Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΦΠΑ: Τα βασικά προϊόντα που αφαιρέθηκε το ΦΠΑ-Σε ισχύ το 0%

ΦΠΑ: Τα βασικά προϊόντα που αφαιρέθηκε το ΦΠΑ-Σε ισχύ το 0%

-

- Advertisement -
my office

Παρόλο που από την Παρασκευή 5 Μαϊου τέθηκε σε ισχύ το διάταγμα της κυβέρνησης για επιβολή 0% ΦΠΑ σε συγκεκριμένα βασικά αγαθά προϊόντα εντούτοις υπάρχουν καταναλωτές που οι διάφοροι συνεχίζουν να πωλούν τα προϊόντα τους με το ΦΠΑ.

Το μέτρο είναι προσωρινού χαρακτήρα και θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, 2023. Τα προϊόντα αυτά είναι: Ψωμί, γάλα, αβγά, πάνες παιδιών/ενηλίκων, παιδικές τροφές, και προϊόντα γυναικείας υγιεινής.Ψωμί: όλα τα είδη ψωμιού φρέσκο ή κατεψυγμένο με ή χωρίς προζύμι (π.χ.  λευκό, μαύρο, ολικής αλέσεως, πολύσπορο, χωριάτικο, σικάλεως,  καλαμποκόψωμο, μπαγκέτα, τσιαπάτα, ψωμί σε φέττες, φραντζολάκια, πίττες).  Δεν συμπεριλαμβάνονται τα αρτοσκευάσματα, τα αποξηραμένα (π.χ. παξιμάδια) και οποιοδήποτε  ψωμί με πρόσθετα υλικά όπως π.χ. σταφίδες, ξηροί καρποί, αρωματικά. 
 

Γάλα: φρέσκο γάλα (π.χ. αγελαδινό, κατσικίσιο, προβάτου), ζαχαρούχο,  συμπυκνωμένο, μακράς διάρκειας, γάλα με γεύση (π.χ. σοκολάτα, μπανάνα),  φυτικό γάλα (π.χ. αμυγδάλου, σόγιας, ρυζιού).  
 

Αυγά 

Παιδικές τροφές: σε σκόνη, ξηρή ή και υγρή μορφή οι οποίες προορίζονται για  κατανάλωση από παιδιά. Δεν συμπεριλαμβάνονται τα σνακ (π.χ. τσιπς, ξηροί  καρποί, ζαχαρωτά, σοκολάτες, παγωτά).
 

Παιδικές πάνες 
 

Προϊόντα για τη γυναικεία υγιεινή προστασία (ταμπόν, σερβιέτες υγιεινής  και σερβιέτες ακράτειας) 
 

Πάνες ενηλίκων 

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι εναπόκειται στον κάθε επιχειρηματία για την σήμανση που θα έχει στο ράφι για τα προϊόντα. Για παράδειγμα αναμένεται ότι κάποιες επιχειρήσεις θα έχουν μια απλή σήμανση ότι το συγκεκριμένο προϊόν είναι μηδενικό ΦΠΑ.


- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: