Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήNEWSΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ-ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ: H συνάντηση τους με τον Αντώνη Μυτακίδη-Πώς 200 κιθάρες...

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ-ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ: H συνάντηση τους με τον Αντώνη Μυτακίδη-Πώς 200 κιθάρες χώρεσαν σε μια σκηνή- (Φώτο-Βίντεο)

-

- Advertisement -

Χωράνε 200 κιθάρες σε μια σκηνή; Όσο κι αν ο αριθμός μοιάζει σχεδόν εξωπραγματικός, η «γιορτή» που ετοίμασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου Αντώνης Κοΐζας, ήταν ένα “άγγιγμα ψυχής”!

ΤΗΣ ΘΕΚΛΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Οι βιρτουόζοι κούρδισαν τις κιθάρες τους και χάρισαν στο κοινό μοναδικές στιγμές. Οι ξεχωριστές φωνές των Κώστα Χατζή και Μιχάλη Χατζηγιάννη υπό την διεύθυνση του Αντώνη Μυτακίδη, παρέσυραν το κοινό σ’ ένα συναισθηματικό σεργιάνι από τη νοσταλγία και τη συγκίνηση.

Ο Αντώνης Μυτακίδης καθηγητής και σολίστας με διεθνή αναγνώριση, ο οποίος έχει την ιστορία του στο “κεφάλαιο” Κιθάρα στην Ελλάδα, κατάφερε να συντονίσει και να διευθύνει διακόσιους κιθαρίστες, σε μια απόπειρα που δεν είχε προηγούμενο. Από την άλλη πολλά συγχαρητήρια στον καλλιτεχνικό διευθυντή Αντώνη Κοΐζα, εμπνευστή των εκδηλώσεων αυτών. Καθηγητές, σπουδαστές πανεπιστημίων, ωδείων και μουσικών σχολείων απ’ όλη την Κύπρο έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.

Ζωντανή απόδειξη ότι η Κιθάρα είναι ένα όργανο που αγαπιέται σε μεγάλο βαθμό ενώ τις συγκεκριμένες παραστάσεις μπορείς να τις χαρακτηρίσεις και μια γιορτή για τα Ωδεία που στηρίζουν την μουσική πολλές δεκαετίες.

Ο Διευθυντής Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου, Αντώνης Κοΐζας

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους νέους και σε όλους όσους υπηρετούν με πάθος και μεράκι την τέχνη τις κιθάρας, αποδεικνύοντας ότι η παράδοση μας, δεν είναι τίποτε άλλο από παρακαταθήκη και κληρονομιά, και που οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που παίρνουν τη σκυτάλη, για να συνεχιστεί αυτή η εξέλιξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι έσοδα από τις sold out εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Λευκωσία και Λεμεσό, δόθηκαν στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου.

Διεύθυνση Ορχήστρας & Ενορχηστρώσεις: Αντώνης Μυτακίδης Μιχάλης Χατζηγιάννης
- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: