Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΛΕΥΚΟ ΤΙΓΡΑΚΙ: Τι έδειξαν οι εξετάσεις για το ζώο που αναστάτωσε την Ελλάδα-Υπάρχει...

ΛΕΥΚΟ ΤΙΓΡΑΚΙ: Τι έδειξαν οι εξετάσεις για το ζώο που αναστάτωσε την Ελλάδα-Υπάρχει τελικά ανθρωπιά -(Φώτο)

-

- Advertisement -

Σε διαγνωστικές εξετάσεις υπεβλήθη το εγκαταλελειμμένο λευκό τιγράκι που βρέθηκε παράλυτο και ημιθανές την Καθαρά Δευτέρα σε κάδο έξω από το Αττικό Πάρκο στην Αθήνα.  Οι άνθρωποι του Πάρκου το περιέθαλψαν και το τιγράκι υπεβλήθη χθες σε εκτεταμένες  διαγνωστικές εξετάσεις – μαγνητική και αξονική τομογραφία, σε εξειδικευμένο κέντρο – οι οποίες επιβεβαίωσαν την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, μέσω ανάρτησης στο Facebook, επισημαίνει πως η κατάσταση της υγείας της μικρής τίγρης παραμένει σοβαρή, πονάει και δεν μπορεί να τραφεί μόνη της. 

«Τα αποτελέσματα των εξετάσεων επιβεβαίωσαν τις αρχικές εκτιμήσεις για την σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του, καθώς διαπιστώθηκαν τόσο γενετικές δυσμορφίες, όσο και επίκτητες από το λανθασμένο τρόπο διαχείρισης του. Το νεαρό ζώο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, τη λεκάνη, τα πλευρά, καθώς και σε πολλά οστά που περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό και κάνουν επώδυνη την κινητικότητά του. Παράλληλα, λόγω του παραμορφωμένου σκελετού, συμπιέζονται κάποια όργανα, δυσχεραίνοντας έτσι ακόμα και τη λήψη τροφής ή την αναπνοή του. Το νεαρό ζώο, καθώς δεν μπορεί να τραφεί μόνο του, τρέφεται με τη βοήθεια των φροντιστών μας και έχει πάρει (μόλις) 1 κιλό».

Να θυμίσουμε, ότι το τιγράκι βρέθηκε πεταμένη στα σκουπίδια του Αττικού Ζωολογικού πάρκου, είναι τριών μηνών λευκής τίγρης και πρόκειται να εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομου εμπορίου άγριου ζώου. Πρόκειται για ένα αιλουροειδές, το οποίο δεν έχει λάβει κατάλληλη φροντίδα και διατροφή, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σοβαρά, πιθανόν μη αναστρέψιμα, μυοσκελετικά ή και άλλα προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αττικού Ζωολογικού πάρκου, τα τελευταία χρόνια τόσο το λαθρεμπόριο άγριων ζώων, όσο και η ζήτηση των προϊόντων που προέρχονται από αυτά, έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα βρίσκεται στην 4η θέση των παρανομιών με τη μεγαλύτερη κινητικότητα και τζίρο παγκοσμίως, πίσω από το εμπόριο ναρκωτικών, το trafficking και την πλαστογράφηση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί βασικό προορισμό για τα προϊόντα που προέρχονται από άγρια ζώα αλλά και σταυροδρόμι για τη διακίνηση τους προς άλλες περιοχές..

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΡΑΦΑΗΛ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ: Το νέο του βίντεοκλίπ του τραγουδιού «Καίγομαι», είναι αφιερωμένο...

Ένα βίντεο που περικλείει όλα τα συναισθήματα που νιώθει ένας άνθρωπος που βιώνει τον καρκίνο κυκλοφόρησε σήμερα ο ταλαντούχος ερμηνευτής Ραφαήλ Χατζημιχαήλ. Το βίντεο...