Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSEΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ: Στο πλευρό των διαμαρτυρομένων στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο-Τι λέει ο...

EΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ: Στο πλευρό των διαμαρτυρομένων στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο-Τι λέει ο ιδρυτής του πάρκου (Φώτο)

-

- Advertisement -

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (26/6) έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους ήταν και η γνωστή δημοσιογράφος, συγγραφέας, Έλενα Ακρίτα μαζί με τον σύζυγό της, ηθοποιό, Γιώργο Κυρίτση.

Οι συγκεντρωμένοι  διαδήλωσαν με αφορμή τη θανάτωση του χιμπατζή που το έσκασε από το κλουβί του, το Σάββατο. Το θέμα πήρε ευρύτερες διαστάσεις ενώ η υπόθεση του «Μπαζού», του χιμπατζή, ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος από τους εννέα χιμπατζήδες του πάρκου ήταν 27 ετών και εξαιρετικά επιβλητικός. Για το θέμα παρέμβει και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος της Ελλάδας, Γιώργος Αμυράς, ο οποίος ανέφερε ότι προχώρησε σε τριπλή παρέμβαση, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως το περιστατικό, αλλά και να διαπιστωθούν οι συνθήκες λειτουργίας του Πάρκου.

Για τα όλα όσα συνέβησαν μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜEGA», ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσέρ, αναφέροντας ότι η κατάσταση του συγκεκριμένου ζώου στην φύση είναι απειλούμενη και δεν είναι είδος υπό εξαφάνιση.

«Όπως και πολλά άλλα είδη, το συγκεκριμένο ζώο, η κατάστασή του στη φύση είναι απειλούμενη, δεν είναι είδος υπό εξαφάνιση. Η διαδικασία που ακολουθήσαμε, έγινε βάσει κάποιων διεθνών πρωτοκόλλων, σε ό,τι αφορά στη διαφυγή ενός ζώου. Εάν μπορέσει κανείς και ναρκώσει ή περιορίσει με ασφάλεια το ζώο, η πρώτη και επιβαλλομένη λύση είναι αυτή. Εάν η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου δεν έχεις άλλη επιλογή. Το ζώο αυτό ήταν εκτός του ζωολογικού πάρκου. Υπήρξε μια επιχείρηση να το οδηγήσουμε ξανά στο ζωολογικό πάρκο. Πέρασε απ΄ το πάρκινγκ και ακολούθησε την περίφραξη του πάρκου. Διερευνούμε αυτή τη στιγμή το πώς βγήκε, αυτά τα ζώα είναι 15 χρόνια μέσα στο πάρκο, και δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Έγινε εκείνη τη μέρα μία μεγάλη διαμάχη μέσα στην ομάδα των χιμπατζήδων, και με κάποιον τρόπο βγήκε εκτός χώρου. Πέρασε σε ένα σημείο τα ηλεκτροφόρα καλώδια, μέσα στον πανικό του δεν αντέδρασε στην ηλεκτρική περίφραξη και πέρασε εκτός του χώρου».

Δικαιολογώντας την θανάτωση του ο ίδιος επεσήμανε ότι ο Μπαζού, μπορεί να έκανε κάποια επίθεση ενώ εξήγησε ποτέ ρίχνεις ένα αναισθητικό.

«Δεν ρίχνεις ένα αναισθητικό και πέφτει. Για να ναρκώσεις ένα ζώο 65-70 κιλά, θες σε ομαλές συνθήκες, 8-12 λεπτά τουλάχιστον αυτό το ζώο να πέσει κάτω. Σε άλλες συνθήκες, που το ζώο είναι σε έξαρση, τρέχει φοβάται, δεν ξέρει πού είναι, δε μπορείς παρά να περιμένεις τουλάχιστον 20 λεπτά, αυτό το ζώο να πέσει από τη νάρκωση. Μέσα σε αυτά τα 20 λεπτά μπορεί να είχε πάει στα διπλανά κτίρια, δεν ξέρουμε πώς θα αντιδρούσε ή μπορεί να έκανε κάποια επίθεση. Οι συνθήκες που ζουν τα ζώα εδώ είναι με διεθνείς προδιαγραφές. Δεν υπάρχει κάποιο που να έχει έρθει από τη φύση. Όλα έχουν γεννηθεί σε ελεγχόμενα περιβάλλοντα και πάρκα, και ειδικά οι χιμπατζήδες, είναι 4ης, 5ης και 10ης γενιάς που έχουν γεννηθεί σε πάρκα. Δεν είναι σε αιχμαλωσία, υπάρχουν συνθήκες διαβίωσης, περιποίησης, διατροφής, που είναι διεθνώς εγκεκριμένες. Περιμένουμε κλιμάκιο για να ελεγχθούν οι συνθήκες».

Πάντως, οι αντιδράσεις για τη θανάτωση του ζώου είναι πολλές και οι απόψεις ότι ο Μπαζού δεν έπρεπε να θανατωθεί είναι πολλές. Γι’ αυτό το λόγο και η Έλενα Ακρίτα πήγε στην διαδήλωση μαζί με άλλους διαμαρτυρόμενους για να εκφράζουν με αυτό τον τρόπο την αντίθεση τους για τη θανάτωση του χιμπατζή.

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: