Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSINFLUENCER: Θεσμοθετείται επίσημα ως επάγγελμα-Ποιοι πλέον θα θεωρούνται

INFLUENCER: Θεσμοθετείται επίσημα ως επάγγελμα-Ποιοι πλέον θα θεωρούνται

-

- Advertisement -
my office

Ένα νέο εγχείρημα που για πολλούς θεωρείται πλέον επάγγελμα έχει εισβάλλει στην αγορά εργασίας. Άλλωστε η βιομηχανία των κοινωνικών δικτύων έχει ανεβεί κατακόρυφα με αρκετούς να αποκαλούνται «influencer». Όμως, η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει να βάλει μια τάξη στο τοπίο.

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μπρουνό Λεμέρ, ανέφερε πως η κυβέρνηση κινείται προς την εισαγωγή ενός νομικού ορισμού του επαγγέλματος του «influencer» και θα δημιουργηθεί ένα νομικό πλαίσιο που θα θέτει φραγμούς στην προώθηση επικίνδυνων προϊόντων ή υπηρεσιών, ξεκινώντας από την προώθηση αλκοολούχων ποτών, αθλητικών στοιχημάτων ή χρηματοοικονομικών προϊόντων.

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι θα απαγορεύονται αυστηρά οι διαφημίσεις καλλυντικών φαρμάκων ή χειρουργικών επεμβάσεων. Θα προβλέπεται ακόμη πως όταν ένας influencer προβάλλει εικόνες ή βίντεο που έχουν υποστεί διαδικασίες επεξεργασίας θα πρέπει να συνοδεύονται από την ένδειξη: «εικόνες ρετουσαρισμένες».

Επίσης, ότι σε περίπτωση απάτης οι influencers ενδέχεται να αντιμετωπίσουν απαγόρευση άσκησης του επαγγέλματος. Μια κύρωση που μπορεί να λάβει τη μορφή διαγραφής -προσωρινής ή οριστικής- των λογαριασμών τους στα κοινωνικά δίκτυα. Υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι το Instagram, το TikTok και άλλες πλατφόρμες που εδρεύουν εκτός Γαλλίας θα συμφωνήσουν να πράξουν την ίδια διαδικασία.

Πηγή: efsyn.gr

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: