Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήNEWSΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ: Eπέστρεψε νικήτρια από την Αμερική- Το συγκινητικό μήνυμα της μητέρας...

ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ: Eπέστρεψε νικήτρια από την Αμερική- Το συγκινητικό μήνυμα της μητέρας της-Η 5χρονη συμπατριώτισσα μας διεκδίκησε την ευκαιρία να ζήσει όπως όλα τα παιδάκια της ηλικίας της (Βίντεο)

-

- Advertisement -

Νικήτρια γύρισε από την Αμερική η 5χρονη, Βαλεντίνα Ευθυμίου για την οποία είχε διεξαχθεί έρανος για την μετάβαση της στην Αμερική.

Η 5 ετών Βαλεντίνα από την Κύπρο διαγνώστηκε από 2 ετών με εγκεφαλική παράλυση, σπαστική διπληγία και επιληψία. Ο αγώνας της ξεκινά από τους πρώτους μήνες της ζωής της, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κίνησης με έντονους μυοσκελετικούς πόνους. Η μητέρα της με φανερή συγκίνηση θέλησε να στείλει στο Οργανισμό Πράξη Αγάπης τα πιο όμορφα νέα.

«Καλημέρα σε όλους! Χάρη στην υποστήριξη του Οργανισμού σας, τα καταφέραμε! Στις 31 Δεκεμβρίου έγινε ένα πρωτοχρονιάτικο θαύμα στην οικογένειά μας. Επιστρέψαμε από την Αμερική όπου η κόρη μας υποβλήθηκε σε επέμβαση που θα της αλλάξει τη ζωή! Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν την κόρη μας! Καλή χρονιά σε όλους! Ευτυχία, αγάπη, υγεία και ευημερία στις οικογένειές σας!. Η χαρά μας είναι μεγάλη, καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία η χειρουργική επέμβαση ραχιαίας ριζοτομής, στην οποία υποβλήθηκε η μικρή μας Βαλεντίνα. H χαμογελαστή αγωνίστρια ολοκλήρωσε επιτυχώς τις απαραίτητες συνεδρίες αποκατάστασης που έπρεπε να ακολουθήσει μετεγχειρητικά και τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή. Θα ακολουθήσει μια περίοδος ανάρρωσης και αποθεραπείας και σύντομα θα δούμε επιπλέον βελτίωση στις κινητικές της ικανότητες. Ελλάδα και Κύπρος ενώσαμε την αγάπη μας και δώσαμε την ευκαιρία στο γενναίο αυτό κορίτσι να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα!

Να θυμίσουμε, ότι για τη μικρή Βαλεντίνα είχε διεξαχθεί εκστρατεία για τη συλλογή χρημάτων, η οποία στέφθηκε με επιτυχία. Έπειτα από μεγάλη προσπάθεια και αδιάκοπο αγώνα της ίδιας και των γονιών της, με την υποβολή της σε εντατικό πρόγραμμα θεραπειών, κατάφερε να σηκωθεί χωρίς όμως να μπορεί ακόμη να περπατήσει. Η κίνησή της ήταν ασταθής και χωρίς συντονισμό, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ορθοστατήσει χωρίς υποστήριξη. Οι πόνοι συνεχίζονταν και όσο αναπτύσσεται γίνονται όλο και πιο έντονοι καθώς το πρόβλημα της σπαστικότητας και της εγκεφαλικής δυσλειτουργίας παραμένει άλυτο.

Η πρωτοποριακή επέμβαση, σύμφωνα με την ανάρτησή που είχε δημοσιευτεί πριν υποβληθεί σε εγχείρηση η μικρούλα, έχει θεαματικά αποτελέσματα σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση τέτοιου τύπου: Η επέμβαση της εκλεκτικής ραχιαίας ριζοτομής που πραγματοποιείται στην Αμερική στο νοσοκομείο παίδων (Childrens Hospital) στο St.Louis .Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες που εξέτασαν την περίπτωσή της Βαλεντίνας, αποφάσισαν ότι πληροί όλες τις προδιαγραφές για την επέμβαση και την δέχτηκαν για άμεση εισαγωγή. Το συνολικό κόστος της επέμβασης, της μετάβασης και της παραμονής της Βαλεντίνας και της οικογένειά της στο St Louis ανέρχεται σε 117,000€ και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο για την ευτυχία και την υγεία ενός μικρού παιδιού. Η εγχείρηση, σύμφωνα με την ανάρτησή της μητέρας της, πέτυχε και πλέον η μικρή μαχήτρια μπορεί να αλλάξει η ζωή της.

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: