Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήNEWSVIRAL: Σπίτια που χρησιμοποιούνται για σκλάβους γίνονται Airbnb-Κύμα αγανάκτησης στα μέσα δικτύωσης-...

VIRAL: Σπίτια που χρησιμοποιούνται για σκλάβους γίνονται Airbnb-Κύμα αγανάκτησης στα μέσα δικτύωσης- (Φώτο)

-

- Advertisement -

Η κατασκευή των εν λόγω σπιτιών κτίστηκαν το 1930 τα οποία χρησιμοποιούνται ως χώρο διανομής των άλλοτε σκλάβων. Σήμερα, στις λίστες του Airbnb τα σπίτια ως ακίνητα για ενοικίαση, προκαλώντας την αγανάκτηση των χρηστών του διαδικτύου.

Τον Ιούλιο του 2022, ένα TikTok που αποκάλυπτε πως «μια καμπίνα σκλάβων του 1830» είναι στις λίστες του Airbnb έγινε viral, προκαλώντας ένα κύμα αγανάκτησης στο διαδίκτυο. Τώρα, λίγο περισσότερο από μισό χρόνο αργότερα, η Airbnb είπε ότι δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να καταχωρούν ακίνητα που κάποτε χρησιμοποιούνταν για να στεγάσουν σκλάβους.

Σύμφωνα με το The Root, η νέα πολιτική της Airbnb δηλώνει ότι θα αφαιρέσει τυχόν καταχωρημένες κατοικίες σε φυτείες «εάν οι δομές που υπήρχαν κατά τη διάρκεια της δουλείας εξακολουθούν να υπάρχουν στο ακίνητο. H καταχώριση οποιωνδήποτε κατασκευών χτίστηκαν με τέτοιο σκοπό θα απαγορεύεται και οι ιδιοκτήτες ακινήτων δε θα μπορούν να χρησιμοποιούν «χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τους σκλάβους» σε καταχωρίσεις στην αγορά. Προς το παρόν, έχουν αφαιρέσει καταχωρίσεις και εμπειρίες που σχετίζονται με περίπου 30 ακίνητα που παραβιάζουν τις πολιτικές αυτές. Ζητήματα φυλετικών διακρίσεων στο Airbnb ήρθαν στο παρελθόν στην προσοχή το 2019, όταν ο οργανισμός φυλετικής δικαιοσύνης Color of Change ζήτησε από τους ιστότοπους να σταματήσουν να προωθούν περιεχόμενο που εξυμνούσε ή ρομαντικοποιούσε τις πρώην φυτείες σκλάβων. Ο οργανισμός συνεργάζεται απευθείας με την Airbnb για την ανάπτυξη της νέας πολιτικής.

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: