Παρασκευή, 13 Μαρτίου, 2026
4.5 C
Cyprus

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ: Οι άλλοτε κάτοικοι του διοργανώνουν προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Φανούριου

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές , έστω και  σαν περαστικοί με πόνο ψυχής,  ανήμερα της γιορτής του θαυματουργού Αγίου Φανουρίου, με πρωτοβουλία της Κίνησης και σε συνεργασία με τα Λεωφορεία «Λάμπουσα», οι άλλοτε κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου Κερύνειας διοργανώνουν και φέτος υπό κατοχή,  προσκύνημα στη σπηλιά του Αγίου Φανουρίου. 

Το προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  27 Αυγούστου 2023, ώρα 6.00 μ.μ. ενώ θα τελεστεί έξω από το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου παράκληση από ιερείς, όπως έγινε και τις προηγούμενες χρονιές. Όπως είναι γνωστό το εκκλησάκι μετατράπηκε σε γκαλερί και απαγορεύεται η είσοδος σε προσκυνητές). Στη συνέχεια, όσοι επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν σε σύντομες επισκέψεις στα χωριά της περιοχής :  Πέλλαπαϊς ή  Λάπηθος-Καραβάς ( Μονή Αχειροποιήτου), που  τώρα μετατράπηκε σε  στρατόπεδο. Το λιμανάκι της Κερύνειας θα είναι ο τελευταίος προορισμός και ο χώρος συνάντησης όλων για την επιστροφή. (Το παρόν πρόγραμμα μπορεί να διαμορφωθεί, αναλόγως των συμμετεχόντων.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ:  Χώρος αναχώρησης:  Χώρο στάθμευσης του υπουργείου Εσωτερικών απέναντι από την ΠΑΣΥΔΥ.

Ώρα αναχώρησης:   4:00 μ.μ.   –  ΤΙΜΗ : €10. 

ΛΕΜΕΣΟΣ:  Χώρος αναχώρησης: Χώρος στάθμευσης  κρεαταγοράς ΜΕΛΗΣ  (κυκλικός κόμβος Λινόπετρας).                       

Ώρα αναχώρησης:  2:30 μ.μ.  – ΤΙΜΗ : €17 (Οικονόμος Πέτρου 99572485)

ΛΑΡΝΑΚΑ:  Χώρος αναχώρησης: ΝΕΟ Γ.Σ.Ζ.   

Ώρα αναχώρησης:  3:00 μ.μ.  –   ΤΙΜΗ: €17

   Για κρατήσεις συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε:

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ «ΛΑΜΠΟΥΣΑ»  ΤΗΛ.: 99635428 (Κυρ. Σωτήρη Καλή)

Διευκρινίζεται ότι ο κάθε επιβάτης πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητά του,  πόσιμο νερό, σάντουιτς, ξηρή τροφή κ.α.. Οι προσκυνητές  πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα ανώμαλα και απόκρημνα βράχια της περιοχής. Σε περίπτωση ατυχήματος την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο ίδιος. Στους νέους που θα ταξιδέψουν μαζί μας θα δοθεί αναμνηστική εικόνα του Αγίου Φανουρίου. Σε δεκαπέντε  (άπορους) μαθητές που θα τηλεφωνήσουν πρώτοι στο 99685983  ( κ. Κλεάνθη)  θα παραχωρηθεί ΔΩΡΕΑ εισιτήριο. Ο κάθε επιβάτης που θα ταξιδέψει με το λεωφορείο, πρέπει απαραίτητα  να είναι καθήμενος και  συνεπής στην ώρα αναχώρησης του λεωφορείου.

Εκ μέρους της Κίνησης: ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ  Τηλ.: 99685983

[email protected] 


Hot this week

«ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ»: Τρεις τελευταίες παραστάσεις στη Λευκωσία και περιοδεία σε όλη την Κύπρο

Τρεις τελευταίες παραστάσεις της «Δωδέκατης Νύχτας» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ,...

ΟΣΚΑΡ 2026: Η μεγάλη βραδιά πλησιάζει – Ποιοι θα παρελάσουν και ποια είναι τα φαβορί

Η 98η τελετή απονομής των Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί την...

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑ: Εντός 24 ωρών μετακινείται από την Πολιτική Άμυνα μετά τον σάλο για τα καταφύγια

Έντονες αντιδράσεις από πολίτες προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις της...

ΒΟΥΛΗ: Υποχρεωτική η παρουσία ακτινολόγου στα ακτινοδιαγνωστικά κέντρα

Η Βουλή ψήφισε σήμερα τον νόμο που καθορίζει τη...

ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ: Ψέκασαν οδηγό κινητής κάμερας, προκάλεσαν ζημιές και συνελήφθησαν

Στη σύλληψη άντρα 37 ετών προχώρησε σήμερα η Αστυνομία,...

Topics

«ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ»: Τρεις τελευταίες παραστάσεις στη Λευκωσία και περιοδεία σε όλη την Κύπρο

Τρεις τελευταίες παραστάσεις της «Δωδέκατης Νύχτας» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ,...

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑ: Εντός 24 ωρών μετακινείται από την Πολιτική Άμυνα μετά τον σάλο για τα καταφύγια

Έντονες αντιδράσεις από πολίτες προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις της...

ΠΑΣΥΚΑΦ: Σημαντική νίκη για τους ασθενείς στην Κύπρο το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου

Την πλήρη στήριξή του στη λειτουργία του Εθνικού Ινστιτούτου...

ΡΟΝ ΝΤΕΛΑΝΙ: Θλίψη στον στίβο – Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός «Ronnie»

Θλίψη προκάλεσε στον παγκόσμιο αθλητισμό η είδηση του θανάτου...

Related Articles

Popular Categories