Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήNEWSΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: To γεμάτο πρωινό της προέδρου της Βουλής-Τελικά άνθρωπος γεννιέσαι δεν...

ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: To γεμάτο πρωινό της προέδρου της Βουλής-Τελικά άνθρωπος γεννιέσαι δεν γίνεσαι (Φώτο)

-

- Advertisement -

Ένα φωτεινό γεμάτο πρωϊνό είχε την ευκαιρία να περάσει σήμερα η πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου αφού επισκέφθηκε τον Σύνδεσμο Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία.

Το ανθρώπινο πρόσωπο της, έδειξε σήμερα η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, η οποία επισκέφθηκε τους ένοικους του ΣΕΑΝΑ. Τόσο οι ένοικοι όσο και οι ιθύνοντες καλωσόρισαν την πρόεδρο της Βουλής, με τις πιο θερμές αγκαλιές ενώ συζήτησαν τις ανησυχίες και τα προβλήματα τους. Άλλωστε, οι φωτογραφίες αξίζουν χίλιες λέξεις και αυτό φαίνεται από την εγκάρδια φιλοξενία που έτυχε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων τόσο από τους ένοικους, το προσωπικό αλλά και την προϊσταμένη Μαίρη Κατσιολούδη , την «οικοδέσποινα» υπεύθυνη του Κέντρου Φαβιέρου, Αναστασία Γεωργίου, τον μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΑΝΑ, Βασίλη Κουμμέτου και τον πρόεδρο Σταύρο Σταύρου.

Να επισημάνουμε, ότι ο Σύνδεσμος Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1990 μετά από πρωτοβουλία ευαισθητοποιημένων ανθρώπων για άτομα που παρουσιάζουν σοβαρής μορφής αναπηρίες. Στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας του Συνδέσμου, Φαβιέρου, Στροβόλου και Ίριδα, παρέχονται υπηρεσίες φροντίδας, απασχόλησης και εκπαίδευσης, ταυτόχρονα με μια γκάμα θεραπειών όπως φυσιοθεραπεία, εργασιοθεραπεία, λογοθεραπεία, μουσικοθεραπεία και εικαστική θεραπεία.

Στόχοι του Συνδέσμου είναι η στήριξη και καθοδήγηση για ένταξη ατόμων με αναπηρίες στο κοινωνικό σύνολο και η διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης και ανάπτυξής τους. Η συμβολή στην πρόληψη της νοητικής αναπηρίας και στην προαγωγή της ψυχικής, σωματικής και πνευματικής υγείας τους.-Η παροχή συμβουλών, καθοδήγησης και συμπαράστασης στους γονείς και συγγενείς των εν λόγω ατόμων αλλά και η ενημέρωση και ενεργοποίηση ομάδων του πληθυσμού, των κοινοτικών αρχών, γενικότερα του κοινού και ειδικότερα των νέων πάνω σε θέματα νοητικής αναπηρίας.

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: