Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήNEWSΠ.Ο.Α.Α.: Έλλειψη ενσυναίσθησης από ασυνείδητους στο Τσίρειο στάδιο-Η Ζωζώ Χριστοδούλου καταδικάζει τα...

Π.Ο.Α.Α.: Έλλειψη ενσυναίσθησης από ασυνείδητους στο Τσίρειο στάδιο-Η Ζωζώ Χριστοδούλου καταδικάζει τα επεισόδια – (Βίντεο-Φώτο)

-

- Advertisement -

Στο Τσίρειο στάδιο βρέθηκε χθες η Παγκύπρια Οργάνωση Αποκατάστασης Αναπήρων στο πλαίσιο του προγράμματος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρίες. Λίγο πριν την έναρξη του Λεμεσιανού ντέρμπι, παιδιά και ενήλικες διέσχισαν τον αγωνιστικό χώρο, όμως η έλλειψη ενσυναίσθησης μαύρισε όλη την προσπάθεια των ατόμων ΑμεΑ.

Τα χθεσινά έκτροπα που συνέβησαν στο Τσίρειο Στάδιο δείχνουν με μαθητική ακρίβεια ότι υπάρχει έλλειψη σεβασμού. Τα παιδιά και οι ενήλικες με αναπηρίες ήθελαν να στείλουν το μήνυμα «Ενσυναίσθηση, συμπερίληψη, σεβασμός στη διαφορετικά χωρίς διακρίσεις» με το τραγούδι «Πάμε απ΄ την αρχή ξανά» όμως φίλαθλοι και από τις δύο ομάδες έριχναν πέτρες και προκάλεσαν φασαρίες με αποτέλεσμα η αστυνομία να μην επιτρέψει την έναρξη του αγώνα.

Σε μήνυμα της η Γενική Γραμματέας της Π.Ο.Α.Α, Γωγώ Χριστοδούλου, με έντονο ύφος καταδικάζει τα έκτροπα που συνέβησαν χθες.

«Κάπου έτσι εδώ θα αναφερθώ και στα χθεσινά που βιώσαμε όλοι στο Τσίρειο στάδιο στη Λεμεσό.  Η έλλειψη ενσυναίσθησης που διαχρονικά ΔΕΝ διδάσκεται ως μάθημα στα σχολεία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αυτές ακριβώς τις συμπεριφορές που βιώσαμε και χθες και είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή του αγώνα.  Δυστυχώς, η έλλειψη ενσυναίσθησης είναι διαστρωματική και διάσπαρτη σε κάθε έκφανση της κοινωνίας. Η πολιτεία οφείλει να στοχεύσει σε αυτό το ζήτημα αρχίζοντας από την παιδεία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Δηλαδή να καλλιεργήσει κουλτούρα ενσυναίσθησης, να καλλιεργήσει την ικανότητα δηλαδή να μοιραζόμαστε συναισθήματα, δηλαδή στη «συναισθηματική ενσυναίσθηση» (νιώθουμε τι περνούν οι άνθρωποι σαν να το βιώνουμε εμείς οι ίδιοι).

Επιπρόσθετα, να στοχεύσει και στην καλλιέργεια της ικανότητας της κατανόησης του μυαλού των άλλων ανθρώπων, η οποία αποκαλείται «γνωστική ενσυναίσθηση» (κατανοούμε τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων χωρίς να τα νιώθουμε εμείς οι ίδιοι).Αναμφίβολα, η ενσυναίσθηση είναι το κλειδί για την ενθάρρυνση ως προς την επιτυχή κοινωνική μας αλληλεπίδραση. Ο αλτρουισμός κι η ανιδιοτελής συμπεριφορά που ωφελεί τους άλλους, είναι στενά συνδεδεμένα με την ενσυναίσθηση. Μόνο έτσι θα έχουμε καλούς κι αγαθούς πολίτες σύμφωνα με τον Πλάτωνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Events, Wedding & Wellness Awards 2022-https://www.boussiasnews.cy/el/news/1669967431/events-wedding-wellness-awards-2022-oi-meghaloi-nikites-tis-entiposiakis-vradias

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: