Δρόμοι άνοιξαν, κτίρια κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα από τον σεισμό την Ταϊβάν. Οι περιοχές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για εγκλωβισμένους κάτω από τα συντρίμμια. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 20 άνθρωποι.

Σκηνές τρόμου βίωσαν στην Ταϊβάν κάποιοι αθλητές, όταν κατέρρευσε η οροφή σε γήπεδο βολεϊ την ώρα του ισχυρότατου σεισμού των 6,9 Ρίχτερ. Στο βίντεο, διακρίνονται οι αθλητές να τρέχουν για να σώσουν τη ζωή τους την ώρα που πέφτει η οροφή. Το USGS ανακοίνωσε αργότερα ότι ο σεισμός ήταν 6,9 βαθμών. Τα μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν μετέδωσαν ότι στην πόλη Γιούλι ένα χαμηλό κτίριο το οποίο στέγαζε ένα παντοπωλείο κατέρρευσε και έχει ήδη ξεκινήσει επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό όσων βρίσκονται στα ερείπια.

Το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Central News Agency μετέδωσε εικόνες από πανικόβλητους κατοίκους της πόλης να τρέχουν προς το κτίριο, το οποίο κάλυπτε πυκνό σύννεφο σκόνης. Εξάλλου η εταιρεία που διαχειρίζεται τους σιδηροδρόμους της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι τρία βαγόνια τραίνου εκτροχιάστηκαν στον σταθμό Ντόνγκλι, στην ανατολικό τμήμα της χώρας, όταν κατέρρευσε μέρος του στεγάστρου της πλατφόρμας. Οι περίπου 20 επιβάτες που βρίσκονταν στα βαγόνια απομακρύνθηκαν.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη χώρα, με τα κτίρια να κουνιούνται και στην πρωτεύουσα Ταϊπέι. Το κέντρο σεισμικών δικτύων της Κίνας από την πλευρά του επεσήμανε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στις παράκτιες περιοχές της χώρας, κυρίως στη Φουζιάν, τη Γκουανγκντόνγκ, τη Ζιανγκσού και τη Σανγκάη.