Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήNEWSΑμεΑ: Τετραπληγικά άτομα που βρίσκονται κατάκοιτα στα νοσοκομείο-γηροκομεία δεν μπορούν να μεταβούν...

ΑμεΑ: Τετραπληγικά άτομα που βρίσκονται κατάκοιτα στα νοσοκομείο-γηροκομεία δεν μπορούν να μεταβούν σε κάποιο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσουν-Τι αποκαλύπτει η Ζωζώ Χριστοδούλου

-

- Advertisement -

Στο περίμενε είναι συνάνθρωποι μας τα οποία είναι κλινήρης και πολλές φορές τετραπληγικά άτομα που βρίσκονται στα νοσοκομεία, γηροκομεία και δεν μπορούν να μεταβούν σε κάποιο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσουν στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Παρόλο που ο Γενικός Έφορος ανακοίνωσε ότι έχουν κανονιστεί όλα τα ζητήματα όσον αφορά τα ΑμεΑ άτομα εντούτοις αυτό που απέμεινε είναι να δοθούν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές για τα άτομα που βρίσκονται κατάκοιτα στα νοσηλευτήρια.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματέα της ΠΟΑΑ Λεμεσού, Ζωζώ Χριστοδούλου το κράτος στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, δεν έχει προνοήσει για το δικαίωμα ψήφου των κατάκοιτων συνανθρώπων μας, τετραπληγικών ή άλλων ευπαθών ομάδων πληθυσμού, που δεν μπορούν να μεταβούν σε εκλογικό κέντρο.

«Συζητάμε για συμπεριληπτική κοινωνία, για τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες που το ίδιο το κράτος οφείλει πρωτίστως να τηρεί. Τίποτα δυστυχώς δεν εφαρμόζεται ή εφαρμόζεται κατά το δοκούν. Αυτοί οι συνάνθρωποι μας έχουν δυσμενή διάκριση. Το κράτος οφείλει να παρέχει όλες τις εξατομικευμένες εύλογες προσαρμογές και να δώσει το δικαίωμα ψήφου σ’ όλες τις μερίδες πολιτών και να μην τους εξωτικοποιεί», διευκρινίζει σε δήλωση της, η Ζωζώ Χριστοδούλου.

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΑΛΜΑ: Το ποσό που μαζεύτηκε από τις εκστρατείες...

Δύο μήνες συνεχούς δραστηριότητας είχαν ένα αξιοπρεπή αποτέλεσμα αφού η εμπνεύστρια του Φτιάξτε μια καρδιά ΑΛΜΑ, Άντρη Ευριπίδου, κατόρθωσε να υλοποιήσει μαζί με τους...