Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΝΑΤΑΛΙΑ-ΜΕΛΑΝΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ: To «Fuelhouse» έφερε την θεαματική ανατροπή στα καθιερωμένα - Μια...

ΝΑΤΑΛΙΑ-ΜΕΛΑΝΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ: To «Fuelhouse» έφερε την θεαματική ανατροπή στα καθιερωμένα – Μια διαφορετική εμπειρία εκγύμνασης με μάξιμουμ ένταση σε άσκηση, ήχο και φωτορυθμικά

-

- Advertisement -

Πίσω από το, κυριολεκτικά,  έργο τέχνης υπάρχει το «Fuelhouse» το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της ‘Εγκωμης. Ξεκίνησε την λειτουργία του, πριν ένα μήνα περίπου φέρνοντας μια θεαματική ανατροπή σε όσα μέχρι σήμερα ξέραμε για τα γυμναστήρια και τη φιλοσοφία τους. Πίσω από αυτό «κρύβεται» η ψυχή και το πάθος για την τελειότητα δυο νεαρών πολυτάλαντων κοριτσιών: Της Ναταλίας και της Μέλανης Στεφανίδη, οι οποίες έζησαν για χρόνια και σπούδασαν στο εξωτερικό, εξερευνώντας ταυτόχρονα με την διεισδυτική ματιά τους τις νέες τάσεις σε πολλούς τομείς. Ένας από αυτούς ήταν και η σύγχρονη τάση για γυμναστήρια πέρα κι έξω από τα στερεότυπα.

«Η έμπνευση για τη δημιουργία του FUELHOUSE προέκυψε μέσα από τις προσωπικές εμπειρίες, της αδελφής μου και τις δικές μου. Ζήσαμε, και οι δυο μας  αρκετά χρόνια στο εξωτερικό, κυρίως στο Λονδίνο, και είχαμε επιλέξει, όταν το εντοπίσαμε, αυτό το είδος γυμναστικής για μας. Ήταν κάτι που δεν βρίσκαμε στην Κύπρο όπου τα περισσότερα γυμναστήρια λειτουργούν παραδοσιακά ως  χώροι όπου βρίσκεις όργανα, ακούς κάποιες συμβουλές για τη χρήση τους και τέρμα. Δεν υπάρχει, συνήθως, καθοδήγηση, για  ασκήσεις που  ανταποκρίνονται στις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά. Τελικά καταντά  βαρετό να πας γυμναστήριο και πολλές φορές απλώς κάνεις εγγραφή και δεν έχεις διάθεση να πας, αφού δεν υπάρχει ποικιλία στις επιλογές. Κι αν πας, περιορίζεσαι να κάνεις διαρκώς τα ίδια και τα ίδια.Θα το κάνουμε και θα το κάνουμε να πετύχει», ανέφερε η Ναταλία.

Στόχος της Μέλανης ήταν η άσκηση στο FUELHOUSE να μοιάζει με κοινωνική δραστηριότητα:

«Θέλαμε ο κόσμος που θα πηγαίνει σε ένα γυμναστήριο όπως εμείς  το φανταζόμασταν, να μπορεί να συναναστρέφεται μεταξύ του, να  γυμνάζεται υπό τους  ήχους έντονης μουσικής που θα του ανεβάζουν τη διάθεση και θα τον κάνουν να νοιώθει ότι δεν βρίσκεται σε γυμναστήριο αλλά  ότι βγήκε για ένα  ποτό. Μόνο που αντί να χορέψει, θα γυμναστεί και αντί για αλκοόλ,  θα απολαύσει  protein shakes, παρέα με τους φίλους του ή και νέους φίλους που θα γνωρίσει στο FUELHOUSE . Αυτό έλειπε από τη Λευκωσία και στρωθήκαμε στη δουλειά.  Δεν μπορώ να πω ότι ήταν εύκολη η απόφαση, συμπληρώνει η Ναταλία. Φανταζόμασταν μια εντελώς νέα ιδέα και έπρεπε να δουλέψουμε πολύ και σκληρά για να την υλοποιήσουμε. Μελετούσαμε και την  τελευταία λεπτομέρεια. Δεν θέλαμε να αφήσουμε τίποτα στην τύχη.  Μας πήρε δύο χρόνια για να φτάσουμε μέχρι εδώ λόγω και της πανδημίας. Αναθέσαμε σε ειδικούς την έρευνα αγοράς κι εμείς  βρήκαμε αυτό το χώρο που ήδη προδιέθετε για το concept λόγω της προϊστορίας του. Χρειαζόταν όμως  να ξαναστηθεί από την αρχή.  Χρειάστηκε πάρα πολλή δουλειά για να γίνει αυτό που βλέπετε σήμερα. Όλα έπρεπε να επιλεγούν με βάση διεθνείς προδιαγραφές, από τα πατώματα μέχρι τη μόνωση, τις αίθουσες Bootcamp και Boxing, τα αποδυτήρια, τα ντους. Γενικά  όλοι οι χώροι μελετήθηκαν και στήθηκαν με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην υστερούν σε τίποτα από τα καλύτερα γυμναστήρια του είδους, που λειτουργούν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Η θεαματική ανατροπή σε όσα μέχρι σήμερα ξέραμε για τα  γυμναστήρια και τη φιλοσοφία τους,  του boutique fitness club,  «FUELHOUSE», είναι ότι προσφέρει μεν  εκγύμναση κι εξάσκηση, υπό τους ήχους όμως δυνατής, μοντέρνας μουσικής  και υπό τις εναλλαγές των εικόνων που δημιουργούν απίστευτα φωτορυθμικά:  Ήχοι, ρυθμός κι  εκγύμναση  σε ένα περιβάλλον που δημιουργεί την εντύπωση της εξόδου σε club και της κοινωνικής διάδρασης  παρά την είσοδο σε ένα γυμναστήριο όπως αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. (Και στα οποία, μεταξύ μας, αρκετοί κάναμε εγγραφή αλλά μέναμε ως εκεί).  

 «Τολμήσαμε και πιστεύουμε πως καταφέραμε να φέρουμε στη Λευκωσία ό,τι καλύτερο στο είδος του. Ο Courtney, επέλεξε φυσικά τους καλύτερους και τους καταλληλότερους για το  FUELHOUSE. Δεν είναι καθόλου εύκολο να διδάξει κάποιος σε τέτοιου είδους τάξεις. Χρειάζονται άτομα με συγκεκριμένα προσόντα και  ικανότητες. Πρέπει να παρακολουθούν τους γυμναζόμενους σε όλα τα επίπεδα, να είναι σε θέση να συντονίζουν ομάδες των 20 ατόμων και  να τις παρακολουθούν στενά κάθε στιγμή. Ταυτόχρονα, λειτουργούν και ως  DJs αφου επιλέγουν την κατάλληλη μουσική για τις ασκήσεις ενώ έχουν και την ευθύνη για την λειτουργία των φωτορυθμικών».

Ο υπόγειος χώρος του γυμναστηρίου αποτελείται από δύο μεγάλες αίθουσες που  γίνεται  μια  εντελώς πρωτοποριακή  εκγύμναση. Όλα τα μηχανήματα είναι TechnoGym.  Η μία αίθουσα χρησιμοποιείται για το Boxing (50% αερόβιο, 50% ενδυνάμωση) ενώ στη δεύτερη  βρίσκεται το Bootcamp (50% αερόβιο, 50% ενδυνάμωση). Αφού ολοκληρωθεί κάθε πρόγραμμα γυμναστικής, στους αθλούμενους  προσφέρονται 13 ειδών smoothies με πρωτεΐνη, από το Refuel μπαρ που διαθέτει το γυμναστήριο. Στα  αποδυτήρια του FUELHOUSE διατίθενται όλων των ειδών οι διευκολύνσεις, από σαμπουάν μέχρι αφρόλουτρα, πετσέτες, σίδερα μαλλιών κι ότι άλλο μπορεί κανείς να χρειαστεί έτσι ώστε άνετα μετά το γυμναστήριο να πάει στη δουλειά του.

Εξαιρετική σημασία δίνεται στην υγιεινή σε όλους τους χώρους του FUELHOUSE ενώ προς το παρόν και με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για προστασία από τον covid 19,  στις τάξεις εισέρχονται μόνο 10 άτομα αντί των 20 που είναι η χωρητικότητα τους. Απαραίτητη είναι η προσκόμιση Safepass για την είσοδο στο FUELHOUSE.

Το FUELHOUSE άρχισε να λειτουργεί από την 1η Οκτωβρίου. Λεπτομέρειες για τα μαθήματα καθώς και για εγγραφή ( ηλεκτρονικά)  υπάρχουν στην ιστοσελίδα του γυμναστηρίου www.fuelhousecy.com αλλά και στο Instagram @fuelhousecy

- Advertisement -
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: