Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήNEWSΚΥΠΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τους τίμησε με το μετάλλιο...

ΚΥΠΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τους τίμησε με το μετάλλιο «Εξαίρετης Προσφοράς» -Συγκινητική εκδήλωση στο προεδρικό (Φώτο)

-

- Advertisement -

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, για ακόμη μια χρονιά, για τελευταία φορά, τους Κύπριους της Διασποράς. Τους ομογενείς μας που η ανεκτίμητη προσφορά τους συνέβαλε στην πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας.

Στην συγκινητική εκδήλωση, ο πρόεδρος τίμησε τους ομογενείς δίνοντας τους, το μετάλλιο «Εξαίρετης Προσφοράς» επισημαίνοντας ότι οι δικοί τους αγώνες ήταν που μας έδιναν τη δύναμη και που πολλές φορές επέτρεψαν ή υπαγόρευσαν σε Κυβερνήσεις να υιοθετήσουν και να στηρίξουν τις προσπάθειες που καταβάλλαμε στο Κυπριακό. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν ο αείμνηστος Κρις Λαζαρή και η Δρ Μαρία Θεοδούλου, η Δρ Μαρία Καβαλλάρης, η Δρ Αναστασία Κυπριανού, η κ. Τασούλα Σαπαρίλλα, ο κ. Μιχάλης Βιολάρης, ο Δρ Νικόλαος Ζάμπογλου, ο κ. Λουκάς Πουρούλης, ο Δρ Στεπάν Κερκιασαριάν, ο κ. Κύπρος Τσέντας και ο κ. John Christodoulou.

«Νιώθω πραγματικά την ανάγκη να εκφράσω θερμές ευχαριστίες γιατί καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου, είδα, έζησα, βίωσα τι σημαίνει να αγωνίζεται κάποιος, να προσφέρει κάποιος ανιδιοτελώς προκειμένου να δημιουργήσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την πατρίδα μας. Νιώθω και ιδιαίτερη περηφάνεια γιατί πραγματικά η παρουσία σας στο εξωτερικό έδωσε τη δυνατότητα στην πατρίδα μας, έδωσε τη δυνατότητα σε εσάς να διακριθείτε όχι σαν απλά Κύπριοι πολίτες αλλά σαν παγκόσμιοι πολίτες. Εκφράζω για άλλη μια φορά ευγνώμονες ευχαριστίες και καλώ τους νέους να ακολουθήσουν το λαμπρό παράδειγμα των τιμωμένων. Σας ευγνωμονώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη συνεργασία, αλλά και για την προσφορά σας στην πατρίδα μας».

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου είπε ότι οι τιμώμενοι είναι πρόσωπα που έχουν διακριθεί ιδιαίτερα στη ζωή τους, πρόσωπα που με την επιστημονική και επαγγελματική τους κατάρτιση και δραστηριότητα τίμησαν και τιμούν τον Κύπρο μας, και αξίζουν ασφαλώς της κάθε αναγνώρισης και επαίνου. Όλοι οι τιμώμενοι ή οι εκπρόσωποι τους προέβησαν σε αντιφωνήσεις εκφράζοντας την αγάπη τους για την Κύπρο και τις ευχαριστίες και τη συγκίνησή τους για την τιμητική αυτή διάκριση. Μίλησαν εν συντομία για το έργο τους και είπαν ότι όλοι οι απόδημοι εργάζονται ακούραστα και το θεωρούν καθήκον τους να υπερασπίζονται τα δίκαια της Κύπρου.

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: