Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήNEWSΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ: Oι Ραδιοφωνικοί παραγωγοί της Κύπρου τιμούν την ημέρα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ: Oι Ραδιοφωνικοί παραγωγοί της Κύπρου τιμούν την ημέρα

-

- Advertisement -

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου Ραδιοφωνικοί παραγωγοί της Κύπρου ανάρτησαν λόγια αγάπης για τη λατρεία που έχουν για τα ερτζιανά. Παλιοί και νέοι παραγωγοί του ραδιοφώνου, δεν ξεχνούν τη μεγάλη αγάπη που έχουν λόγω και της αμεσότητας του μέσου. Η σχέση μεταξύ των παραγωγών και ακροατών είναι μια σχέση που κρατά χρόνια και όσοι την έχουν ζήσει δεν την ξεχνούν ποτέ.

NRJ CYPRUS- 99.0

Oι μουσικοί παραγωγοί του NRJ Cyprus που εκπέμπει στα 99.0 γιορτάζουν την σημερινή ημέρα με μια κοινή τους φωτογραφία. Ο Μάρκος Κωμόδρομου, ο Μιχάλης Χρήστου, η Άντρη Καραντώνη, ο Τζον Μπουτζίκας, ο Κυριάκος Μαραγκός, ο Μάριος Βασιλείου και Άνδρεα Τρυφωνίδου.

ΛΟΥΗΣ ΠΑΤΣΑΛΙΔΗΣ-ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ- ΠΟΛΙΤΗΣ 107.6

«Σήμερα, 13 Φεβρουαρίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου! Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου είναι ο εορτασμός του ραδιοφώνου ως Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας, η βελτίωση της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των ραδιοφωνικών οργανισμών και η ενθάρρυνση τόσο των μεγάλων διεθνών δικτύων, όσο και των τοπικών ραδιοφώνων, να προωθήσουν την πρόσβαση στην πληροφόρηση και την ελευθερία της έκφρασης στα ερτζιανά. Όπως αναφέρεται στο site της UNESCO, το ραδιόφωνο, παρά τις αλλαγές στην τεχνολογία, παραμένει ένα αγαπημένο μέσο στο κοινό όλου του πλανήτη. Μπορεί να αποτελέσει δίαυλο για να επικοινωνηθούν ειδήσεις, σημαντικές πληροφορίες και γεγονότα, αλλά και να γίνει η αρχή για σπουδαίες συζητήσεις.Βάλτε τον αγαπημένο σας ραδιοφωνικό σταθμό να παίζει δυνατά!»

XΡΙΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ

Ο δημοσιογράφος -παρουσιαστής Χρίστος Μιχαλάρος δημοσίευσε μια φωτογραφία από τον καιρό των νεανικών του χρόνων κατά το πέρασμα του από το Κανάλι 6.

«Πρώιμες ημέρες ραδιοφώνου. Ετών 17 στο Κανάλι 6»

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ -ACTIVE RADIO

«Ράδιο Αγάπη μου!! Η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου καθιερώθηκε με απόφαση της UNESCO στις 13 Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία το 1946 τέθηκε σε λειτουργία το ραδιόφωνο του ΟΗΕ»

ΛΑΚΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ

«Στα στούντιο του Ραδιοφωνικού Σταθμού “Ο ΛΟΓΟΣ”. 1991-1992. «Παγκόσμια Μέρα Ραδιοφώνου σήμερα. Ξυπνούν μνήμες περασμένων δεκαετιών .. περασμένου αιώνα. Περίπου μια δεκαετία πίσω από την κονσόλα και το μικρόφωνο και μόνο μια φωτογραφία .. αυτή! Καλό απόγευμα!»

ΑΓΓΕΛΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ

«Παγκόσμια ημέρα Ραδιοφώνου σήμερα. 33 χρόνια ραδιοφωνικός παραγωγός. Δευτέρα με Παρασκευή 7 με 9 το βράδυ βάλε KLIK FM 105.5 & 89.6»

ΤΙΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

«Μέρες ραδιοφώνου μου, ως διευθυντής ποτέ και εκφωνητής στο London Greek Radio. Όθεν το βιβλίο αναμνήσεών μου ‘Κάτι για τα ράδια’… Όταν εγνώρισα τις ‘μηχανικούδες’, τις ηρωϊκές νυκτερινές ακροάτριες..(…) Αν, στο λυκόφως της οικονομίας του «rag trade», της βιομηχανίας ενδύσεως που άνδρωσε, μέσα από τις «Ανδρούλλες» την κοινότητα, «τα κουρέλια τραγουδούσαν ακόμα», ο σταθμός της κοινότητας επέμενε να «τραγουδά κουρέλια», τίποτε καλύτερο για τα «κουρέλια» της παροικίας. Παρέμενε, βέβαια, και το άλλο «οχληρό» γεγονός. Ότι, δηλαδή, τα κουρέλια αυτά, τα «κάπεητζ» που πλούτισαν την παροικία, πίστευαν, δικαολογημένα, ότι ο σταθμός ήταν «δικός» τους. Αυτές τον είχαν εν μέρει στήσει, αφού, τον καιρό της πειρατείας, όταν τον κυνηγούσε η αστυνομία, πρόσφεραν τις στέγες των σπιτιών τους, σαν άλλες «επί στεγών αδωνιάζουσες», για να τοποθετείται η αντέννα του σταθμού, με κίνδυνο να οδηγούνται, τόσον συχνά, για διανυκτέρευση οι ίδιες στα κρατητήρια. Δικοί τους κι ο δίσκοι, όπως και των ταξιτζήδων, όταν τους μάζευεν η αστυνομία. Δεν επεστράφησαν ποτέ, ακόμη κι όταν τους επέστρεφεν, στον σταθμό, η αστυνομία.

Δικοί τους κι οι εκφωνητές, «παρέα στην μοναξιά τους», όταν δούλευαν με τις ατέλειωτες ώρες πάνω στη μηχανή, και διάλειμμα κι αναψυχή τους μόνη, να τους πάρουν, όποιαν ώρα, ένα γλυκό, ή ένα παστίτσιο που είχαν φτιάξει, στην άλλη τους δουλεία, σαν σύζυγοι, σαν μάννες, σαν φίλες, ή, τυπικά κι αυτό, σαν μαραζωμένες στην ντροπή της μοναξιάς, παρατημένες, προδομένες γυναίκες.(…)»

BEΡΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Μια φωτογραφία από τα στούντιο του Λόγου δημοσίευσε η τότε μουσική παραγωγός Βέρα Ανδρέου θυμίζοντας τις καλές παλιές εποχές αλλά και τις τωρινές.

TZΩΡΤΖΙΝΑ ΠΟΤΑΜΙΔΟΥ

Στο τότε πρώτο σταθμό της Κύπρου Super Fm. «Με τη λατρεμένη μου Αννα Βίσση, στον τότε Πρώτο Μουσικό σταθμό της Κύπρου Super FM. Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου!

Η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου καθιερώθηκε με απόφαση της UNESCO στις 13 Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία το 1946 τέθηκε σε λειτουργία το ραδιόφωνο του ΟΗΕ. Τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 τα μουσικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ σάς καλούν να γιορτάσετε μαζί τους»

ΜΑΡΙΑ ΟΝΗΣΙΦΟΡΟΥ-Sferaradio

Η μουσική παραγωγός Μαρία Ονησιφόρου γιόρτασε την ημέρα δημοσιεύοντας μια φωτογραφία της μέσα από το στούντιο του Sfera Radio

LOVE FM RADIO-100,7

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου καθιερώθηκε με απόφαση της UNESCO στις 13 Φεβρουαρίου, ως φόρος τιμής σε ένα από τα παλαιότερα, αξιόπιστα και διαδεδομένα μέσα επικοινωνίας στον κόσμο.


«Υποσχέσου μου ότι δεν θα σωπάσεις ξαφνικά». Έγραψε στο ποίημα του η «Μπαλάντα του ραδιοφώνου» ο μεγάλος Γερμανός δραματουργός Μπέρτολτ Μπρεχτ. Στο Love Fm 100,7 ακούς καθημερινά ό,τι αγαπάς, όλες τις ώρες! »

AΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣSuper Sport FM

 «Παγκόσμια ημέρα του ραδιοφώνου σήμερα. Μια μοναδική εμπειρία, μια μαγική επικοινωνία με τον κάθε ακροατή, με ανθρώπους που υπό διαφορετικές συνθήκες, ίσως να μην γνωριζόμασταν ποτέ. Που τις ώρες της εκπομπής γινόμαστε ο ένας φίλος του άλλου, ενημερωνόμαστε μαζί, ονειρευόμαστε μαζί, αστειευόμαστε μαζί. Γινόμαστε μια μεγάλη παρέα κι ας είμαστε τόσο διαφορετικοί. Κι ας μη γνωριζόμαστε. Αυτή είναι η μαγεία του ραδιοφώνου. Χρόνια πολλά λοιπόν, στο μέσο που μας έμαθε και συνεχίζει να μας μαθαίνει τόσα πολλά…»

ΕΛΕΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ-Καλημέρα ΛάρνακαSTAR 93.7

«..και εκεί που έλεγα, “τέλος το ραδιόφωνο”, ύστερα από δεκαετίες πίσω από το μικρόφωνο, συνεχίζω με την ίδια αγάπη, όπως την πρώτη μέρα, κάπου το 1992…μέρα Ρραδιοφώνου η σημερινή! Το ραδιόφωνο, είναι μαγεία! Δεν θα αναρτήσω φωτογραφίες ! Είναι εκατοντάδες! Με την ευκαιρία, θέλω να πω ότι η Λάρνακα έχει ανάγκη το δικό της Ρραδιόφωνο. Τη δική της φωνή!»

ΑΝΤΡΗ ΒΩΝΙΑΤΗ- ΔΙΕΣΗ 101.1

«Παγκόσμια μέρα ραδιοφώνου η σημερινή….έχουν περάσει 32 χρόνια από όταν πρωτογνωριστήκαμε, θα έλεγα ήταν έρωτας με την πρώτη νότα! Κάναμε αμέτρητα ραδιοφωνικά ταξίδια, μοιραστήκαμε πολλές όμορφες και κάποιες δύσκολες στιγμές αλλά δεν έπαψες ποτέ να είσαι μια από τις μεγαλύτερες αγάπες μου! Ευχαριστώ πολύ τον Δίεση 101.1 που ένα χρόνο και κάτι μου εμπιστεύεται κάθε απόγευμα στις 15:00μ.μ. το μικρόφωνο του και οοοολούς εσάς που με βάζετε στη ζωή σας»

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: