Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΛΥΚΕΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΛΟΥΚΑ KOΛΟΣΣΙΟΥ: Οι μαθητές στέλνουν το ηχηρό μήνυμα τους σε...

ΛΥΚΕΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΛΟΥΚΑ KOΛΟΣΣΙΟΥ: Οι μαθητές στέλνουν το ηχηρό μήνυμα τους σε όλους αυτούς που ευθύνονται για την τραγωδία των Τεμπών- (Βίντεο)

-

- Advertisement -
my office

Μετά το τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη στην Ελλάδα, οι μαθητές του Λυκείου Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου στη Λεμεσό, αποφάσισαν να αφήσουν το δικό τους στίγμα,  το οποίο στέλνει μηνύματα ανθρωπιάς και συμπαράστασης.

Με τη βοήθεια της δημιουργού και γνωστής καλλιτέχνιδας Γιόλης Αριστοτέλους (Yioli Aristotelous Studios) σε χορογραφία και σκηνοθεσία του Χάρη Χριστοδούλου και συντονισμό της Β.Δ. καθηγήτριας Τέχνης-εικαστικός Πόπης Νικολάου δημιούργησαν ένα βίντεο που η μουσική της στο άκουσμα προκαλεί ανατριχίλα και προϊδεάζει για τις εικόνες που την πλαισιώνουν… Εικόνες όπου τα χρώματα εναλλάσσονται στις αποχρώσεις του γκρίζου, αντανακλώντας την διάσταση και την ένταση συναισθημάτων όπως αυτά αποτυπώθηκαν στις ψυχές παιδιών που βρίσκονται στην ευαίσθητη και ευάλωτη ηλικία της εφηβείας.

Συναισθήματα θλίψης, φόβου αλλά και θυμού και όχι χαρούμενα, όπως θα ταίριαζε στην ηλικία τους. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να ήταν αλλιώς αφού, η έμπνευση γεννήθηκε μέσα από τον τρόμο και τον πόνο της απώλειας…  Του άδικου χαμού κάποιων άλλων παιδιών, κάποιων νέων ανθρώπων που η ζωή τους τερματίστηκε με τον πιο τρομακτικό τρόπο στις γραμμές ενός τρένου και δεν πρόλαβαν να δουν τα όνειρα τους να ανθίζουν…

Με ήχο και  χρώματα, χωρίς λόγια που σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αχρείαστα, μια ομάδα μαθητών του Λυκείου Αποστόλου Λουκά στο Κολόσσι , αποτύπωσαν σε ένα σύντομο ουσιαστικό φιλμάκι, όλα τα συναισθήματα τους για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη όπου έχασαν την ζωή τους 57 ψυχές ενώ πολλοί άλλοι άνθρωποι που κατάφεραν να επιζήσουν μέσα από τα σωματικά και ψυχικά τους τραύματα, θα κουβαλούν την εφιαλτική  εμπειρία τους ευφόρου ζωής.

Μέσα από αυτό το  φιλμάκι, τα παιδιά εκφράζουν την λύπη και συμπαράσταση τους. Παράλληλα στέλνουν και ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους αυτούς που με τον ένα ή άλλο τρόπο ευθύνονται γι’ αυτή την τραγωδία. Δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται πλέον να χάνονται ανθρώπινες ζωές εξαιτίας της ανευθυνότητας κάποιων…

Στο βίντεο έλαβαν μέρος οι μαθητές: Κρέουζου Μαρία, Παύλου Άννα, Ξενοφώντος Λουίζα, Δημητρίου Εβελίνα, Ζλατάρεβ Γεώργης,  Λολέα Νικολέτα Άντζελα, Παναγιώτου Κωνσταντίνα, Περατικού Ελίνα, Τριγγή Άντρια, Ηλία Αμαλία, Ηλία Ανδρέας, Μιχαήλ Χαράλαμπος, Μαρία Αντωνίου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται στην διευθύντρια, Μαρία Θεοφάνους για την υποστήριξή της.

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: