Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήSHOWBIZXAΡΙ ΜΠΕΛΑΦΟΝΤΕ: Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός ηθοποιός, τραγουδιστής και ακτιβιστής-Συνεργάστηκε...

XAΡΙ ΜΠΕΛΑΦΟΝΤΕ: Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός ηθοποιός, τραγουδιστής και ακτιβιστής-Συνεργάστηκε με την Νανά Μούσχουρη- (Βίντεο)

-

- Advertisement -
my office

Ο γνωστός τραγουδιστής, ηθοποιός και ακτιβιστής, Χάρι Μπελαφόντε έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του ένα πλούσιο έργο τόσο στην υποκριτική όσο και στην μουσική σκηνή.

Η αιτία θανάτου του 96χρονου Χάρι Μπελαφόντε ήταν συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, δήλωσε ο εκπρόσωπός του στους New York Times. Ο Χάρι Μπελαφόντε κέρδισε το βραβείο Tony  και εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες μεγάλου μήκους.

Πέρασε τη ζωή του παλεύοντας για διάφορους κοινωνικούς σκοπούς ενώ χρηματοδότησε πολυάριθμες πρωτοβουλίες της δεκαετίας του 1960 για να φέρει πολιτικά δικαιώματα στους Μαύρους Αμερικανούς, έκανε εκστρατεία κατά της φτώχειας, του απαρτχάιντ και του AIDS στην Αφρική και υποστήριξε αριστερές πολιτικές προσωπικότητες όπως ο Φιντέλ Κάστρο της Κούβας και ο Ούγκο Τσάβες της Βενεζουέλας.

Κυκλοφόρησε 30 στούντιο άλμπουμ, ενώ στις συνεργίες του σημειώνεται εκείνη με τη Νανά Μούσχουρη, τη Λένα Χορν και τη Μίριαμ Μακέμπα. Η τελευταία κυκλοφορία του χάρισε ένα από τα δύο βραβεία Grammy. Αργότερα του απονεμήθηκε ένα τιμιτικό Grammy γαι τα επιτεύγματα της καριέρας του και το βραβείο αξιοκρατίας του προέδρου της Ακαδημίας. Ο Χάρι Μπελαφόντε παράλληλα με τη μουσική του καριέρα διέπρεψε και ως ηθοποιός, κερδίζοντας ένα βραβείο Tony το 1954 για την εμφάνισή του στη μουσική επιθεώρηση, το Almanac του John Murray Anderson.

Εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες, κυρίως ως ένας από τους πρωταγωνιστές στο Island in the Sun, μαζί με τον James Mason, Joan Fontaine και Joan Collins, με την οποία είχε και σχέση. 

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: