Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήNEWSΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ: Σκοπεύει να καταστρέψει το περιβάλλον με γεωτρήσεις στην Αλάσκα

ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ: Σκοπεύει να καταστρέψει το περιβάλλον με γεωτρήσεις στην Αλάσκα

-

- Advertisement -

Εναντίον του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών εντάσσονται οι περιβαλλοντικές οργανώσεις λόγω του φιλόδοξου έργου γεώτρησης πετρελαίου Willow στην Αλάσκα

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ενέκρινε χθες (13/3) το Willow Project της ConocoPhillips το οποίο θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του σε αμερικανικό έδαφος και θα περιλαμβάνει γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε τρεις τοποθεσίες. Χρησιμοποιώντας μια περιοχής 23 εκατομμυρίων στρεμμάτων εκτιμάται ότι θα παράγει 576 εκατ. βαρέλια πετρελαίου σε διάστημα 30 ετών, με μέγιστη παραγωγή 180.000 βαρέλια την ημέρα.

Η έγκριση του έργου αποτελεί νίκη για τη διακομματική αντιπροσωπεία του Κογκρέσου της Αλάσκας και έναν συνασπισμό φυλών και ομάδων ιθαγενών της Αλάσκας που χαιρέτισαν το εγχείρημα ως μια νέα και αναγκαία πηγή εσόδων και θέσεων εργασίας για την απομακρυσμένη περιοχή. Ωστόσο, πρόκειται για ένα σημαντικό πλήγμα για τις περιβαλλοντικές ομάδες και τους ιθαγενείς της Αλάσκας που αντιτάχθηκαν στο έργο και υποστήριξαν ότι θα βλάψει τους φιλόδοξους κλιματικούς στόχους του Αμερικανού προέδρου και θα δημιουργήσει κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, το πετρέλαιο που θα εξορύσσεται θα απελευθερώνει 9,2 εκατομμύρια μετρικούς τόνους άνθρακα ετησίως – κάτι που ισοδυναμεί με την προσθήκη 2 εκατομμυρίων αυτοκινήτων με φυσικό αέριο στους δρόμους. Αυτό το έργο είναι πιθανό να δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες «βόμβες άνθρακα» στο έδαφος των ΗΠΑ, αναφέρει η Guardian.

Περιβαλλοντικές ομάδες επίσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση Μπάιντεν για την έγκριση του έργου και δήλωσαν ότι η αυξημένη προστασία για άλλες περιοχές της Αρκτικής δεν θα αναιρέσει τη ζημιά που θα προκαλέσει το έργο.

Πηγή: CNN

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: