26.2 C
Nicosia
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΑΓΓΕΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ: Έφυγε από τη ζωή η μουσικός και μαέστρος- «Είμαστε συντετριμμένοι….»(Φώτο)

ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ: Έφυγε από τη ζωή η μουσικός και μαέστρος- «Είμαστε συντετριμμένοι….»(Φώτο)

-

- Advertisement -]

Η γνωστή μουσικός και μαέστρος στο χώρο της μουσικής παιδείας έφυγε από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη σε όσους τη γνώρισαν από κοντά.

Σε αναρτήσεις του, φίλοι αλλά και άτομα που συνεργάστηκαν μαζί τους μιλούν για τον χαρισματικό υπέροχο χαρακτήρα της αλλά και το ταλέντο της στην μουσική.

Σπύρος Αντωνέλλος

«Η Αγγελίνα μας, ένας υπέροχος, χαρισματικός Άνθρωπος, έφυγε… Έτσι… απροειδοποίητα… Στο καλό και να γεμίζεις μουσικές τους ουρανούς που διαβαίνεις…»

Ραφαήλ Γιούκας

«Σε είχα δει τυχαία σε μια παράσταση το 2009 και είχα μαγευτεί από τον τρόπο που διεύθυνες την χορωδία σου. Τέτοιο πάθος και τέτοια ενέργεια δεν είχα ξαναδεί.Ήμουν 14 χρόνων. Που να ήξερα ότι θα έμπαινα μια μέρα στην αίθουσα να γνωρίσω την καινούργια μουσικό και θα ήσουν εσύ. Μας χάρισες απλόχερα την αγάπη και την τέχνη σου. Μας αποδέχτηκες και μας συμβούλευες σαν να ήμασταν δικά σου παιδιά. Όλοι οι μαθητές σου είμαστε πολύ τυχεροί που πήραμε έστω και λίγο από το φως σου. Σε κουβαλώ για πάντα φυλακτό στη καρδιά μου. Το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο και τα λόγια φτωχά. Καλό ταξίδι στο φως αγαπημένη μας μαέστρο. Δύναμη και κουράγιο στους αγαπημένους σου».

«Έσιει 3 ώρες, μάχουμαι να γράψω κάτι τζιαί απλά κάθουμαι, θωρώ τους τοίχους τζιαί θυμούμαι στιγμές. Εν γραμμένο απλά ένα «αγαπημένη μου…». Το ευχαριστώ εν το ένιωσα ποττέ πιο λλίο. Αγαπώσε τζι ας είμαι παφίτης! Καλό σου ταξίδι στο φως…»

Η Αγγελίνα Νικολαΐδου φοίτησε στο Κονσερβατόριο του Debrecen της Μουσικής Ακαδημίας Λιστ στις τάξεις των Berkesi Sandor στη διεύθυνση και Szesztay Zsolt στα Θεωρητικά. Με την αποφοίτηση της έγινε κάτοχος των διπλωμάτων Μουσικοπαιδαγωγικών, Ανώτερων Θεωρητικών , διδασκαλίας τραγουδιού-μουσικής και Διεύθυνσης Χορωδίας. Εργάστηκε ως καθηγήτρια μουσικής στη Μέση Εκπαίδευση με καθήκοντα διδασκαλίας και διεύθυνσης Χορωδίας και Ορχήστρας . Έχει διδάξει σε σεμινάρια του ΥΠΠ, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, του Κυπριακού Ινστιτούτου Μουσικής, του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Λευκωσίας Θέματα Χορωδιακής Μουσικής και Διεύθυνσης.

Διετέλεσε μαέστρος της Επαρχιακής Χορωδίας Λεμεσού και των χορωδιακών τμημάτων του Μουσικού Λυκείου Λεμεσού με τα οποία παρουσιάστηκε σε συναυλίες στο εξωτερικό. (Ελλάδα, Τσεχία, Πολωνία). Είχε εκτελέσει καθήκοντα μαέστρου χορωδίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο.

Η γνωστή μαέστρος και μουσικός υπήρξε Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Πολιτιστικής Κίνησης ΕΠΙΛΟΓΗ και μαέστρος των 6 χορωδιακών της τμημάτων. Με τις χορωδίες της Επιλογής παρουσιάστηκε σε κονσέρτα τόσο στην Κύπρο όσο και το εξωτερικό .(Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Τσεχία, Σλοβακία Γερμανία , Ρωσία, Σερβία, Λίβανο, Αυστρία και Ουγγαρία.)Υπό τη διεύθυνση της η Παιδική Χορωδία και η Χορωδία Νέων έχουν διακριθεί με χάλκινα, αργυρά και Χρυσό μετάλλια σε Διεθνείς Διαγωνισμούς.

Είχε συνεργαστεί με σημαντικές ορχήστρες και Χορωδίες όπως η Συμφωνική της ΕΡΤ, η Συμφωνική Ορχήστρα Concert Βουδαπέστης, η Streichephilarmonie Βερολίνου, η Χορωδία του Καθεδρικού της Fulda και η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου καθώς και καταξιωμένους μαέστρους όπως Viacheslav Volich, Francois Duchamp, Franz Huber, Γιώργο Πυλαρινό , Κωνσταντίνο Δημηνάκη , Νότη Γεωργίου,Άλκη Μπαλτά. Ήταν μουσικός σύμβουλος και συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χορωδιών EUROPA CANTAT.

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: