Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήNEWSΟΜΑΔΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ: Τα τετράποδα που σώζουν ζωές-Οι καλύτεροι φίλοι μπορούν να...

ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ: Τα τετράποδα που σώζουν ζωές-Οι καλύτεροι φίλοι μπορούν να γίνουν οι σωτήρες μας- (Βίντεο)

-

- Advertisement -

Διασώστες από όλο τον κόσμο έφθασαν στην Τουρκία και στην Συρία “παρέα” με τα σκυλιά διασώστες, τους εκπαιδευμένους και αφοσιωμένους σκύλους που μπορούν να σώσουν ζωές.

Η χρήση σκύλων στην αναζήτηση και διάσωση (SAR: Search And Rescue) αποτελεί πολύτιμη συνιστώσα στην αναζήτηση αγνοούμενων στην άγρια φύση, σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, σε ατυχήματα με πολλαπλά θύματα και στον εντοπισμό αγνοουμένων. Στην περίπτωση του φονικού σεισμού στην Τουρκία και στην Συρία αποτελούν ένα χρήσιμο “εργαλείο” για τους διασώστες αφού μπορούν να εντοπίσουν άτομα που κινδυνεύουν ή είναι θαμμένα μέσα στα ερείπια.

Οι αφοσιωμένοι εκπαιδευτές και τα άρτια εκπαιδευμένα σκυλιά απαιτούνται για τη χρήση σκύλων στις προσπάθειες αναζήτησης. Τα σκυλιά αναζήτησης και διάσωσης τυπικά δουλεύουν σε μικρές ομάδες και χωρίς οχήματα. Τα σκυλιά αναζήτησης και διάσωσης ανιχνεύουν την ανθρώπινη οσμή.

Αν και οι ακριβείς μηχανισμοί εξακολουθούν να διερευνούνται, μπορεί να περιλαμβάνουν επιδερμικές κυψέλες (δερματικά κύτταρα που εκπέμπουν οσμή και αποβάλλονται από τους ανθρώπους με ρυθμό 40.000 κυττάρων ανά λεπτό περίπου), εφίδρωση, ή αέρια αποσύνθεσης που απελευθερώνονται από τα βακτηριακή δράση στο ανθρώπινο δέρμα ή τους ιστούς.

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: