22.9 C
Nicosia
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ-Ψηλές θερμοκρασίες στην Αυστραλία

ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Πολικό ψύχος στις ΗΠΑ-Ψηλές θερμοκρασίες στην Αυστραλία

-

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής προκαλώντας τον θάνατο πολλών ανθρώπων αλλά και σοβαρά προβλήματα σε χιλιάδες νοικοκυριά.

Σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες ενώ σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι χιονοπτώσεις και ο παγετός καθιστούν τους δρόμους ιδιαίτερα επικίνδυνους, διαταράσσουν την αεροπορική κυκλοφορία, οδηγούν στο κλείσιμο σχολείων και αφήνουν χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Την ίδια στιγμή χιλιάδες Αμερικανοί έχουν λάβει προειδοποιήσεις για έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Ο χιονιάς χτυπά και την Ελλάδα με το χιόνι να φτάνει ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Πάρνηθας και στα δύο ρεύματα, από το ύψος του τελεφερίκ, λόγω χιονόπτωσης ενώ σημειώνονται χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα της Αττικής. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ τα χιόνια σήμερα έφτασαν στα ορεινά, ημιορεινά της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και στα ημιορεινά της ανατολικής Πελοποννήσου. Στα βόρεια, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα φτάσουν μέχρι τα ορεινά της Κρήτης.

Από τη άλλη πλευρά του Ατλαντικού στην Αυστραλία η Μετεωρολογία Υπηρεσία της χώρας έστειλε προειδοποίηση για ακραίο κύμα καύσωνα λέγοντας πως η θερμοκρασία έφτασε τους 40 βαθμούς Κελσίου στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ποτέ στην Αυστραλία ήταν οι 50,7 βαθμοί Κελσίου που έδειξε το θερμόμετρο στο Αεροδρόμιο Όνσλοου της Πιλμπάρα στις 13 Ιανουαρίου 2022.

Η ζέστη αυξάνει τον κίνδυνο να ξεσπάσουν πυρκαγιές σε μια περίοδο ήδη υψηλού κινδύνου πυρκαγιών εν μέσω του καιρικού φαινομένου Ελ Νίνιο που συνδέεται συνήθως με ακραία γεγονότα όπως πυρκαγιές, κυκλώνες και ξηρασίες.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: