Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήNEWSΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΟΥΝΝΑΦΗ: Τα συγκινητικά λόγια της κόρης του Τάκη Κουνναφή που έφυγε...

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΟΥΝΝΑΦΗ: Τα συγκινητικά λόγια της κόρης του Τάκη Κουνναφή που έφυγε από τη ζωή-Ποτέ θα τελεστεί η κηδεία του

-

- Advertisement -

Ο Τάκης Κουνναφής άφησε στο κάθε έναν από εμάς, θύμισες του παρελθόντος που άλλοτε ήταν καλές και άλλοτε άσχημες, λόγω της φύσεως του επαγγέλματος. Εμείς, κρατάμε μόνο τις καλές και τις ανέμελες όταν στα νεανικά μας χρόνια ο χώρος της δημοσιογραφίας ήταν διαφορετικός. Σε ανάρτησή της, η κόρη του, Μαργαρίτα αποχαιρετά τον πατέρα της με ένα συγκινητικό μήνυμα το οποίο περιγράφει με λίγα λόγια τα συναισθήματα της.

«Παπάκη μου σε ευχαριστούμε για όλα! Πάλεψες με τον καρκίνο και έφυγες γενναίος με καθαρό το βλέμμα και το μέτωπο. Τώρα είσαι στο πιο ωραίο περιβόλι σου στον παράδεισο».

Από την πλευρά της, η ανακοίνωση της  Ένωση Συντακτών Κύπρου μιλά για τον επιτελικό δημοσιογράφο για τον οποίο οι ηγετικές του ικανότητες και οι επιτελικές του δεξιότητες αναγνωρίστηκαν από νεαρή ηλικία.

«Μια ηγετική, εμβληματική φυσιογνωμία στον χώρο των ΜΜΕ, ο επιτελικός δημοσιογράφος Τάκης Κουνναφής απεβίωσε τα ξημερώματα της Τρίτης 2 Αυγούστου σε ηλικία 77 ετών. Στο μεγαλύτερο μέρος της δημοσιογραφικής του καριέρας, ο Τάκης Κουνναφής υπηρέτησε ως αρχισυντάκτης, αφού από νωρίς αναγνωρίστηκαν οι ηγετικές του ικανότητες και οι επιτελικές του δεξιότητες. Ο μεταστάς εντάχθηκε στις γραμμές της Ένωσης Συντακτών Κύπρου το 1970 και φέρει τον αριθμό μητρώου 32 στα αρχεία της οργάνωσης. Είχε δε αναδειχθεί και μέλος του Δ.Σ. της συντεχνίας, για τρεις συνεχόμενες θητείες, την περίοδο 1977-1983. Το ενδιαφέρον του για τα συνδικαλιστικά δρώμενα στον δημοσιογραφικό κλάδο παρέμεινε αδιάπτωτο μέχρι τέλους.

Ο Τάκης Κουνναφής ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του πορεία στην εφημερίδα «Μάχη» το 1963, την περίοδο 1970-1990 υπηρέτησε ως αρχισυντάκτης στην εφημερίδα «Τα Νέα», ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο και στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Παρασκήνιο». Από το 1990 μέχρι και την αφυπηρέτησή του το 2013 υπήρξε αρχισυντάκτης στον «Φιλελεύθερο». Ως επιτελικό δημοσιογραφικό στέλεχος διατηρούσε μόνιμες στήλες και διακρινόταν για την ευθύτητα, την κριτική θεώρηση και την καυστικότητα των γραπτών του. Ο ίδιος θεωρούσε ως τη μεγαλύτερη δημοσιογραφική του επιτυχία την αποκάλυψη των σχεδίων για την απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Μακαρίου στις 8 Μαρτίου 1970 στην «Μάχη», γεγονός που επιβεβαιώθηκε την επομένη το πρωί.

Η κηδεία του Τάκη Κουνναφή θα τελεσθεί την Πέμπτη 4 Αυγούστου στις 15.00 από την εκκλησία Αγίου Δημητρίου στην Ακρόπολη, στη Λευκωσία.

Το Δ.Σ. της ΕΣΚ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς τη σύζυγο του μεταστάντος συναδέλφου Κικούλα, στα παιδιά του Νικόλα και Μαργαρίτα, στα εγγόνια και όλους τους οικείους του. Κλιμάκιο της ηγεσίας της οργάνωσης θα παραστεί στην κηδεία και θα καταθέσει στεφάνι εις μνήμη του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: