Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήNEWSΝEA YOΡΚΗ: Επίθεση κατά του συγγραφέα Salman Rushdie-Έχει γράψει ένα από τα...

ΝEA YOΡΚΗ: Επίθεση κατά του συγγραφέα Salman Rushdie-Έχει γράψει ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα βιβλία της εποχής μας

-

- Advertisement -

Επίθεση δέχθηκε κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Νέα Υόρκη γνωστός συγγραφέας Salman Rushdie. Πρόκειται για τον συγγραφέα του εμβληματικού βιβλίου  “Σατανικοί Στίχοι”.

Σύμφωνα με το AP, ο Rushdie βρισκόταν στο βήμα του ιδρύματος Chautauqua προκειμένου να πραγματοποιήσει ομιλία όταν άνδρας όρμηξε στη σκηνή και άρχισε να τον χτυπάει με γροθιές. Πρώτες ανεπιβεβαίωτες αναφορές κάνουν επιπρόσθετα λόγο για χτυπήματα και με μαχαίρι. Ο Salman Rushdie είναι συγγραφέας που έχει βραβευτεί με Booker και έχει γράψει ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα βιβλία της εποχής μας. Ο Salman Rushdie γεννήθηκε στη Βομβάη της Ινδίας στις 19 Ιουνίου 1947. Μεγάλωσε σε οικογένεια μεσαίας τάξης και σπούδασε τόσο στη Βομβάη όσο και στην Αγγλία.

Το πρώτο μυθιστόρημα του Ρούσντι που δημοσιεύτηκε ήταν ο Γκρίμους το 1975 και το βραβευμένο με Μπούκερ μυθιστόρημα Τα Παιδιά των Μεσονυκτίων ακολούθησαν το 1981. Ο Γκρίμους δεν ήταν ένα ιδιαίτερα γνωστό μυθιστόρημα, αλλά τα Παιδιά του Μεσονυχτίου εγκωμιάστηκαν και άσκησαν μεγάλη επιρροή στην πολύ πρόσφατη ινδική γραφή. Ωστόσο, ήταν με το The Satanic Verses, που δημοσιεύτηκε το 1988, που ο Salman Rushdie έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο.

Μεγάλο μέρος του ισλαμικού πληθυσμού του κόσμου διάβασε το περιεχόμενο των Σατανικών Στίχων ως βλάσφημη αναπαράσταση του προφήτη Μωάμεθ. Κατά συνέπεια, το βιβλίο απαγορεύτηκε σε πολλές χώρες με μεγάλες μουσουλμανικές κοινότητες, αλλά επρόκειτο να ακολουθήσουν χειρότερα. Την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 1989, μια φετβά ανακοινώθηκε στο Ράδιο Τεχεράνη από τον ηγέτη του Ιράν. Ο Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί δήλωσε ότι οι Σατανικοί Στίχοι ήταν βλάσφημοι και ανακοίνωσε ότι ο Σαλμάν Ρούσντι έπρεπε να εκτελεστεί. Βραβείο επιδόθηκε στο κεφάλι του Ρούσντι και ο Χομεϊνί δήλωσε ότι όποιος ήταν υπεύθυνος για την εκτέλεση, εάν πέθαιναν οι ίδιοι, θα θεωρούνταν μάρτυρας.

Πηγή: skai.gr, popeyeandcloudy.com

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΑΛΜΑ: Το ποσό που μαζεύτηκε από τις εκστρατείες...

Δύο μήνες συνεχούς δραστηριότητας είχαν ένα αξιοπρεπή αποτέλεσμα αφού η εμπνεύστρια του Φτιάξτε μια καρδιά ΑΛΜΑ, Άντρη Ευριπίδου, κατόρθωσε να υλοποιήσει μαζί με τους...