Από τα δεκαοχτώ της χρόνια βρίσκεται στην Ελλάδα έχοντας στο ενεργητικό της, μια πλούσια μουσική πορεία λόγω και τις συνεργασίας της με αξιόλογους καλλιτέχνες. Σε λίγες ημέρες η Κύπρια ερμηνεύτρια θα βρεθεί και πάλι στο νησί, για να ντύσει μουσικά το 10ο Φεστιβάλ Αγγειοπλαστικής Κόρνου «Ημέρες Κόκκινου Πηλού», το οποίο  θα διεξαχθεί στο Κόρνο.

Την Εύη Καπατάη την γνωρίζω εδώ και πάρα πολλά χρόνια και μεταξύ μας αναπτύξαμε μια διαφορετική σχέση συνεργασίας, παρόλο που δεν μιλάμε συχνά. Εντούτοις, είναι από τις Κύπριες ερμηνεύτριες που με την πάροδο του χρόνου διαπίστωσα ότι είναι διαχρονική και το όνομα της θα παραμείνει για αρκετό καιρό ακόμη στο μουσικό στερέωμα. Η κάθοδος της και πάλι στο νησί μας θα πραγματοποιηθεί για να βρεθεί με μεγάλη χαρά, στο 10ο Φεστιβάλ Αγγειοπλαστικής Κόρνου ‘’Ημέρες Κόκκινου Πηλού’’ όπου αποτελεί μέρος της προσπάθειας της κοινότητας για προβολή και διατήρηση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Κάτι που η Εύη Καπατάη ως Πρέσβειρα Τουρισμού Κύπρου θεωρεί αναγκαίο να ντύσει μουσικά την όλη εκδήλωση λόγω και της σχέσης της, με τη μαέστρο Δόμνα Μιχαήλ.

Για άλλη μια φορά  έρχεσαι στην Κύπρο για να «ντύσεις» αυτή την φορά, μουσικά την στο  10ο Φεστιβάλ Αγγειοπλαστικής Κόρνου «’Ημέρες Κόκκινου Πηλού» στο Κόρνο. Υπάρχει κάτι που σε συνδέει με το συγκεκριμένο χωριό.

Ναι!  Για  πρώτη φορά είμαι καλεσμένη στο 10ο Φεστιβάλ Αγγειοπλαστικής Κόρνου «Ημέρες Κόκκινου Πηλού» που θα γίνει στο Κόρνο,  μια και η μαέστρος  Δόμνα  Μιχαήλ κατάγεται από τον Κόρνο. Έτσι δημιουργήσαμε τις προδιαγραφές  να υπάρξει  για πρώτη φορά συνεργασία με  την κοινότητα  συνδυάζοντας την μουσική με χορωδία. Το  μεγάλο  ενδιαφέρον μου, είναι να μάθω και να γνωρίσω τα δημιουργικά  και τουριστικά στοιχεία του τόπου μου,  αφού από το 2012 διορίστηκα και  Πρέσβειρα Τουρισμού Κύπρου, όποτε θα αποκομίσω καινούργιες εμπειρίες και  γνώσεις . 

Ποιες είναι οι εμπειρίες που αποκόμισες μέσα από την συγκεκριμένη ιδιότητα;

Γνώρισα  άλλες κουλτούρες και πλούτο ψυχής .

Παρόλο που μένεις χρόνια στην Αθήνα εντούτοις πολύ συχνά έρχεσαι στην γενέτειρα σου. Δεν σκέφτηκες ποτέ να επιστρέψεις μόνιμα στην Κύπρο;

Οι επισκέψεις  μου και οι δεσμοί  με την Κύπρο είναι πολύ συχνές  και άκρως  συναισθηματικές. Εάν  και ζω και εργάζομαι  στην Αθήνα από 18 χρονών, διχασμός  της επιστροφής  πάντα είναι μεγάλος,  γιατί  η μάνα Κύπρος με γέννησε και η μητέρα Ελλάδα με πήρε από το χέρι, κοριτσάκι  και με έκανε μια ώριμη γυναίκα που έμαθε να παλεύει πάντα μόνη  της και να προχώρα .Τα καταφέρνω όμως να μοιράζομαι  τον χρόνο  μου και εκεί και εδώ.

«Για  πρώτη φορά είμαι καλεσμένη στο 10ο Φεστιβάλ Αγγειοπλαστικής Κόρνου «Ημέρες Κόκκινου Πηλού» που θα γίνει στο Κόρνο, μια και η μαέστρος  Δόμνα  Μιχαήλ κατάγεται από τον Κόρνο»

Υπάρχει κάτι που σε κρατά στην Ελλάδα;

Με δένουν πολλά με την Ελλάδα ,γιατί  εκεί  ήρθα αντιμέτωπη  με την Εύη που ήδη είχε αρχίσει να μεγαλώνει μετά τα δεκαοκτώ της χρόνια. Να διεκδικεί τα δύσκολα όπως το θέμα μιας σταθερής  και αξιοπρεπής  καριέρας και πορείας, με μεγάλες  μακροχρόνιες  φιλίες. Ο ιερός της φιλίας είναι ιερός για μένα .

Μπορείς να πεις ότι είσαι ένας άνθρωπος με πάθος;

Ναι,  γενικά  είμαι  άνθρωπος με  πάθος  και ας μην φαίνεται  γιατί δεν το  βροντοφωνάζω !!!

Από ότι γνωρίζω μετακόμισες στην Ελλάδα για να σπουδάσεις Νομική;

Ναι σε  μια πολύ τρυφερή  ηλικία των δεκαοκτώ χρόνων, με αφορμή την φοίτηση μου, στη Νομική σχολή Θεσσαλονίκης  και με πολύ  δύσκολες καταστάσεις  και διαδρομές,  μια και είμαι παιδί του πολέμου  και της εισβολής , το βίωσα και  όλο αυτό στο πετσί μου .

Πόσο δύσκολο ήταν  να ανελιχτείς, εάν κρίνει κανείς ότι τα πράγματα στην Ελλάδα δεν είναι στρωμένα με ροδοπέταλα;

Ροδοπέταλα   δεν υπήρχαν  σε ένα  τόσο σκληρό και   ανταγωνιστικό χώρο .Σύμμαχος  φίλος   η επιμονή μου . Εκεί  που έπεφτα,  εκεί μάζευα και πάλι τις δυνάμεις μου και ξανά άρχιζα από την αρχή.

Τι είναι αυτό που θυμάσαι εντονότερα όταν πρωτοβγήκες στην σκηνή;

Μπήκα  στα  κατευθείαν στα βαθιά  διπλά  στο Γιώργο Μαρίνο με μουσική επιμέλεια ο Σταμάτης  Κραουνάκης και έκλαιγα   κάθε    βράδυ, γιατί εκεί  χρειαζόσουν πολλά  καλλιτεχνικά προσόντα που δεν μπόρεσα να τα έχω και έλεγα Χριστέ μου τι ακριβώς κάνω εδώ .Το μόνο όπλο  μου, ήταν η τρομερή  συνέπεια μου, πράγμα που με χαρακτηρίζει  μέχρι  σήμερα .

«Τα παιδιά είναι ευλογία, αλλά δεν ήταν τεράστια η επιθυμία μου, το άφησα στην τύχη του»

Όταν ήσουν μικρή ονειρευόσουν ότι θα γίνεις τραγουδίστρια;

Ναι  ονειρευόμουν,  ότι θα ακολουθήσω  το τραγούδι, και  ήταν και διέξοδος στα δύσκολα παιδικά μου χρόνια  και έτρεχα σε διάφορα Φεστιβάλ και χορωδίες από πιτσιρίκι .

Ποιοι ήταν για σένα καθοριστικοί σταθμοί στην καριέρα σου;

Δίπλα από τους  μεγάλους και σπουδαίους   συνθέτες  όπως  ο Μιμής Πλέσσας (μακροχρόνια  καλλιτεχνική σχέση ) Γιάννης Σπανός,  Κώστας  Χατζής  και άλλοι στιγμάτισαν  δυνατά   την καριέρα μου .

Από ότι γνωρίζω στην Κύπρο διανέμει και η αδελφή σου. Ποια είναι η μεταξύ σας σχέση;

Εξαιρετική με  λατρεία άλλα  εντελώς  διαφορετικοί  χαρακτήρες  που κάποιες  φορές κοντραριζόμαστε  πολύ  συχνά .

Ήταν απόφαση ζωής να μην παντρευτείς;

Έπεσα σε άνδρες που ερωτευτήκαν  παράφορα και αγάπησαν  την Εύη, αλλά δεν αγάπησαν  την δουλειά μου, οπότε αυτό με φόβισε πολύ ….

Δεν είχες ποτέ την επιθυμία να αποκτήσεις ένα παιδί γνωρίζοντας τη αγάπη που έχεις προς τα παιδιά;

Τα παιδιά  είναι ευλογία, αλλά δεν ήταν τεράστια η επιθυμία μου, το άφησα στην τύχη  του.

Υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες που θεωρείς ότι έχεις αφήσει πίσω σου όσον αφορά το επάγγελμα σου;

Ότι, δεν νοιάστηκα  ποτέ για  μεγάλες  δισκογραφικές δουλειές και  είχε ένα μικρό κόστος για μένα .

Με τη πάροδο του χρόνου ωριμάζουμε και αναθεωρούμε καταστάσεις της ζωής μας. Τι είναι αυτό που εάν μπορούσες θα άλλαζες όσον αφορά τη προσωπική σου ζωή.

Κάποτε επέμενα πολύ δίνοντας  πολλές  ευκαιρίες  τώρα η πόρτα; Είναι ανοικτή…..

Τι είναι αυτό που δεν ξέρουμε για την Εύη Καπατάη;

Δεν   γνωρίζετε  ότι στους  έρωτες της ζωής μου υπήρξα πολύ εκρηκτική …. Η  προσωπικότητα μου,  ως  άνθρωπος  αλλά και το είδος μουσικής, δεν   με άφησε  να σας δείξω  ότι στην προσωπική μου ζωή  στους έρωτες  μου υπήρξα  πολύ εκρηκτική  και ακραία κάποιες  φορές.