24.1 C
Nicosia
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ«20 ΣΥΝ ΜΙΑ»: Μια παράσταση για τη βία κατά των γυναικών-Για πρώτη...

«20 ΣΥΝ ΜΙΑ»: Μια παράσταση για τη βία κατά των γυναικών-Για πρώτη φορά 20 συν μια γυναίκες επί σκηνής

-

- Advertisement -]

Για πρώτη φορά στην Κύπρο 20 συν ΜΙΑ Γυναίκες όλων των ηλικιών από 18 μέχρι 65, επαγγελματίες χορεύτριες και ερασιτέχνες, ενώνουν δυνάμεις, ξεδιπλώνοντας μπροστά στους θεατές, μαρτυρίες, βιώματα και αληθινές ιστορίες έκφυλης βίας. 20 συν ΜΙΑ γυναίκες βρίσκουν το θάρρος και τη δύναμη να μιλήσουν μέσω χορού, έκφρασης και κίνησης… Όλες μαζί σαν μια γροθιά, γίνονται ΜΙΑ. ΜΙΑ ψυχή που εξιλεώνεται, ΜΙΑ γυναίκα που νιώθει πως η κάθαρσις έχει τελικά επέλθει.

Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό χορόδραμα με θέμα τη βία κατά των γυναικών το οποίο παρουσιάζεται την Κυριακή 10 Ιουλίου στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού και την Κυριακή 17 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Το έργο «20 συν Μια» που εμπνεύστηκε μια ομάδα Κύπριων καλλιτεχνών με αφορμή την έκρηξη μαρτυριών που προέκυψε από το κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης #MeToo, έρχεται να «ταρακουνήσει» και να ευαισθητοποιήσει την κυπριακή κοινωνία, αλλά συγχρόνως να στείλει ηχηρά μηνύματα συμπαράστασης και υποστήριξης σε όλες τις γυναίκες και κορίτσια, θύματα ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας. Οι 20 συν ΜΙΑ γυναίκες διεκδικούν τη χαμένη αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια τους και παροτρύνουν κάθε γυναίκα, η οποία υφίσταται οποιαδήποτε μορφή βίας, σωματική, λεκτική, σεξουαλική ή ψυχολογική, να ζητήσει βοήθεια.

Η πρωτοποριακή παράσταση που σίγουρα θα καθηλώσει τους θεατές, έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας Αννίτας Δημητρίου, ενώ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, την πολύτιμη αρωγή και συμβολή του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου και της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια. Το έργο στηρίζουν επίσης το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το American Medical Center, η Avaton Communications και το Dream Studio.

Η ιδέα η χορογραφική διεύθυνση και η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Δημόπουλου, και της Μαρίας Χαραλάμπους. Η μουσική του Γιώργου Κολιά, η χοροθεραπεία της Μαρίας Χαραλάμπους. Η χορογραφία του Γιώργου Δημόπουλος – Μαρία Χαραλάμπους σε συνεργασία με τις 20 συν ΜΙΑ. Συν-δημιουργία: Χριστιάνα Ευτυχίου, Ξένια Νικολάου, Λένα Θεοδότου, Θέα Σταυρινού, Εύη Βασιλείου, Στυλιάνα Αριστείδου. Φωτογραφίες: Στέφανος Κουρατζής. Σχεδιασμός – Xειρισμός Φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου. Χειρισμός Ήχου: Μικαέλα Τσαγγάρη. Σκηνικά – Κουστούμια: Μαριλένα Φουκαρίδου. Δημιουργία Βίντεο: Michelle Σταματάρη. Επικοινωνία & Προωθητικό υλικό: Avaton Communications.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν: Ευαγγελία Νικολάου . Λένα Θεοδώρου . Στέφανη Παστελλά . Ξένια Νικολάου . Εύη Βασιλείου . Στυλιάνα Αριστείδου . Θέα Σταυρινού . Λουκία Αλεξιάδου . Παμπίνα Αριστείδου . Μαρία Ανδρέου . Ιωάννα Αντρέου . Μαρίνα Χαραλάμπους . Michelle Σταματάρη . Χρυσή Παρασκευοπούλου . Μυρτώ Νικολαΐδου . Άννα Κωνσταντίνου . Γεωργία Σάββα . Μαριλένα Χριστοδουλίδη . Έφη Παλάλα . Άντρεα Δημητρίου . Μέλανη Κωνσταντίνου.

Για περισσότερες πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων στο Tickethour / τηλ: 77777040 και σε όλα τα καταστήματα ACS COURIER και στο τηλέφωνο 96650593

- Advertisement -
- Advertisment -