Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΣΧΕΣΕΙΣΓιατί πρέπει να συμφωνώ με ένα ψέμα…

Γιατί πρέπει να συμφωνώ με ένα ψέμα…

-

- Advertisement -
my office

…για να νιώσει ο άλλος καλύτερα; για να διώξει από πάνω του τις τύψεις, ή για να καλύψει τα λάθη του; Γιατί πρέπει να υποστηρίξω μια λανθασμένη ενέργεια που ενδεχομένως να είναι μια μεγάλη προσβολή για τον άλλο που τον κάνει να νιώθει ότι φταίει; Γιατί πρέπει να δεχτώ την συμπεριφορά του άλλου όταν με κοροϊδεύει κατάμουτρα και μου ζητά τον λόγο για κάτι ουσιαστικά δεν τον αφορά καθόλου και απλά θέλει να μάθει κάτι περαιτέρω. Γιατί αυτές οι συμπεριφορές γίνονται συνήθως από ανθρώπους που είναι υπερόπτες, επιβλητικοί και θεωρούν ότι μπορούν να ‘εισβάλλουν” στην ζωή του άλλου λες και τους ανήκει;

Όταν θέλεις να μάθεις την αλήθεια ρωτάς και εάν το άτομο είναι σωστό απέναντι σου, τότε σου λέει την αλήθεια. Γιατί αυτό είναι το πιο σωστό, να αντιμετωπίζεις τον άλλο, κατάμουτρα κι’ όχι με υπεκφυγές, άκυρες δικαιολογίες για να κρύψεις τις δικές σου ανασφάλειες. Κάθε συμπεριφορά κρύβει και μια αλήθεια και κάθε φορά που επικρίνετε κάποιον για τα λάθη του, πρέπει να κοιτάξετε εάν είστε εσείς ο σωστός. Μια αυτοκριτική στην πορεία της ζωής σας δεν βλάπτει, ίσα ίσα βοηθά να εξελιχτείτε και να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας.

Λένε ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει και ιδιαίτερα όταν φτάσει σε μια ηλικία που έχει γευθεί τις χαρές της ζωής σε όλα τα επίπεδα. Όμως, δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπος που έχει φτάσει σε μια ηλικία που πιθανώς να έχει ζήσει στο έπακρον τη ζωή του να θεωρεί ότι σε όλα έχει δίκιο. Να μην ζητά ένα συγγνώμη για τα λάθη που ενδεχομένως έχει κάνει και να προσπαθεί να πείσει τον άλλον ότι έχει δίκιο με τα ψέματα του. Γιατί στο τέλος της ημέρας πάει να πει ότι έχει σοβαρό πρόβλημα το οποίο ίσως να πηγάζει από κάποιες παλιές ιστορίες που έχει πληγωθεί και προσπαθεί με την συμπεριφορά του για λόγους εκδικητικούς να πληγώσει όλους όσους έχει γνωρίσει μέχρι τώρα.

Ο καλός άνθρωπος δεν πληγώνει ούτε πατά πάνω στα λάθη του άλλου. Αναγνωρίζει τα λάθη του, δεν υποτιμά ούτε διασύρει τον άλλο με τα ψέματα του. Είναι ειλικρινής και ανθρώπινος και δεν αδειάζει τον άλλον για να κερδίσει την ευημερία κάποιου που ισχυρίζεται ότι δεν διαδραματίζει κανέναν λόγο στην ζωή του…γιατί απλά εάν το κάνει τότε σημαίνει ότι ο επόμενος που γνωρίζει θεωρεί ότι είναι καλύτερος από μια παλιά γνωριμία του. Και αυτό σημαίνει ότι δεν έχει μάθει ποτέ να αγαπά και ποτέ δεν θα βρει την αληθινή ευτυχία που ψάχνει είτε αφορά φιλικό ή προσωπικό επίπεδο… Δυστυχώς όμως για όλους εμάς που έχουμε μάθει να ζούμε με την αλήθεια και να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας θεωρούμαστε απλά ζούμε σε ένα ροζ συννεφάκι και πολλές φορές γινόμαστε υπερβολικοί γιατί έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε τη αλήθεια κατάματα όποια κι’ να είναι αυτή ότι κι’ να αφορά.

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: