Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήNEWSΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ-ΑΝΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ: Αγωνίστηκαν με πάθος για την πρόκριση-Αποχώρησε ο Χρίστος Φιλοκύπρου...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ-ΑΝΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ: Αγωνίστηκαν με πάθος για την πρόκριση-Αποχώρησε ο Χρίστος Φιλοκύπρου (Φώτο)

-

- Advertisement -

Νικητής αποδείχθηκε ο Κύπριος ποδηλάτης, Ανδρέας Μιλτιάδης ο οποίος κατέλαβε την πολύ τιμητική θέση στον Αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης στους 22ους Κοινοπολιτειακούς αγώνες του Μπέρμιγχαμ. Τόσο ο Ανδρέας Μιλτιάδη όσο και η Άντρη Χριστοφόρου θα δώσουν τη “μάχη” τους την Κυριακή για ένα καλύτερο και επιθυμητό αποτέλεσμα όπως τους αξίζει.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του ΚΥΠΕ/ΚΟΕ Θωμά Κεττένη, ο Κύπριος ποδηλάτης πιάνοντας την καλή του απόδοση, ο ποδηλάτης κατέλαβε την πολύ τιμητική 10η θέση ανάμεσα σε 57 αθλητές στον Αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης στους 22ους Κοινοπολιτειακούς του Μπέρμιγχαμ 2022.Σ Στον αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης Ανδρών, ο Ανδρέας Μιλτιάδης διένυσε την απόσταση των 37,4 χιλιομέτρων σε 49 λεπτά, 50 δευτερόλεπτα και 49 εκατοστά του δευτερολέπτου (49:50.49), έχοντας διαφορά από τον πρώτο 3:29, έχοντας μέση ταχύτητα 45,02 χιλιόμετρα την ώρα.

Ευχαριστημένος από την απόδοση αλλά και τη θέση του στον Αγώνα Time Trial δήλωσε στον απεσταλμένο ΚΥΠΕ/ΚΟΕ Θωμά Κεττένη ο Κύπριος ποδηλάτης μετά τον αγώνα. «Πιστεύω πήγα πολύ καλά, ήταν μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή και σίγουρα έκανα ότι μπορούσα και είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση και τη θέση μου».

Επόμενος Αγώνας του Μιλτιάδη στους Κοινοπολιτειακούς είναι την Κυριακή ο Αγώνας Ποδηλασίας Δρόμου μήκους 160 χιλιομέτρων, και στόχος είναι ένα καλό μια καλή τακτική που θα του δώσει ένα καλό πλασάρισμα στην κατάταξη. «Υπάρχουν ομάδες στον Αγώνα Δρόμου οι οποίες θα δουλέψουν ομαδικά. Στόχος είναι να μείνω στο γκρουπ και στο τέλος να δώσω ότι μπορώ για να πετύχω το καλύτερο αποτέλεσμα».

Από την πλευρά της, η Κύπρια ποδηλάτρια, Άντρη Χριστοφόρου όπως ανέφερε στο Θωμά Κεττένη, ήταν κουρασμένη από το «γύρο Γαλλίας» με την συμμετοχή της στο Tour De France που ολοκληρώθηκε μόλις πριν από λίγες μέρες. Αυτό της κόστισε από μια καλύτερη απόδοση και έναν καλύτερο χρόνο στον Αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης στους 22ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες «Μπέρμιγχαμ 2022».

Λίγο μετά την ολοκλήρωση του αγώνα της, στον οποίο κατέλαβε την 21η θέση ανάμεσα σε 36 αθλήτριες. Η Άντρη διένυσε τα 28.8 χιλιόμετρα σε 45 λεπτά, 8 δευτερόλεπτα και 55 εκατοστά (45:08.55) πέντε λεπτά, τρία δευτερόλεπτα και 35 εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από την πρώτη (5:03.35) και έχοντας μέση ταχύτητα 38.28 χιλιόμετρα ανά ώρα.

«Ήμουν πίσω από μια καλή απόδοση στον Αγώνα ατομικής χρονομέτρησης λόγω μάλλον της συμμετοχής μου στο Tour De France», ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Χριστοφόρου εξηγώντας πως η κούραση και η καταπόνηση του σώματος από τον Γύρο της Γαλλίας βγήκε στον σημερινό αγώνα, κάτι για το οποίο υπήρχαν πολλές πιθανότητες να συμβεί.Όπως είπε ο αγώνας με ποδήλατο ΤΤ, δηλαδή ατομικής χρονομέτρησης, είναι πολύ διαφορετικός από τον αγώνα αντοχής δρόμου με ποδήλατο δρόμου, όπως οι πλείστες διαδρομές του ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας.

Εξέφρασε την πεποίθηση ωστόσο πως την Κυριακή στον Αγώνα Ποδηλασίας Δρόμου θα είναι πολύ καλύτερα και θα διεκδικήσει μια καλύτερη θέση. Ο αγώνας της Κυριακής για τις Γυναίκες αρχίζει στις 8 το πρωί. Αυτή την ώρα διεξάγεται ο Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης των Ανδρών με τη συμμετοχή του Ανδρέα Μιλτιάδη, ο οποίος αναμένεται να αγωνιστεί στις 14:19 (τοπική ώρα). Στον αγώνα συμμετέχουν 57 αθλητές και ο Μιλτιάδης θα είναι 42ος στη σειρά εκκίνησης. Στον Αγώνα των Γυναικών, την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αυστραλή Grace Brown με χρόνο 40:05.20 (μέση ταχύτητα 43.1 χλμ), τη δεύτερη και το αργυρό η Αγγλίδα Anna Henderson με χρόνο 40:38.55 (μέση ταχύτητα 42.5 χλμ), και την τρίτη και το χάλκινο μετάλλιο η Νεοζηλανδή Georgia Williams με χρόνο 41:25.27 (μέση ταχύτητα 41.7 χλμ).

Στην ποδηλασία, στον Αγώνα Cross Country που διεξήχθη στο Cannock Chase Park, ο Κύπριος ποδηλάτης Χρίστος Φιλοκύπρου εξαιτίας μια ατυχίας αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Συγκεκριμένα, ο Χρίστος είχε την ατυχία σε κάποιο σημείο του αγώνα να έχει τεχνικό πρόβλημα καθώς κόπηκε αλυσίδα του ποδηλάτου. Ο Κύπριος ποδηλάτης μόλις είχε περάσει το σημείο που βρισκόταν η τεχνική υποστήριξη και δεν είχε το δικαίωμα επιστροφής παρά μόνο να κάνει ολόκληρο το γύρο της πίστας κουβαλώντας το ποδήλατο του με τα πόδια ώστε να βρεθεί ξανά στο σημείο των τεχνικών.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Φιλοκύπρου θα έχανε το χρονικό όριο από τον πρώτο της διαδρομής και θα αποκλειόταν έτσι κι αλλιώς, και γι αυτό σταμάτησε τον αγώνα. Όσον αφορά την έκβαση του αγώνα, την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Νεοζηλανδός Samuel Gaze καλύπτοντας τα 39 χιλιόμετρα σε χρόνο 1:34:19 και μέση ταχύτητα 29,8 χλμ ανά ώρα. Στη δεύτερη θέση και με 31 δευτερόλεπτα διαφορά τερμάτισε ο επίσης Νεοζηλανδός Ben Oliver έχοντας μέση ταχύτητα 24,6 χλμ και στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Alexander Miller από τη Ναμίμπια με χρόνο 1:36:20 και μέση ταχύτητα 24,3 χλμ.

Πηγή: Του Θωμά Κεττένη – Απεσταλμένου ΚΥΠΕ / ΚΟΕΦωτογραφίες Paris J. Andreou (Συνεργάτης KOE/ΚΕΚΑ – “Birmingham 2022”)

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: