Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήNEWSΙΤΑΛΙΑ: Αστυνομικοί μετέφεραν με Lamborghini νεφρούς για να μην καθυστερήσουν οι μεταμοσχεύσεις-«Παραδώσαμε...

ΙΤΑΛΙΑ: Αστυνομικοί μετέφεραν με Lamborghini νεφρούς για να μην καθυστερήσουν οι μεταμοσχεύσεις-«Παραδώσαμε το πιο ωραίο χριστουγεννιάτικο δώρο»- (Φώτο-Βίντεο)

-

- Advertisement -

Σε μία από τις δύο Lamborghini Huracan που διαθέτει η Ιταλική αστυνομία τοποθετήθηκαν οι δύο νεφροί που προορίζονταν για τη μεταμόσχευσή τους προκειμένου να φτάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά και με ασφάλεια στους ασθενείς.

«Ταξιδεύοντας στην εθνική οδό για να παραδώσουμε το πιο ωραίο χριστουγεννιάτικο δώρο: τη ζωή. Χάρη στον ειδικό Άγιο Βασίλη της αστυνομίας δύο άνθρωποι πήραν δώρο ένα νεφρό», έγραψε η ιταλική αστυνομία στη σελίδα της στο Facebook, κάνοντας γνωστό τον αγώνα δρόμου που έδωσαν οι αρχές για τη μεταφορά τους στα νοσοκομεία. 

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν αστυνομικό και μία νοσηλεύτρια να τοποθετούν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος, ένα μπλε ιατρικό ψυγείο που περιείχε τους δύο νεφρούς. Τα δύο πολύτιμα όργανα αναχώρησαν από την Πάδοβα και παραδόθηκαν το ένα σε νοσοκομείο της Μόντενα και το άλλο σε νοσοκομείο της Ρώμης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η τροχαία της Ιταλίας διαθέτει δύο Lamborghini Huracan, ένα αυτοκίνητο 600 ίππων που μπορεί να φτάσει τα 325 χιλιόμετρα την ώρα. Συνήθως τα χρησιμοποιεί για την καταδίωξη οχημάτων, αλλά πολλές φορές χρησιμεύουν και για τη μεταφορά οργάνων προς μεταμόσχευση.

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: