Τα νησιώτικα παιδιά είναι αλλιώτικα μπορείς να τα καταλάβεις από τη πρώτη ματιά. Και δεν εννοώ αυτά που ζουν σε μεγάλα νησιά, αλλά σε μικρά απλοϊκά. Όχι σε αυτά που θεωρούν ότι ζουν στο ομφαλό της γης. Τα νησιώτικα παιδιά είναι καλά, κουβαλούν μια τρέλα πάνω τους που ο άλλος δεν μπορεί να αντιληφθεί. Είναι απλά, συνετά και δίνουν τη καρδιά τους εκεί που πρέπει.

Γιατί έχουν περάσει τα καλύτερα Καλοκαίρια τους κάτω στην παραλία, στην αμμουδιά και το χειμώνα άραζαν σε ένα παγκάκι και έβλεπαν τα φουρτουνιασμένα κύματα και ξεχνούσαν ότι τους απασχολούσε. Τα νησιώτικα παιδιά έχουν μπέσα και πυγμή δεν κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους. Δεν είναι βουνίσια, της πόλης ή ενός μικρού χωριού. Είναι ανθεκτικά και αυθόρμητα. Δεν φοβούνται να πουν την άποψή τους και δεν κρύβονται πίσω από την καλοστημένη για όλους ζωή τους. Τα παιδιά των νησιών είναι ότι καλύτερο έχεις γνωρίσει στην ζωή σου…Και ας μην το έχεις καταλάβει ακόμη και αντιληφθεί.

Οι άνθρωποι των νησιών και ιδιαίτερα των Κυκλάδων έχουν κάτι το διαφορετικό. Είναι αυτόνομοι γιατί το ένα τους “πόδι” είναι στη θάλασσα και το άλλο στην στεριά. Τα παιδιά των νησιών έχουν άποψη, πυγμή, θέληση και πείσμα. Δεν το βάζουν κάτω με την πρώτη δυσκολία και δεν ανέχονταν κανένας να τους λυπάται ούτε να τους κατακρίνει για τα τυχόν λάθη τους. Δεν είναι απλά παιδιά που μεγάλωσαν έχοντας ως στήριγμα μια οικογένεια που τα έδιναν όλα απλόχερα και δεν είναι κακομαθημένα πλουσιόπαιδα. Από μικρή ηλικία ήξεραν πώς “βγαίνει” το ψωμί και ήταν παρών στις δύσκολες καταστάσεις.

Τα νησιώτικα παιδιά έχουν ένα διαφορετικό και πιο ανθρώπινο αποτύπωμα που όταν το αφήσουν μένουν για τα πάντα στο μυαλό του άλλου που θα τα γνωρίσει. Eίναι περήφανα και αγέρωχα στέκονται δίπλα σου σε κάθε ευκαιρία σε κάθε στιγμή της ζωής σου γιατί γνωρίζουν καλά τι πάει να πει ανθρωπιά και αγάπη. Δεν υποκρίνονται και λένε τα πράγματα με το όνομα τους, δεν ζουν με φρου-φρου και αρώματα και δεν υποτιμούν ποτέ τον διπλανό τους. Τα παιδιά τα νησιώτικα, είναι αυτά που αγαπώ περισσότερο από όλους γιατί είναι “αντράκια” και κρατούν το λόγο και δεν παραλογίζονται…

Έχουν νόημα τα όσα σου λένε γιατί μεγαλώνουν κάτω από τον ήλιο, τη θάλασσα και το ουρανό παίρνοντας τη δύναμη τους από εκεί. Αγαπούν τον τόπο τους και λίγοι είναι αυτοί που φεύγουν για να ζήσουν μια άλλη ζωή…Χαμογελούν, είναι ευγενικοί και προσιτοί, και δεν έχουν χάσει το νόημα της ζωής…Τα νησιώτικα παιδιά είναι παιδιά που κυκλοφορούν ανάμεσα μας που ίσως δεν τα έχεις γνωρίσει ακόμη…