Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Eιδικές θέσεις για παρκάρισμα-Αποκλείονται οι άνδρες-Το θέμα πήρε διαστάσεις

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Eιδικές θέσεις για παρκάρισμα-Αποκλείονται οι άνδρες-Το θέμα πήρε διαστάσεις

-

- Advertisement -
my office

Με στόχο την αποφυγή επιθέσεων από το ανδρικό φύλο οι ιθύνοντες έχουν πάρει ειδικά μέτρα σε διάφορες χώρες του κόσμου, δημιουργώντας θέσεις πάρκινγκ μόνο για το γυναικείο φύλο. Φυσικά,το νέο μέτρο φάνηκε να ενοχλεί τους άνδρες λόγω της διάκρισης.

Με τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και επιθέσεων σε βάρος των γυναικών να αποτελούν μια ανεπούλωτη πληγή εδώ και πολλές δεκαετίες, οι συγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης προσφέρουν ένα χέρι βοήθειας στις οδηγούς, ώστε αυτές να μην κυριεύονται από φόβο και να μην απειλούνται όταν επιχειρούν να εισέλθουν στο αυτοκίνητό τους ή να εξέλθουν από αυτό. Ως εκ τούτου, οι εν λόγω θέσεις βρίσκονται κοντά σε εξόδους, την ίδια ώρα που εποπτεύονται διαρκώς από κάμερες. Πολλές από τις θέσεις φέρουν διαγραμμίσεις σε ροζ χρώμα ώστε να είναι πιο εύκολα εντοπίσιμες, ενώ μπορεί να πλαισιώνονται και από σχετικές πινακίδες.

Οι πρώτοι χώροι στάθμευσης για γυναίκες δημιουργήθηκαν το 1990 στη Γερμανία ως μέτρο για την ενίσχυσης της ασφάλειας των γυναικών και τη μείωση του κινδύνου σεξουαλικών επιθέσεων. Μετά τη Γερμανία, το συγκεκριμένο μέτρο υιοθετήθηκε και από άλλες χώρες όπως η Κίνα και η Νότια Κορέα. Ειδικότερα, στη Σεούλ οι θέσεις πάρκινγκ για γυναίκες θεσπίστηκαν το 2009 μετά από μια σειρά βίαιων εγκλημάτων σε υπόγειους χώρους στάθμευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιοχές της Γερμανίας ο νόμος επιβάλλει στους ιδιοκτήτες χώρων στάθμευσης να χωροθετούν το τουλάχιστον 30% του χώρου τους αποκλειστικά για τις γυναίκες οδηγούς. Όπως το αναφέρει το BBC, κάτι αντίστοιχο έπραξε και η Σεούλ. Οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων με περισσότερες από 30 θέσεις υποχρεώθηκαν να διαθέτουν το 10% σε γυναίκες.

Πηγή:carandmotor.gr

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: