Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήNEWSYΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ: «Ούτε οι φυλακές είναι ακέφαλες, ούτε το...

YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ: «Ούτε οι φυλακές είναι ακέφαλες, ούτε το Υπουργείο μένει απαθές»-Διευκρινιστική ανακοίνωση

-

- Advertisement -

Με ανακοίνωση του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως απαντά σε δημοσιεύματα, τα οποία αφορούν τις Κεντρικές Φυλακές διευκρινίζοντας ότι με την απουσία της κας Αριστοτέλους, οι φυλακές λειτουργούν κανονικά.

«Ούτε οι φυλακές είναι ακέφαλες, ούτε το Υπουργείο μένει απαθές  Σε σχέση με δημοσιεύματα και ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις Κεντρικές Φυλακές, δηλώνουμε: Ούτε το Τμήμα Φυλακών είναι ακέφαλο, άλλα ούτε και το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως είναι απαθές ή άπραγο μπροστά στα αιτήματα και τις ανάγκες των Κεντρικών Φυλακών. Συγκεκριμένα, με την απουσία της κας Αριστοτέλους, οι φυλακές λειτουργούν υπό τις οδηγίες της κας Αθηνάς Δημητρίου. Βάσει των κανονισμών και μετά από επιστολή του Υπουργείου προς την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, η κα Δημητρίου εκτελεί και επίσημα καθήκοντα Αναπληρώτριας Διευθύντριας από σήμερα μέχρι και τη λήξη της άδειας της κας Αριστοτέλους. Η Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου παραμένει σε επικοινωνία με την κα Δημητρίου, ως υπεύθυνη για την εύρυθμη λειτουργία των Κεντρικών Φυλακών και η οποία ενημερώνει καθηκόντως την κα Αριστοτέλους. Κάτι που επαναβεβαιώθηκε και σε συνάντηση που είχε η Υπουργός με την κα Δημητρίου.

Έχουν δοθεί οδηγίες στον Αρχηγό Αστυνομίας ώστε να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με σκοπό να παράσχει όποια βοήθεια ζητηθεί από τη Διεύθυνση των Φυλακών σε προσωπικό προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία και η διατήρηση συνθηκών ασφάλειας, πειθαρχίας και τάξης στις Φυλακές, δεδομένου και του υπερπληθυσμού. Σε ότι αφορά το αίτημα για απόσπαση τόσο της κας Αριστοτέλους όσο και της κας Δημητρίου που στάλθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως την Παρασκευή 23/12/2022 μέσω μακροσκελούς επιστολής, αυτό μελετάται στο πλαίσιο των διαδικασιών που προβλέπονται από τους σχετικούς κανονισμούς και με την επάνοδο της κας Αριστοτέλους στα καθήκοντα της θα γίνει συνάντηση ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Μέχρι την τελική έκβαση του αιτήματος, η κα Αριστοτέλους και η κα Δημητρίου παραμένουν στις θέσεις και τα καθήκοντά τους. Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες στον Αρχηγό Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση των Φυλακών, ώστε να ενισχυθούν περαιτέρω τα μέτρα προσωπικής τους ασφάλειας, εκεί και όπου χρειάζεται».

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: