Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήNEWSΗΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Εκστρατεία «Όλα τα παιδιά με σχολικά»-«Τα παιδιά πρέπει να πάνε...

ΗΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Εκστρατεία «Όλα τα παιδιά με σχολικά»-«Τα παιδιά πρέπει να πάνε χαρούμενα στο σχολείο και να μη νιώθουν μειονεκτικά απέναντι στους συμμαθητές τους»

-

- Advertisement -

Έξαρση φτώχιας παρουσιάζεται στο νησί μας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, Ηλία Δημητρίου με αποτέλεσμα όλο και περισσότερες οικογένειες να οδηγούνται στην πόρτα των εθελοντικών οργανώσεων.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, Ηλίας Δημητρίου, μίλησε στη «Σημερινή» και στην δημοσιογράφο Μαρία Ονουφρίου επισημαίνοντας ότι όλο και περισσότερες οικογένειες οδηγούνται στην πόρτα των εθελοντικών οργανώσεων, αναφέροντας παράλληλα την εκστρατεία με τον τίτλο «Όλα τα παιδιά με σχολικά», η οποία μέχρι στιγμής έχει ανταπόκριση από τον κόσμο.

«Μαζεύουμε σε πολύ καλή κατάσταση διάφορα σχολικά είδη, είδη υπόδησης, ένδυσης, κ.λπ. Επίσης μαζεύουμε δωροκουπόνια προτίμησης του κόσμου, είτε από βιβλιοπωλεία είτε από διάφορα καταστήματα που πωλούν σχετικά είδη. Η αλήθεια είναι ότι προτιμάται το δωροκουπόνι εξαιτίας και της πανδημίας. Η ελπίδα του ΠΣΣΕ είναι ότι θα μπορέσει να εξυπηρετήσει γι’ ακόμη μια χρονιά όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη, ώστε να μη στερηθούν τίποτα για τη νέα σχολική χρονιά. «Τα παιδιά πρέπει να πάνε χαρούμενα στο σχολείο και να μη νιώθουν μειονεκτικά απέναντι στους συμμαθητές τους».

Παράλληλα, στην συνέντευξή του, ο κ. Δημητρίου μίλησε για τις οικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες σε διατροφή επισημαίνοντας ότι έχουν αυξηθεί πολύ επισημαίνοντας ότι με σύγκριση με τις εποχές προ της πανδημίας, ίσως να βρισκόμαστε στη χειρότερη κατάσταση που υπήρξαμε για πολλά χρόνια. «Είναι γεγονός ότι παρατηρείται μια έξαρση τα τελευταία δύο χρόνια και αυτό λόγω και της πανδημίας. Οι ανάγκες ήταν αυξημένες προηγουμένως αλλά έχουν αυξηθεί περισσότερο σήμερα. Οι εργασίες έχουν μειωθεί λόγω και της καραντίνας, κάποιοι έχασαν τις δουλειές τους, κάποιοι είχαν μειωμένες εργατοώρες κ.ά.».

«Με την πρώτη εξαγγελία του πολέμου στην Ουκρανία, είδαμε τεράστια διαφορά. Οι ανάγκες σε βασικά αγαθά ήταν πολύ υψηλότερες. Αυτό το νιώσαμε πιο έντονα το περασμένο Πάσχα, όταν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας που κάνουμε κάθε χρόνο εδώ και εννέα χρόνια, ‘Υιοθετήστε μια Οικογένεια’, παρατηρήσαμε τόση μεγάλη ζήτηση για βοήθεια, που για πρώτη φορά είχαμε οικογένειες σε λίστες αναμονής. Η ζήτηση της τελευταίας εκστρατείας ήταν τόσο πολλή, που δεν μπορούσαμε να τους ικανοποιήσουμε όλους. Έτσι η εκστρατεία πήρε παράταση τότε και με τη βοήθεια των συμπολιτών και διαφόρων εταιρειών, που προσέφεραν δωροκουπόνια, μπορέσαμε να ικανοποιήσουμε τις οικογένειες, που ήταν πέραν των δυόμισι χιλιάδων».

«Είμαστε σε μια φάση πιο δύσκολη από το 2013. Με τα στατιστικά στοιχεία που έχουμε, σας λέω ειλικρινά ότι βρισκόμαστε στη χειρότερη κατάσταση σήμερα, το 2022, από άλλες χρονιές. Το 2013 υπήρχε σοβαρό πρόβλημα, όμως πολύς κόσμος είχε κάποιο μαξιλαράκι και κάπως τα κατάφερε. Σήμερα οι περισσότεροι δεν έχουν κάποιο αποκούμπι. Η πραγματικότητα είναι ότι το μέγεθος που βλέπουμε να μεγαλώνει, μας φέρνει σε τρομερά δύσκολη θέση, καθώς ο κόσμος που έχει ανάγκη αυξάνεται, αλλά η προσφορά έχει μειωθεί πολύ. Για παράδειγμα, μια εταιρεία που άλλοτε έδινε 10 χιλιάδες ευρώ για βοήθεια, σήμερα δίνει 2 χιλιάδες ευρώ, λόγω ακριβώς της κρίσης και της αβεβαιότητας. Αν ο πολίτης έδινε πέντε κουτιά μακαρόνια, σήμερα δίνει μόνο ένα γιατί ακριβώς δεν ξέρει κανείς τι θα συμβεί σε ένα μήνα και πώς θα επηρεαστεί το δικό του σπίτι. Υπάρχει το αβέβαιο της καθημερινότητας».

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: