Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήNEWSΑTTIKO ZΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη θανάτωση του χιμπατζή (Φώτο)

ΑTTIKO ZΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη θανάτωση του χιμπατζή (Φώτο)

-

- Advertisement -

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (26/6) έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Οι συγκεντρωμένοι  διαδήλωσαν με αφορμή τη θανάτωση του χιμπατζή που το έσκασε από το κλουβί του το Σάββατο.

Περίπου 50 άτομα συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής (26/6) έξω από Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, αντιδρώντας στη θανάτωση του χιμπατζή, ο οποίος το έσκασε από το κλουβί του το Σάββατο. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που διοργάνωσε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία υπήρξε και μικρής έντασης διένεξη μεταξύ μερικών συγκεντρωμένων και των αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν στην εξωτερική πόρτα του πάρκου.

Την ίδια στιγμή ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος της Ελλάδας, Γιώργος Αμυράς προχώρησε σε τριπλή παρέμβαση, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως το περιστατικό, αλλά και να διαπιστωθούν οι συνθήκες λειτουργίας του Πάρκου.

Ο κ. Αμυράς απέστειλε επιστολή προς το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και τον Ιδρυτή του κ. Ζαν Ζακ Λεσουέρ ζητώντας πλήρη και άμεση ενημέρωση:

  • για την προέλευση των συγκεκριμένων ζώων.
  • για την αλληλεπίδραση μεταξύ τους, τη λειτουργία τους ως ομάδα και την επάρκεια χώρων.
  • για τον τρόπο που διασφαλίζεται η διαφυγή των ζώων στον χώρο των επισκεπτών
  • για την αναγκαιότητα εφαρμογής του πρωτοκόλλου που οδήγησε στην τελική θανάτωση του ζώου.

Ο Υφυπουργός απέστειλε επιστολή προς την Περιφέρεια Αττικής και στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της, που με βάση τη νομοθεσία έχουν την αρμοδιότητα για την χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Ζωολογικών Κήπων και την ανανέωση ή ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους, ζητώντας την άμεση διενέργεια των προβλεπόμενων ελέγχων:

  • για τις συνθήκες που προκάλεσαν το περιστατικό διαφυγής και θανάτωσης του ζώου.

Πηγή: in.gr

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: