Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήNEWSΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: Στην εντατική η μια από τις δύο γυναίκες που έδιωξαν από...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: Στην εντατική η μια από τις δύο γυναίκες που έδιωξαν από νοσοκομείο του ΓΕΣΥ και του Γενικού Νοσοκομείου-Μετέβη σε άλλο ιδιωτικό νοσοκομείο (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

-

- Advertisement -

Στην εντατική άλλου ιδιωτικού νοσοκομείου που δεν είναι ενταγμένο στο ΓΕΣΥ, μετέβη η μια από τις δύο γυναίκες που έδιωξαν το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, από ιδιωτικό νοσηλευτήριο που είναι ενταγμένο στο ΓΕΣΥ και το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Η γυναίκα εισηχθεί στην εντατική με ανεύρυσμα αορτής και δέχεται την κατάλληλη θεραπεία.

Η γυναίκα μετά που την έδιωξαν από το πρώτο ιδιωτικό νοσοκομείο πήγε στο Γενικό Νοσοκομείο και εκεί αναφέρθηκε στους συγγενείς της ότι δεν υπάρχει κρεβάτι για να εισαχθεί. Ο νοσηλευτής που εξέτασε την πίεση της, της είπε ότι είχε ψηλή πίεση και ότι έπρεπε να μεταβεί επειγόντως σε νοσοκομείο. Τελικά μετά από πολύ ταλαιπωρία και αγωνία των οικείων της, πήγε σε άλλο ιδιωτικό νοσοκομείο το οποίο δεν είναι του ΓΕΣΥ και τώρα βρίσκεται στην εντατική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι οικείοι της είναι αναγκασμένοι να υποστούν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να πληρώσουν το νοσοκομείο το οποίο θεωρείται αρκετά ακριβό για το βαλάντιο τους. Μάλιστα, έχουν κοινοποιήσει επιστολή προς όλους τους αρμοδίους φορείς αναφέροντας το περιστατικό και την αντιμετώπιση που έτυχε η γυναίκα. Στην επιστολή αναφέρονται όλα τα γεγονότα που συνέβησαν το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων.  

Να θυμίσουμε ότι ο Υπουργός Υγείας έχει ενημερωθεί για τα περιστατικά και σε πρωϊνές δηλώσεις του ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση που τήρησαν τα δύο νοσηλευτήρια.

«Είναι απαράδεκτες αυτές οι πρακτικές. Εγώ ο ίδιος έχω ενημερώσει σχετικά τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και έχω ζητήσει να επιβληθούν, στο πλαίσιο που το επιτρέπει ο νόμος, παραδειγματικές ποινές. Δεν είναι δυνατό επειδή είναι γιορτές να λέμε στους ασθενείς ότι οι γιατροί απουσιάζουν με άδεια και να τους στέλνουμε αλλού. Αυτά τα δύο περιστατικά τα χειρίστηκα ο ίδιος προσωπικά και δεν μπορεί κανένας να με αμφισβητήσει. Τα προβλήματα υγείας δεν σταματούν επειδή είναι Χριστούγεννα. Δεν γίνεται να επιλέγουν τα περιστατικά που θα εξυπηρετήσουν και τα υπόλοιπα να τα στέλνουν στα ήδη βαρυφορτωμένα ΤΑΕΠ του δημοσίου και μετά να φωνάζουμε όλοι ότι τα ΤΑΕΠ δεν λειτουργούν σωστά και ταλαιπωρείται ο κόσμος».

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: