Για πρώτη φορά η Κύπρια ερμηνεύτρια, έγινε μητέρα χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει την εγκυμοσύνη της σε κανέναν εκτός από τους κοντινούς της ανθρώπους. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα των παιδιών η Στέλλα Στυλιανού μιλά αποκλειστικά στο coffeevibesmagazine για την εμπειρία που βίωσε κατά τη διάρκεια της πρώτης της εγκυμοσύνης αφήνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για τις γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν.

Πριν από λίγους μήνες η Στέλλα Στυλιανού κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι «Κάποια παιδιά» και θέλησα να μιλήσω μαζί της. Δεν μου αρνήθηκε και μου αποκάλυψε ότι είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί. Ιδιαίτερα χαρούμενη για το γεγονός με παρακάλεσε να μην αποκαλύψω ακόμη την εγκυμοσύνη της, κάτι που φυσικά σεβάστηκα. Το νέο της τραγούδι που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της με τον τίτλο «Κάποια παιδιά» δείχνει και το μεγαλείο της ψυχής της…

Φαίνεσαι να είσαι αρκετά ευαισθητοποιημένη στα θέματα των παιδιών αφού το νέο σου τραγούδι «Κάποια παιδιά» αφορούν όλα τα παιδιά που υποφέρουν…Τι είναι αυτό που σε παρότρυνε να ερμηνεύσεις αυτού του είδους το τραγούδι;

Όταν βλέπεις καθημερινά στη τηλεόραση σκηνές με παιδάκια που πεθαίνουν ,που κακοποιούνται ,που προσφυγοποιούνται …που υποφέρουν από τη φτώχεια ,το πόλεμο ακόμα και από την ίδια τους την οικογένεια πως μπορείς να μένεις αδιάφορος ; Ποιος ευαίσθητος καλλιτέχνης μπορεί να αδιαφορεί για τα εγκλήματα κατά των παιδιών ; Εγώ δεν μπορώ να μένω αδιάφορη .Όταν λοιπόν είδα το στίχο του αγαπητού συναδέλφου και φίλου Κουμέτου Κατσιολούδη αμέσως θέλησα να το μελοποιήσω και να το ερμηνεύσω .

Τώρα που έγινες μητέρα θα συνεχίζεις να εργάζεσαι ως ερμηνεύτρια;

Βεβαίως…Ίσως όμως πιο επιλεκτικά !Θέλω να ξέρει η κόρη μου ότι τα όνειρα μας τα διεκδικούμε…

Πώς άλλαξε η ζωή σου με το ερχομό του πρώτου σου παιδιού;

Ακόμα προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω! Ακόμα και η ερώτηση αυτή μου προκαλεί δέος…Το πρώτο μου παιδί !Μοιάζει σαν όνειρο…Νομίζω τη στιγμή που γεννήθηκε αυτό το πλασματάκι άλλαξε μέσα μου όλη η προσέγγιση για τη ζωή….Κατανόησα τους ανθρώπους περισσότερο…Αγάπησα όλους τους γονείς…Κατανόησα πράγματα που και να ήθελα πριν δεν μπορούσα .

Πόσο σου ταιριάζει ο ρόλος της μητέρας;

Νομίζω τον λατρεύω αυτόν τον ρόλο! Είναι κάτι που μου βγαίνει πολύ φυσικά…Ήμουν έτοιμη γι’ αυτόν…

Είχες δύσκολη εγκυμοσύνη;

Είχα μια υψηλού κινδύνου εγκυμοσύνη!Πρόσεχα πολύ και λόγω  covid αλλά και λόγω διαφόρων θεμάτων που είχα .Θα ήθελα να εκφράσω την απέραντη ευγνωμοσύνη μου στο γιατρό μου Δρ.Αντρέα Σταυρουλη για τη πολύτιμη βοήθεια του στο ταξίδι αυτό. Όταν προσπαθείς χρόνια για ένα μωράκι…όταν παλεύεις με την υπογονιμότητα ,ο γιατρός σου γίνεται το στήριγμα σου και ο σύμμαχος σου .

Γέννησες εύκολα ή νωρίτερα από τις ημέρες σου;

Γέννησα νωρίτερα λόγω κάποιας επιπλοκής που παρουσιάστηκε. Ήταν δύσκολος ο δρόμος μας…έτσι ήταν γραφτό να γίνει όμως όλα κύλησαν ομαλά .Το δικό μου ένστικτο και η άμεση αντίδραση του γιατρού μου οδήγησαν τα πράγματα σωστά . Ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον παιδίατρο μας Αντρέα Χατζηδημητρίου για την πολύτιμη και έγκαιρη βοήθεια του όταν γεννήθηκε το μωράκι μας και την μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών του Μακαρείου Νοσοκομείου για την υπέροχη φροντίδα στα μωράκια μας που έρχονται πιο νωρίς αλλά φεύγουν από εκεί ικανά να αντεπεξέλθουν στον έξω κόσμο .Είναι υπέροχο το προσωπικό και νοιώθω μεγάλη περηφάνια για αυτήν την μονάδα και ότι υπάρχει τέτοια φροντίδα στο τόπο μας .Ίσως είναι από τα λίγα πράγματα που αισθάνομαι τόσο περήφανη για τη Κύπρο.

Γιατί θέλησες να κρατήσεις μυστική την εγκυμοσύνη σου;

Δεν ήταν η πρώτη φορά που έμεινα έγκυος…Όταν περάσεις από τόσες φουρτούνες όσες πέρασα για να τα καταφέρω ,τότε μαθαίνεις να σιωπάς και να επικεντρώνεσαι στο στόχο σου…χωρίς να χρειάζεται να το ξέρουν πολλοί .Ήταν μια ιερή περίοδος για μένα και θέλησα να την κρατήσω για μας .Για τους πολύ δικούς μου ανθρώπους ,τον σύντροφο μου και την οικογένεια μας . Φοβάσαι το μάτι και τα σχόλια του κόσμου; Φοβάμαι να μιλώ για τα πολύ προσωπικά μου θέματα…Ειδικά αυτά που δεν αφορούν τον κόσμο .Είναι η πρώτη φορά που κάνω μια συνέντευξη σε τόσο προσωπικό επίπεδο .Μιλώ αποκλειστικά για τη μουσική μου και τη δουλειά μου.

Ποιο είναι το δικό σου μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις σε όλες τις γυναίκες που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα παιδί;

Αποφάσισα να πω για τη γέννηση του μωρού μου γιατί θέλω να περάσω το δικό μου μήνυμα για όσα έζησα .Κάθε γυναίκα που προσπαθεί να αποκτήσει ένα μωράκι να ξέρει πως γίνονται θαύματα .Η επιστήμη έχει προοδεύσει και όταν το θέλεις με όλη σου τη ψυχή είμαι βέβαιη πλέον πως γίνεται αληθινό το όνειρο . Θέλω να στείλω το δικό μου αισιόδοξο μήνυμα σε όλες τις γυναίκες που προσπαθούν!

Πώς είναι τώρα η καθημερινότητα σου;

Η καθημερινότητα μου πλέον είναι το μωράκι μου…Όλα τα υπόλοιπα θα περιμένουν λίγο…

«Φοβάμαι να μιλώ για τα πολύ προσωπικά μου θέματα…Ειδικά αυτά που δεν αφορούν τον κόσμο .Είναι η πρώτη φορά που κάνω μια συνέντευξη σε τόσο προσωπικό επίπεδο»

Θεωρείς ότι θα είσαι αυστηρή μητέρα;

Δε θα έλεγα αυστηρή… Θα έλεγα ότι θα προσπαθήσω να διαμορφώσω έναν ανθεκτικό ,ευτυχισμένο και ολοκληρωμένο άνθρωπο…Κάποτε με αυστηρότητα κάποτε με κατανόηση…αλλά πάντα με πολύ πολύ αγάπη…

Πώς αντέδρασες την πρώτη φορά που σου ανακοίνωσε ο γιατρός ότι ήσουν έγκυος;

Ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή μέχρι που γεννήθηκε και έγινε αυτή η πιο ευτυχισμένη μου στιγμή .

 Να τολμήσω να ρωτήσω εάν και νωρίς ότι θα ήθελες να αποκτήσεις άλλο ένα παιδί;

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο…ναι το σκέφτομαι…Κυρίως για να μην είναι μόνο του να έχει το ένα το άλλο…

Ποιο είναι το όνομα του παιδιού;

Μαρίνα.

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο συναίσθημα που ένιωσες όταν πήρες στα χέρια σου το μωρό;

Πολλά συναισθήματα…. Έγινα ένας νέος άνθρωπος…. Ένοιωσα αγάπη για όλους τους γονείς…. Κατανόησα σε βάθος την ανθρώπινη φύση .Αντιλήφθηκα πολλά από όσα δεν μπορούσα πριν…Ένα κύμα αγάπης με πλημμύρισε.

Πόσο ευαισθητοποιημένη είσαι στα θέματα των παιδιών;

Παρά πολύ….Λόγω και της δουλειάς μου αγαπώ και νοιάζομαι πολύ για τα παιδιά .Είναι ότι πιο όμορφο υπάρχει στο κόσμο που ζούμε. Είναι η ελπίδα για το μέλλον…είναι ότι σημαντικότερο έχουμε. Κοινωνία που δεν προστατεύει τα παιδιά της, είναι αποτυχημένη .

Εκτός του ότι διαθέτεις μια υπέροχη φωνή εντούτοις είσαι στο χώρο της εκπαίδευσης; Ήταν θέμα επιλογής ή επιβίωσης;

Και τα δυο…Ίσως αν έκανα μόνο το ένα από τα δυο ,να ήμουν μισή σαν προσωπικότητα.

Τι είναι αυτό που προσπαθείς να μάθεις στα παιδιά μέσω της μουσικής σου;

Να δημιουργούν…να εκφράζονται…να αγαπούν τη τέχνη και να προσφέρουν χαρά στους γύρω τους .

Πότε ξεκίνησες την επαγγελματική σου καριέρα;

Με τη μουσική και το τραγούδι ασχολούμαι από πολύ μικρή .Επαγγελματικά ασχολήθηκα μετά το τέλος των σπουδών μου και όταν κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι είχα ανάγκη να το κάνω .

Ήθελες από μικρή να ακολουθήσεις το χώρο της μουσικής σκηνής;

Ναι από πολύ μικρή ήθελα να ασχοληθώ με το τραγούδι .

Πόσο εύκολος είναι ο καλλιτεχνικός δρόμος που διάλεξες να «περπατήσεις»;

Πολύ δύσκολος θα έλεγα .Χωρίς να έχω κάποιον δικό μου να με βοηθήσει στα αρχικά μου βήματα, έκανα μόνη μου όλες τις επιλογές και τα λάθη .Όμως ομολογώ πως φάνηκα και τυχερή και είχα και ανθρώπους που με βοήθησαν πολύ και τους ευχαριστώ από καρδιάς για αυτό .

Σου δόθηκαν ευκαιρίες για να φύγεις από την Κύπρο και να ανοίξεις τα φτερά σου και δεν το έκανες;

Μου δόθηκαν ευκαιρίες ,αρκετές από τις οποίες αξιοποίησα .Τραγούδησα σε Καναδά ,Αγγλία ,Βρυξέλλες ,Ισραήλ .Στην Ελλάδα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα ειδικά μετά τη κρίση. Έτσι δεν το επιδίωξα .

Μετάνιωσες που δεν έφυγες από την Κύπρο;

Μετανιώνω που δεν ξεκίνησα ίσως πιο νωρίς να διεκδικώ το όνειρο μου. Ίσως από τότε που σπούδαζα ακόμα….Όμως κάποτε όλα γίνονται για κάποιο λόγο και γενικά νομίζω πως δεν έχω μετανιώσει για τις επιλογές μου .

«Κοινωνία που δεν προστατεύει τα παιδιά της, είναι αποτυχημένη»

Ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς μαζί τους;

Υπάρχει μια πληθώρα καλλιτεχνών που αγαπώ και θαυμάζω και θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ μαζί τους .Έχω μεγάλη λίστα και από νέους αλλά και πιο παλιούς.

Θεωρείς ότι έχεις εκπληρώσει σε μέγιστο βαθμό τα όνειρα σου;

Θεωρώ ότι προσπάθησα να κατακτήσω τα όνειρα μου. Υπάρχουν ακόμα πράγματα που θέλω να κάνω και θα επιδιώξω .Ποτέ δεν σταματώ να κάνω σχέδια και να προσπαθώ για κάτι καλύτερο .

Τι δεν ανέχεσαι σε κάποιους ανθρώπους;

Δεν ανέχομαι να με υποτιμούν σαν άνθρωπο και σαν καλλιτέχνη. Σέβομαι όλους τους ανθρώπους αλλά το ίδιο απαιτώ κι εγώ από τους γύρω μου. Σεβασμό .

Πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο υπάρχουν πράγματα που έχεις μετανιώσει;

Έχω μετανιώσει για κάποιες σχέσεις και φιλίες σε προσωπικό επίπεδο που χάλασαν είτε εξαιτίας άλλων είτε γιατί δεν προσπάθησα εγώ αρκετά .Κάποτε ίσως να υπήρξα πολύ αυστηρή και κάποτε πολύ επιεικής .Στη ζωή όμως και στις ανθρώπινες σχέσεις πρέπει να είσαι κάπου στη μέση .

Πόσο εύκολα μπορεί να κλάψεις;

Κλαίω συχνά, ειδικά τον τελευταίο καιρό. Συγκινούμε από διάφορες εικόνες που βλέπω…Όταν υποφέρουν παιδιά και συνάνθρωποι μου αλλά και σε πράξεις αγάπης που αποδεικνύουν ότι ακόμα υπάρχουν καλοί άνθρωποι .Θα κλάψω βλέποντας μια συγκινητική ταινία. Μετά τη γέννηση του μωρού μου κλαίω ακόμα πιο συχνά .

Τι είναι αυτό που δεν ξέρουμε για τη Στέλλα Στυλιανού;

Ότι είμαι ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος αλλά και δυνατός ταυτόχρονα .Εκτιμώ τα μικρά και απλά πράγματα και πιστεύω πολύ ότι όταν θέλεις κάτι αληθινά αυτό γίνεται πραγματικότητα.