Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ: 103 πυρκαγιές σε 24 ώρες-Όλη τη νύχτα "έκαιγαν" τον...

ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ: 103 πυρκαγιές σε 24 ώρες-Όλη τη νύχτα “έκαιγαν” τον Ιούδα

-

- Advertisement -
my office

Νύχτα εμπρησμών ήταν η χθεσινή, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να βρίσκεται επί ποδός για άλλη μία χρονιά, ανταποκρινόμενη σε 108 κλήσεις σε ένα εικοσιτετράωρο, εκ των οποίων οι πέντε ψευδείς. 

Πάντως, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, από τις 10 Μαρτίου, τα μέλη της δύναμης ανταποκρίθηκαν σε 242 περιστατικά που αφορούσαν σε λαμπρατζιές. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε συνολικά 60 περιστατικά που αφορούσαν τις λαμπρατζιές, σε όλες τις επαρχίες.

Γύρω στις 15:20  ξέσπασε πυρκαγιά σε υπό ανέγερση πολυκατοικία στον Κάψαλο Λεμεσού. Μέλη της Πυροσβεστικής ανταποκρίθηκαν με δύο πυροσβεστικά οχήματα από πυροσβεστικούς σταθμούς της Λεμεσού. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην οροφή της πολυκατοικίας και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε δύο αντλίες θερμότητας και έξι κομπρεσόρους κλιματιστικών.

Σημειώνεται ότι την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, υπήρχαν εργαζόμενοι στο χώρο. Εξάλλου, στις 00:35 η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε με δύο πυροσβεστικά οχήματα σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε δύο σταθμευμένα οχήματα στην οδό Κιοπρουλουζάντε, κοντά στην εκκλησία Αγίου Αντωνίου, στη Λεμεσό. Πρόκειται για ένα ακινητοποιημένο όχημα κι ένα όχημα μάρκας Opel Corsa.

Από την πυρκαγιά, τα δύο οχήματα που βρίσκονταν σε απόσταση 30 μέτρων μεταξύ τους, υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. Κατά την προσέγγιση των πυροσβεστικών οχημάτων για κατάσβεση της πυρκαγιάς, τα μέλη της δύναμης δέχθηκαν πετροβολισμό από ανήλικα άτομα.

Στις 00.53 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε οικία στον Δήμο Παραλιμνίου, η οποία αφορούσε σε φωτιά σε ξύλινο ερμάρι που προκλήθηκε από αναμμένο καντήλι. Η φωτιά κατασβέστηκε από τους ιδιοκτήτες πριν από την άφιξη της Πυροσβεστικής. 

Γύρω στις 02:20, η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε βεράντα οικίας στον Δήμο Γεροσκήπου. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε εξωτερική ξύλινη πέργολα βεράντας και πιθανόν να προκλήθηκε από αναμμένο καντήλι που αφέθηκε πάνω σε ξύλινο τραπέζι. Από τη φωτιά, δεν επηρεάστηκε η οικία.Στις 5:00 τα ξημερώματα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία αντιμετώπισε πυρκαγιά που ξέσπασε σε τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας στο Γυμνάσιο Αγίου Στυλιανού στον Στρόβολο.

Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από σταθμούς της Λευκωσίας. Από την πυρκαγιά, οι αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και ο εξοπλισμός εντός αυτών (γραφειακός εξοπλισμός, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, βιβλία και γραφική ύλη), υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. 

Από τη θερμότητα και τον καπνό επηρεάστηκαν και άλλες αίθουσες διδασκαλίας, καθώς και η βαφή των βεραντών και των κλιμακοστασίων. Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται. Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο η φωτιά να τέθηκε κακόβουλα από ανήλικα άτομα.

Τέλος, γύρω στις 06:26 έγινε ανταπόκριση με δύο πυροσβεστικά οχήματα από πυροσβεστικούς σταθμούς της Λευκωσίας, σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε δύο αίθουσες διδασκαλίας του Γυμνασίου Αγίου Βασιλείου, στη λεωφόρο Καντάρας στο Στρόβολο. Από την πυρκαγιά, οι αίθουσες και ο εξοπλισμός υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. Από τον καπνό επηρεάστηκε η βαφή των βεραντών και των κλιμακοστασίων.  Δεν αποκλείεται η κακόβουλη πράξη από ανήλικα άτομα.

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: