Για την καλή καρδιά του συζύγου της, την πρόταση γάμου αλλά και για το καταφύγιο γάτων που έχουν δημιουργήσει μίλησε η Εύα Κυριάκου –Χρήστου στην πρώτη τους κοινή συνέντευξή μαζί με τον σύζυγό της Χρίστο Χρήστου. Το ζευγάρι ενώπιον της τηλεοπτικής κάμερας στην δημοσιογράφο Άννα Κριθαρίδου και την εκπομπή «Ήρθε κι Έδεσε», έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο τους, μακριά από τα πολιτικά πεπραγμένα ενώ αποκάλυψαν και πώς έγινε η πρόταση γάμου.

Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η δήλωση της Εύας Κυριάκου –Χρήστου ότι ο σύζυγός της είναι ένας ευαίσθητος άνθρωπος, ο οποίος έχει παρεξηγηθεί λόγω των πολιτικών καταστάσεων «Όταν οι άνθρωποι λένε κάτι για κάποιον άλλο πάει να πει ότι ζηλεύουν…Ο Χρήστος είναι πολύ καλός και βοηθά πάρα πολύ κόσμο…»

Η γνωριμία τους έγινε σε φιλανθρωπική εκδήλωση και η πρώτη εντύπωση που αποκόμισε η Εύα Κυριάκου Χρήστου για τον σύζυγό της ήταν πολύ θετική από την πρώτη στιγμή, ενώ από την πλευρά του ο ίδιος εντυπωσιάστηκε με την ομορφιά της. Το ζευγάρι μιλούσε ατέλειωτες ώρες πριν γίνουν ζευγάρι ενώ ο Χρίστος Χρήστου δήλωσε ότι η Εύα είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος.

Όσον αφορά τις καθημερινές τους συνήθειες το ζευγάρι έχει διαφορετικές αντιλήψεις όσον αφορά την γυμναστική και την διατροφή. Η πρόταση γάμου έγινε σε ένα ρομαντικό περιβάλλον και στο τέλος ο Χρίστος Χρήστου έπεισε τη Εύα να τον παντρευτεί. Ο ίδιος εξομολογείται ότι δεν είναι ιδιαίτερα ρομαντικός, αλλά για την σύζυγό του έγινε και γι’ αυτό το λόγο, η πρόταση γάμου ήταν ιδιαίτερα ρομαντική. «Όταν τα πράγματα είχαν πάρει τον δρόμο τους, αποφάσισα πως ήρθε η στιγμή που θα ζητούσα στην Εύα να με παντρευτεί. Ετοίμασα αυτό το οποίο θεωρούσα εγώ ρομαντική ατμόσφαιρα και στο τέλος δέχτηκε. Περιλάβανε όλα αυτά που πιστεύω πως πρέπει να περιλαμβάνει μία σωστή πρόταση γάμου… Δεν νομίζω ότι είμαι ρομαντικός ιδιαίτερα».

Ένα από τα πράγματα που ο κόσμος δεν γνωρίζει για το ζευγάρι είναι ότι έχουν δημιουργεί ένα καταφύγιο για γάτους. «Και οι δύο είμαστε πολύ φιλόζωοι…Είτε σκύλους, είτε γάτους. Η Εύα έχει μανία με τους γάτους…»

Ο Χρίστος Χρήστου, αποκάλυψε επίσης ότι στο Google υπάρχει περίπτωση να βρει πράγματα που αφορούν το ίδιο και τον χαρακτήρα του. «Κάποια κακεντρεχή σχόλια δεν ευσταθούν για μένα…Έχουν πλέον πάψει να με ενοχλούν…». Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρει ότι είναι δύσκολο να σηκώσει το τηλέφωνο και να επιπλήξει τον δημοσιογράφο που έγραψε οποιονδήποτε κακεντρεχή σχόλιο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την Eurovision το ζευγάρι ανέφερε, ότι είναι καλύτερα να εκπροσωπήσει κάποιος συμπατριώτης μας την Κύπρο  πάρα κάποιος άλλος, λόγω του ότι υπάρχουν πάρα πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες στο νησί μας. Η Εύα Κυριάκου-Χρήστου δεν ξέρει εάν θα αποδεχόταν πρόταση για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision, νιώθοντας μια πικρία για το πρόσωπο τους. Η ίδια προτιμά να μην αναμιγνύει με την πολιτική κυρίως λόγω του μεγαλώματος του γιου της.