Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήNEWSΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΗΣ: H διαπίστωση που πρέπει να προβληματίσει- Περιορισμένη πρόσβαση για τα...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΗΣ: H διαπίστωση που πρέπει να προβληματίσει- Περιορισμένη πρόσβαση για τα άτομα ΑμεΑ στο νέο γήπεδο της Λεμεσού-Τι ανέφερε η Ζωζώ Χριστοδούλου

-

- Advertisement -

Περιορισμένη είναι η πρόσβαση στο νέο γήπεδο της Λεμεσού, όπως καταγγέλλει σε ανάρτησή του, ο Ανδρέας Χατζηαντώνης ο οποίος ενημερώθηκε από φίλο του ο οποίος είναι ΑμεΑ και θέλησε να ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς ώστε να βρεθεί άμεση λύση.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ανδρέας Χατζηαντώνης βγάζει στο φως της δημοσιότητας περιστατικά που αφορούν άτομα ΑμεΑ ενώ την προηγούμενη φορά είχε αναφέρει και την περίπτωση του παιδιού με τροχοκάθισμα το οποίο δεν είχε πρόσβαση για να πάει να ψηφίσει σε συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο της Λεμεσού.

«Σε μια συνομιλία μου με ένα νεαρό φιλαράκι ο οποίος ειναι ΑμεΑ (άτομο με αναπηρία) και είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, μου εμπιστεύθηκε ότι πολύ πρόσφατα πήγε στο νέο γηπεδο της Λεμεσού για να παρακολουθήσει ένα αγώνα. Με μεγάλη έκπληξη συνειδητοποίησε ότι το γήπεδο δεν είναι και τόσο φιλικό προς τα ΑμεΑ και έχασε σχεδόν ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο μέχρι να μπορέσει να πάει στις κερκίδες και να βολευτεί πρόχειρα κάπου.

Ένιωσα μεγάλη ντροπή που εν έτη 2023, σε ένα ολοκαίνουριο γήπεδο, δεν υπάρχουν σωστές πρόνοιες και εκπαιδευμένο προσωπικό ώστε να είναι εφικτή η χρήση του από άτομα με αναπηρία. Αν κάποιος αρμόδιος δει αυτή την ανάρτηση ας φροντίσει να γίνει κάτι. Όλοι οι πολίτες αυτού του κράτους έχουν δικαίωμα να έχουν σωστή πρόσβαση και να απολαμβάνουν δημόσιες δομές. Όλοι»

Για το θέμα ήδη ενημερώθηκε και η Γενική Γραμματέας ΠΟΑΑ Λεμεσού, Ζωζώ Χριστοδούλου η οποία όπως ανέφερε θα ετοιμασθεί και ανάλογη επιστολή και συνάντηση με τους ιθύνοντες.

«Ήδη, επιλαμβανόμαστε του θέματος. Δεν νοείται το νέο γήπεδο να μην είναι προσβάσιμο και φιλικό προς τα άτομα με αναπηρίες. Ετοιμάζουμε σχετική επιστολή και συνάντηση με τους ιθύνοντες».

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: