Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήNEWSU16-U18 : O άδικος χειρισμός που δέχονται τα κορίτσια που διαπρέπουν στον...

U16-U18 : O άδικος χειρισμός που δέχονται τα κορίτσια που διαπρέπουν στον αθλητισμό-Καταγγελίες για θεσμικό σεξισμό

-

- Advertisement -

Πολλαπλές αρνητικές διακρίσεις δέχονται οι γυναίκες όχι μόνο στο εργασιακό τομέα αλλά και στο χώρο του αθλητισμού. Όπως καταγγέλλουν οι γονείς των κοριτσιών που συμμετέχουν σε αγώνες καλαθοσφαίρισης δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα αγόρια που διαπρέπουν στον αθλητισμό.

Σύμφωνα με τους γονείς των Κυπρίων καλαθοσφαιριστών U16 και U18 το κυπριακό κράτος, μέσω της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Κ.Ο.Κ.) αντιμετωπίζει άνισα τα δύο φύλα διαιωνίζοντας την αδικία. Πάγια τακτική του είναι να στέλνει στις διεθνείς διοργανώσεις νέων της FIBA δύο εθνικές αγοριών (U16 και U18) έναντι μιας εθνικής κοριτσιών ( U16 ή U18 εναλλάξ).

Η απάντηση από πλευράς Ομοσπονδίας ότι αυτό γίνεται λόγω κόστους είναι πολλαπλώς προβληματική, πρόκειται για θεσμικό σεξισμό: Είναι το ίδιο με μια οικογένεια που έχει δυο παιδιά και αποφασίζει να στείλει το αγόρι για αθλητική δραστηριότητα και κρατάει το κορίτσι σπίτι. Ή σαν έναν εκπαιδευτικό που την ώρα της γυμναστικής ασχολείται μόνο με τα αγόρια και αφήνει τα κορίτσια στις κερκίδες του γηπέδου.

Στην περίπτωση της Κ.Ο.Κ. αυτή η αδικία γίνεται με επίσημη κρατική σφραγίδα. Σχετικά με το ζήτημα του προϋπολογισμού, να σημειωθεί ότι κράτη της Ευρώπης που είναι ασύγκριτα πιο φτωχά από την Κύπρο, στέλνουν τα εθνικά τους σχήματα και συμμετέχουν κανονικά σε όλες τις διοργανώσεις.

Γι’ αυτό οι γονείς καλούν όσους πιστεύουν το αντίθετο ότι δηλαδή τα αγόρια και τα κορίτσια δεν πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα και υφίσταντο δυσμενείς διακρίσεις λόγω του φύλου καλούν το κοινό να διαμαρτυρηθούν ώστε η πολιτεία να αντιμετωπίσει επιτέλους ισότιμα όλους τους πολίτες της, και όχι να τους αντιμετωπίζει έως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Όποιος θέλει να ψηφίσει να πατήσει εδώ https://chng.it/yBDjRXBF6T

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: