Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήNEWSJAMES WEDD: Νέες εντυπωσιακές εικόνες – Η ερυθρά κηλίδα και οι δορυφόροι...

JAMES WEDD: Νέες εντυπωσιακές εικόνες – Η ερυθρά κηλίδα και οι δορυφόροι του Δία (Φώτο)

-

- Advertisement -

Συνεχίζονται οι εντυπωσιακές εικόνες από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, μετά από τις φωτογραφίες από το βαθύ και μακρινό Σύμπαν. Τώρα η Nasa δημοσίευσε νέες φωτογραφίες του Δία, υπογραμμίζοντας την ικανότητα του τηλεσκοπίου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων να μελετά μακρινούς στόχους.

Αυτές οι εικόνες από τον Δία αποδεικνύουν πόσο “μακριά” μπορεί να πάει το τηλεσκόπιο James Webb, μελετώντας από τους πιο μικρούς και μακρινούς γαλαξίες μέχρι πλανήτες στην κοσμική “αυλή” μας που διακρίνονται με γυμνό μάτι, είπε ο Μπράιαν Χόλερ, επιστήμονας στο Ινστιτούτο Διαστημικού Τηλεσκοπίου στη Βαλτιμόρη.

Αυτές οι φωτογραφίες είναι αρκετά λεπτομερείς, απαθανατίζοντας τις ζώνες σύννεφων του γιγάντιου πλανήτη, τη διάσημη μεγάλη ερυθρά κηλίδα του και ακόμη και μερικούς από τους δακτυλίους του. Πολλοί φυσικοί δορυφόροι είναι επίσης ορατοί στις εικόνες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, ενός παγωμένου κόσμου που φιλοξενεί έναν τεράστιο ωκεανό κάτω από το παγωμένο του κέλυφος. Η ομάδα παρατήρησε επίσης αρκετούς αστεροειδείς, δοκιμάζοντας την ικανότητα του τηλεσκοπίου να μελετά γρήγορα κινούμενους στόχους. Το τηλεσκόπιο James Webb πέρασε αυτές τις δοκιμές με μεγάλη επιτυχία, είπαν τα μέλη της ομάδας.

Πηγή: in.gr

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: