παιδί με Αυτισμό που άνοιξε το δρόμο για πολλά γενικά σχολεία να συμμετέχουν στους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες-Τι μας ανέφερε η μητέρα του, Νάγια-Βίντεο-Φώτο- (Αποκλειστικό)

Το γενικό Δημοτικό σχολείο Παλόδειας όπου φοιτά ο 14χρονος, Ανδρέας Χουλίδης άνοιξε το δρόμο στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών ΑμεΑ να συμμετάσχουν στους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο μικρός Ανδρέας είναι παράδειγμα προς μίμηση ότι όλα μπορούν να πραγματοποιηθούν εάν υπάρχει θέληση. Σήμερα, ο μικρός Ανδρέας συμμετείχε στους Παγκύπριους Ειδικούς Ολυμπιακούς δίνοντας και παίρνοντας μαθήματα αποδοχής και συμπερίληψης.

Στο πλαϊ του, φυσικά ήταν ο φύλακας άγγελος, η μητέρα του Νάγια αλλά και οι συμμαθητές του, οι οποίοι βλέποντας τον μοιράστηκαν την χαρά του και θέλησαν να μοιράσουν τα μηνύματα που έγραφαν τα πανό τους “Όσο διαφέρουμε, άλλο τόσο μοιάζουμε”, “Μοιάζω, διαφέρω, άνθρωπος είμαι κι εγώ”.

Όπως μας είπε η μητέρα του, Νάγια «Πολλά γενικά σχολεία έχουν μαθητές με αναπηρίες και ίσως το παράδειγμα του Δημοτικού Σχολείου Παλόδειας να ανοίξει το δρόμο συμμετοχής στους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες και για αυτά τα παιδιά».

Hot this week

ΛΕΜΕΣΟΣ: Στη ΜΕΘ σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 17χρονος μετά από σοβαρό τροχαίο με μοτοσυκλέτα

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, νοσηλεύεται...

ΝΕΑ ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Για ακραία ζέστη – Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος τη Δευτέρα

Δεν υποχωρεί η ζέστη στην Κύπρο, με το Τμήμα...

Topics

ΛΕΜΕΣΟΣ: Στη ΜΕΘ σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 17χρονος μετά από σοβαρό τροχαίο με μοτοσυκλέτα

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, νοσηλεύεται...

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΨΑΘΑ: Δύο νεκροί μετά τη σύγκρουση πυροσβεστικών ελικοπτέρων-Τραυματίες οι άλλοι δύο

Τραγική κατάληξη είχε το σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε...

Related Articles

Popular Categories