Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήNEWSΝΤΙΝΑ ΠΑΤΣΑΛΙΔΗ: Μητέρα ενός παιδιού με ιδιαιτερότητες ξεσπά εναντίον νηπιαγωγείου- «Ο Αλέξανδρος...

ΝΤΙΝΑ ΠΑΤΣΑΛΙΔΗ: Μητέρα ενός παιδιού με ιδιαιτερότητες ξεσπά εναντίον νηπιαγωγείου- «Ο Αλέξανδρος χαλά το σύνολο και αποδιοργανώνει την τάξη» (Φώτο)

-

- Advertisement -

Την αγανάκτηση της εκφράζει η μητέρα του μικρού Αλέξανδρου, Ντίνα Πατσαλίδη, η οποία σε ανάρτησή της διευκρινίζει ότι διευθύντρια νηπιαγωγείου δεν αποδέχτηκε την φοίτηση του παιδιού της, λόγω της ιδιαιτερότητας του, θεωρώντας ότι θα της κλείσει το νηπιαγωγείο.

Η μητέρα φανερά απογοητευμένη διερωτάται στο κείμενο της, πώς γίνεται να φέρονται με αυτό τον τρόπο σε ένα παιδάκι με ιδιαιτερότητες και να ονομάζονται παιδαγωγοί.

«Το σκέφτηκα πολύ για να κάνω αυτή την ανάρτηση… Μέχρι που αποφάσισα ότι θα το κάνω για να βοηθήσω άλλες μανούλες με παιδιά με ιδιαιτερότητες που το σύνολο τα περιθωριοποιεί… Είμαι λοιπόν η μαμά του Αλέξανδρου ένα αγοράκι σήμερα 2 χρονών .γεννήθηκε πρόωρος με αρκετά σιτιστικα προβλήματα. Νοσηλευτήκαμε για πέντε μήνες στο Μακάριο.. Κανένας δεν μας έδινε ελπίδες,  Μας έλεγαν δεν θα περπατήσει δεν θα φάει κτλ κτλ…

Ο Αλέξανδρος περπάτησε στους 18 μήνες…Κατάφερε να φάει μόνος του στους οκτώ μήνες. Όλα με πείσμα και καθημερινό αγώνα… Αποφασίζω λοιπόν, φέτος τον Μάρτιο να τον πάω νηπιαγωγείο. Συζητώ με την διευθύντρια του σχολείου, αναφέρω όλα τα θέματα του παιδιού μου και με ανοικτή καρδιά μας δέχτηκε. Σε αυτούς τους πέντε μήνες και επικοινωνίας με την διευθύντρια σε εβδομαδιαία επικοινωνία μου, δεν μου αναφέρθηκε ποτέ ότι το παιδί μου χρειάζεται συνοδό. Ήξερα πώς η βοηθός στην περίπτωσή μας, η μαμά της διευθύντριας είχε αναπτύξει πιο στενή σχέση με τον Αλέξανδρο και τον βοηθούσε. Πριν καμιά εβδομάδα στο νηπιαγωγείο το παιδί μου είχε ένα ατύχημα πολύ κοντά στο μάτι. Και από τότε ξεκίνησε.

Η διευθύντρια ζήτησε συνοδό. Να αναφέρω ότι στο τμήμα του είναι δέκα παιδιά ενώ αρχικά ήταν έξι. Δεν είναι ενάντια στην σύνοδο απλά θεωρώ ότι είναι πολύ μικρός. Σε τηλεφωνική επικοινωνία, λοιπόν με την διευθύντρια προσπαθώντας να βρω λύση για το παιδί μου, μιας και μου ανακοίνωσε Ιούλιο, είναι πολύ δύσκολο να βρω θέση σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο και σε δημόσιο πέρασε  η περίοδος αίτησης για συνοδό, πήρα για αντάλλαγμα μια στάση ότι ο Αλέξανδρος χαλά το σύνολο και αποδιοργανώνει την τάξη, κανένας δεν θα μου κλείσει το νηπιαγωγείο, γιατί έφτυσα αίμα…Έτσι λοιπόν και δημόσια…Αυτή είναι η αντιμετώπιση το έτος 2022 σε ένα παιδάκι με ιδιαιτερότητες. Έχω απογοητευτεί με την ποιότητα των ανθρώπων που θέλουν να ονομάζονται παιδαγωγοί. Έπρεπε να ντρέπονται πραγματικά. Το παιδί μου έμεινε χωρίς εγγραφή σε νηπιαγωγείο για την νέα χρονιά, γιατί η διευθύντρια του δεν μου μίλησε… Όταν το μόνο που ζήτησα ήταν ειλικρίνεια. Δεν θα μπω στην διαδικασία να αναφερθώ σε ονόματα κτλ, δεν αξίζει πραγματικά.. Δύναμη σε όλες εμάς εκεί έξω!!!

Χρειαζόμαστε επειγόντως νηπιαγωγείο για το γιο μου, σε περιοχή Λακατάμια/Δευτερά/Στρόβολο. Όποιος μπορεί να βοηθήσει ! Ευχαριστώ».

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: