Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήNEWSMEΣΣΗΝΙΑ: Πρώην σύζυγος ο δράστης με το βιτριόλι-Η γυναίκα κινδυνεύει να χάσει...

MEΣΣΗΝΙΑ: Πρώην σύζυγος ο δράστης με το βιτριόλι-Η γυναίκα κινδυνεύει να χάσει το μάτι της

-

- Advertisement -

Ο 50χρονος ημεδαπός ο οποίος συλληφθεί χθες για τον τραυματισμό με χημικό υγρό 49χρονης ημεδαπής, είναι πρώην σύζυγος του θύματος ο οποίος επέλεξε με αυτόν τον τρόπο να εκδικηθεί την κοπέλα να την τιμωρήσει που τον εγκατάλειψε.

Η αποτρόπαια πράξη του γεννά εφιαλτικές μνήμες από τις επιθέσεις με καυστικό υγρό και τα διαλυμένα πρόσωπα των θυμάτων, ενώ πλέον χτυπά εκκωφαντικά ο συναγερμός για την θέση και την προστασία της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία με τις γυναικοκτονίες και την κακοποίηση γυναικών από άντρες που τις θεωρούν κτήμα τους να είναι πια θέμα ημερήσιας διάταξης. Στον πρώην σύζυγο η Αστυνομία έφτασε σχετικά γρήγορα. Ενδεικτικό το μικρό χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ των ανακοινώσεων της προσαγωγής του και τελικά της σύλληψής του. Η 49χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται. Ο συλληφθείς με τη σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Σύμφωνα με πηγές, οι αστυνομικές αρχές απέκλεισαν εξαρχής το ενδεχόμενο ληστείας, όπως και η επίθεση να σχετίζεται με εργασιακές διαφορές ή με την επιχείρηση και όλα συνέκλιναν σε προσωπικά κίνητρα του δράστη. Ο κουκουλοφόρος, με ένα πανί ποτισμένο στο ίδιο υγρό με αυτό που προκάλεσε εγκαύματα στο πρόσωπο της γυναίκας, προσπάθησε να της κλείσει το στόμα για να μην φωνάξει. Αυτή αντιστάθηκε όσο μπορούσε, αλλά ο κουκουλοφόρος κατάφερε να της ρίξει το υγρό στο πρόσωπο, πριν τραπεί σε φυγή.

Από τα τραύματά της, το πιο σοβαρό είναι στο ένα μάτι, καθώς το υγρό (σ.σ. η σύσταση του οποίου δεν έχει βρεθεί) της προκάλεσε χημικό έγκαυμα. Η γυναίκα υποβλήθηκε σε επέμβαση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου νοσηλεύεται στην Οφθαλμολογική Κλινική, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να έχει πάθει μόνιμη ζημιά στο μάτι της και να μην ανακτήσει την όρασή της.

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: