22.1 C
Nicosia
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ: Ποιος ο λόγος που άλλαξαν οι κανονισμοί

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ: Ποιος ο λόγος που άλλαξαν οι κανονισμοί

-

Σημαντικές αλλαγές στα αεροπορικά ταξίδια, που αφορούν τις διαστάσεις και το βάρος των χειραποσκευών, καθώς και την ποσότητα των υγρών που επιτρέπεται να μεταφέρονται στην καμπίνα του αεροσκάφους, τίθενται σε ισχύ από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, για όλες τις αεροπορικές εταιρείες.

Οι αλλαγές επιδιώκουν να εξισορροπήσουν την ασφάλεια με την ευκολία για τους επιβάτες. Η αλλαγή των κανονισμών για τις χειραποσκευές και την ποσότητα των υγρών που επιτρέπεται να μεταφέρονται στο αεροσκάφος, δεν σχετίζεται με την εξάλειψη του κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να ενοποιήσει τους κανονισμούς μεταξύ των διαφόρων αεροπορικών εταιρειών, ώστε να υπάρχει συνέπεια και σαφήνεια για τους επιβάτες. Αυτό βοηθά στην αποφυγή σύγχυσης και απλοποιεί τη διαδικασία για τους ταξιδιώτες, κάνοντάς την πιο ευχάριστη και προβλέψιμη. Με τις νέες προδιαγραφές, οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τον διαθέσιμο χώρο στην καμπίνα, αποφεύγοντας προβλήματα υπερφόρτωσης και αυξάνοντας την άνεση των επιβατών.

Ενώ ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων παραμένει, οι νέοι κανονισμοί δεν στοχεύουν άμεσα σε αυτόν.

Οι αλλαγές συνδυάζουν τη διαχείριση των αποσκευών με τις υπάρχουσες διαδικασίες ασφαλείας, όπως οι περιορισμοί στην ποσότητα υγρών, για να διευκολύνουν την ασφάλεια και τη διαχείριση του επιβατικού φορτίου. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις χειραποσκευές, το επιτρεπόμενο βάρος κάθε χειραποσκευής δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 10 κιλά ενώ οι μέγιστες διαστάσεις (συμπεριλαμβανομένων των χειρολαβών και των τροχών) ορίζονται σε 55 x 40 x 20 cm, το προσωπικό αντικείμενο πρέπει να είναι 40 x 30 x 15 cm.

Η Κομισιόν επαναφέρει τους προηγούμενους κανόνες για την ποσότητα των υγρών που μπορούν να μεταφέρονται στις χειραποσκευές. Από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, καταργείται η εξαίρεση που επέτρεπε τη μεταφορά υγρών άνω των 100 ml σε αεροδρόμια με συστήματα ανίχνευσης εκρηκτικών (EDSCB), έως ότου όλα τα αεροδρόμια στην Ευρώπη αποκτήσουν τις ίδιες συσκευές ελέγχου.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς:

  • Υγρά όπως αεροζόλ, ποτά, οδοντόκρεμες, καλλυντικά και τζελ πρέπει να τοποθετούνται σε διαφανείς πλαστικές σακούλες μέγιστης χωρητικότητας 1 λίτρου, με καμία συσκευασία να μην υπερβαίνει τα 100 ml.
  • Συσκευασίες άνω των 100 ml πρέπει να τοποθετούνται σε παραδιδόμενη αποσκευή.
  • Φάρμακα και παιδικές τροφές εξαιρούνται από τους ποσοτικούς περιορισμούς.

Όσον αφορά τις χειραποσκευές, το επιτρεπόμενο βάρος κάθε χειραποσκευής δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 10 κιλά

Τα υγρά που αγοράζονται από αφορολόγητα καταστήματα σε αεροδρόμια ή αεροπορικές εταιρείες μπορούν να μεταφέρονται αν είναι τοποθετημένα σε σφραγισμένη σακούλα ασφαλείας με την απόδειξη. Η σακούλα δεν πρέπει να ανοιχτεί μέχρι τον τελικό προορισμό, αν και οι ιθύνοντες μπορεί να χρειαστεί να την ανοίξουν για έλεγχο. Αν ο επιβάτης έχει πτήση ανταπόκρισης, πρέπει να ενημερώσει τους ιθύνοντες για την επανατοποθέτηση των υγρών σε νέα σακούλα.

Από ότι φαίνεται, σύμφωνα με τη σκέψη των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι κίνδυνοι τρομοκρατικών επιθέσεων έχουν μειωθεί. Παρόλα αυτά, οι νέοι κανονισμοί εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διατήρηση υψηλής ασφάλειας, με στόχο την προστασία των επιβατών και των αεροσκαφών από πιθανές απειλές.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: