Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήNEWSΔΩΡΑ ΤΣΑΜΠΑΖΗ: «Έφυγε στην αγκαλιά μου, είδα την τελευταία του ανάσα»-Τα συγκλονιστικά...

ΔΩΡΑ ΤΣΑΜΠΑΖΗ: «Έφυγε στην αγκαλιά μου, είδα την τελευταία του ανάσα»-Τα συγκλονιστικά λόγια της συζύγου του Αλέξανδρο Νικολαϊδη

-

- Advertisement -

Στην εκπομπή “Mega Stories” η Δώρα Αναγνωστοπούλου υποδέχτηκε τη Δώρα Τσαμπάζη, που μίλησε για τον Ολυμπιονίκη σύζυγό της, Αλέξανδρο Νικολαϊδη, ο οποίος πριν μερικούς μήνες έχασε τη ζωή του.

Έχοντας ζήσει μία κοινή πορεία 10 ετών και την απόκτηση δύο παιδιών, η είδηση της ασθένειας του αθλητή ήταν ξαφνική και σοκαριστική. «Έκλεισε η κουβέντα μας με τα ευχαριστώ του ενός προς τον άλλον. Ήταν και ο ίδιος που μου είπε “Σε τι ζωή σε καταδίκασα;”. Του είπα ότι δεν θέλω να το πεις ξανά αυτό, είμαι πολύ τυχερή που σε γνώρισα, δεν ξέρω πώς θα ήταν η ζωή μου χωρίς εσένα, ίσως δεν θα είχα κάνει οικογένεια και θέλω να σε ευχαριστήσω για αυτά τα ωραία χρόνια που περάσαμε μαζί. Πίστευε ότι δεν θα τα καταφέρει και όταν τον ρώτησα πώς αισθάνεται για αυτό, μου είπε ανακούφιση» ανέφερε η Τσαμπάζη στην κάμερα της εκπομπής.

Συνέχισε μάλιστα να μιλά για την επιστολή που είχε γράψει ο ίδιος σε πρότερο χρόνο και ευχαριστούσε την οικογένειά του, τους γιατρούς του και ζητούσε τα ολυμπιακά του μετάλλια να δημοπρατηθούν και τα χρήματα να δοθούν σε δομές για παιδιά. Η Τσαμπάζη σχολίασε πως «Όταν διάβασα την επιστολή έκλαιγα και ταυτόχρονα ένιωθα υπερήφανη για τον άνθρωπο που είχα κοντά μου. Ήλπιζα να μην δινόταν η ευκαιρία να το ανεβάσω, αν και οι ελπίδες μας το τελευταίο διάστημα είχαν εξανεμιστεί. Δεν περίμενα όλο αυτό που συνέβη από τον κόσμο. Μου έλεγαν φίλοι μου ότι ο περιπτεράς έκλαιγε παρόλο που δεν το ήξερε. Ενώθηκε η Ελλάδα για μία μέρα».

Αναφερόμενη στο πρόβλημα υγείας του συζύγου της, τόνισε ότι «Η ασθένεια μπορεί να ήρθε τον καιρό που γεννιόταν ο γιος μας, την στιγμή, μπορεί και την ίδια μέρα. Τις ενοχλήσεις, το μούδιασμα στο δεξί πόδι, τις είχε όταν ο γιος μας ήταν τριών μηνών. Ήταν ένας μεταστατικός όγκος από τον πνεύμονα, ήδη είχε πάει στον εγκέφαλο και πίεζε το νεύρο της αισθητικότητας και του προκαλούσε αυτά τα μουδιάσματα. Αν υποθέσουμε ότι όλο αυτό ήθελε λίγο χρόνο, υποθέτουμε ότι το έπαθα όταν ήμουν έγκυος ή όταν γεννούσα».

Επιπλέον εξήγησε την πορεία της ασθένειας του Νικολαϊδη αλλά και όλη την ιατρική φροντίδα που αναζητούσαν στην πάροδο του χρόνου. Άρχισε να το ψάχνει, ξεκίνησε από τη μέση αλλά δεν τον ικανοποιούσαν οι απαντήσεις των γιατρών γιατί ήξερε καλά το σώμα του. Τα Χριστούγεννα του 2020 κάναμε μία μαγνητική και είδαμε ότι υπάρχει ένας όγκος. Το 2021 μπήκαμε στο χειρουργείο και ελπίζαμε να είναι καλοήθης και η βιοψία έδειξε ότι είναι μεταστατικός από το πνεύμονα. Εκεί ήταν το σοκ γιατί και ο άνθρωπός σου έχει καρκίνο αλλά έχει φτάσει ήδη στο στάδιο 4. Πήγαμε Αθήνα, νοικιάσαμε ένα σπίτι απέναντι από το νοσοκομείο. Είχα πάει το θήλαστρο μαζί μου, έβγαζα γάλα, το έβαζα στις παγοκύστες και το έστελνα με ΚΤΕΛ για να φάει το παιδί μου. Εκεί καταλάβαμε τι είναι οικογένεια. Τι σημαίνει οικογένεια; Αγωνίζομαι. Ο Αλέξανδρος αγωνιζόταν για τον εαυτό του και για εμάς, έδινε μία μάχη για τη ζωή του. Και εγώ έδινα μάχη για να έχει το παιδί μου το πλέον απαραίτητο, δηλαδή την τροφή του» είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, η Δώρα Τσαμπάζη επεσήμανε πως «Εμένα άλλαξε η ζωή μου όταν τον γνώρισα. Ο Αλέξανδρος έφυγε στην αγκαλιά μου, είδα την τελευταία του ανάσα. Ήμουν παρούσα σε όλη τη διαδικασία, ο άνθρωπος που αγάπησα περισσότερο στη ζωή μου έφυγε μπροστά μου, στα χέρια μου. Εγώ ακόμα και το τέλος το έζησα μαζί του. Ο Γιάννης Ρίτσος λέει στη Σονάτα του σεληνόφωτος ότι «Το ξέρω ότι ο καθένας μονάχα πορεύεται στον έρωτα, μονάχος στη δόξα και τον θάνατο. Και σκέφτομαι ότι ο Αλέξανδρος δεν πορεύτηκε σε κανένα μόνος του. Στον έρωτα και τον θάνατο πορευτήκαμε μαζί και στην πραγματική δόξα είχε την Ελλάδα μαζί του».

Πηγή: yourtipster

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: