Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήNEWSΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ: 32χρονος από το κελί των φυλακών πέρασε στο πανεπιστήμιο-«Η περίπτωση...

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ: 32χρονος από το κελί των φυλακών πέρασε στο πανεπιστήμιο-«Η περίπτωση του συγκεκριμένου παιδιού ας λειτουργήσει ως υπενθύμιση»

-

- Advertisement -

Κάποιες φορές πρέπει να αναλογιζόμαστε ότι πρέπει να δίνονται δεύτερες ευκαιρίες ώστε οι άνθρωποι που έκαναν ένα “στραβοπάτημα” στην ζωή τους να μπορούν να επανορθώσουν. Ένας 32χρονος κρατούμενος, ο οποίος ήταν στην φυλακή κατάφερε να πετύχει την εισαγωγή του σε ΑΕΙ συμμετέχοντας στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Το σωφρονιστικό κατάστημα της Κέρκυρας λειτούργησε για πρώτη φορά ως εξεταστικό κέντρο και έδωσε αυτή την ευκαιρία στο κρατούμενο ο οποίος με μεγάλη ικανοποίηση τόσο για τον ίδιο όσο και τους καθηγητές υλοποίησε την επιθυμία του. Η καθηγήτρια Νεκταρία Ιωάννου με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Μικρές ανάσες αισιοδοξίας μέσα στο γενικότερο ζόφο, που μας περιβάλλει… Είναι μεγάλη η χαρά σήμερα: το παιδί που διάβαζε όλη τη χρονιά μόνος του (κατ’ ιδίαν διδαχθείς) κι έδωσε Πανελλήνιες εντός του ΚΚ Κέρκυρας, πληροφορήθηκα ότι πέρασε σε σχολή ΑΕΙ (που δε θα αποκαλύψω για ευνόητους λόγους προστασίας των προσωπικών του δεδομένων). Οι κρατούμενοι (θα έπρεπε να) απολαμβάνουν ΟΛΑ τα ατομικά δικαιώματά τους, της περίθαλψης και της εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων. Η περίπτωση του συγκεκριμένου παιδιού ας λειτουργήσει ως υπενθύμιση, ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να ανθίσουν, αν τους δείξουμε ενδιαφέρον κι υποστήριξη».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: