Μια συγκινητική και συνάμα εγκάρδια υποδοχή επιφύλαξαν οι φίλοι και οι συνάδελφοι του Αλέξη Σοφοκλέους, ο οποίος έλειπε από την Κύπρο, τριάντα δύο ημέρες ώστε να υλοποιήσει το φιλανθρωπικό του έργο, καταφέρνοντας να περπατήσει 30 νησιά των Κυκλάδων σε 30 ημέρες δείχνοντας για άλλη μια φορά το φιλανθρωπικό του έργο.

Ο εθελοντής-πεζοπόρος Αλέξης Σοφοκλέους επέστρεψε πίσω στην πατρίδα του γεμάτος συναισθήματα χαράς και συγκίνησης που κατάφερε να υλοποιήσει ένα όνειρό που είχε από παλιά. Σε μια μακροσκελή ανάρτηση του, ο ίδιος μιλά για την υποδοχή που του επιφυλάξανε όλοι όσοι τον στηρίξαν από την αρχή με οποιονδήποτε τρόπο.

«Αυταπόδεικτη αλήθεια αποτελεί η αμφίδρομη σχέση μεταξύ ανθρώπων χαρούμενων και ευτυχισμένων όταν ρέει μέσα τους το καλό, το ευγενικό, η αλληλεγγύη και στήριξη. Οι συνάδελφοι μου, ή καλύτερα η ευρύτερη μου οικογένεια, στην Swissport Cyprus μου έδωσαν κάτι πολύ μοναδικό. Το να κοιμηθώ το πρώτο βράδυ σπίτι μου έπειτα από 32 ημέρες, χαμογελαστός και ήρεμος. Έλαβα μεγάλη δόση ανθρωπιάς, ενσυναίσθησης και περηφάνιας όταν βγαίνοντας την πύλη αφίξεων στο αεροδρόμιο Λάρνακας με περίμεναν όλοι ένστολοι και χαμογελαστοί να με εκπλήξουν και να με καλωσορίσουν. Συνάδελφοι που παράτησαν για λίγο τα προσωπικά τους καθήκοντα και χρόνο για να με ακουμπήσουν στον ώμο βεβαιώνοντας μου ότι είμαι πίσω στο σπίτι μου, στην εργασία μου και ειδικά στο περιβάλλον μου που σφύζει από ζωή και φως. Μια ανθοδέσμη που μοσχοβολάει λουσμένη χρώματα και ένα πολύ όμορφο πακέτο με βιταμινούχα ποτά και μπάρες “για να παραμείνω δυνατός” μαζί με ένα ολοκαίνουριο ζευγάρι αθλητικά γιατί έλιωσαν τα δικά μου “για να συνεχίσω το έργο μου”, σφραγίζουν την ποιότητα των ανθρώπων της εταιρείας μας. Στα λόγια και παρότρυνση του επικεφαλής της εταιρείας μας κου Σοφοκλή Τύμβιου για ανάγκη για συνέχεια στην φιλανθρωπική-εθελοντική δραστηριότητα μου διαβεβαιώ ότι θα συνεχίσω με την εταιρεία μας δίπλα μου. Στους αγαπημένους συνάδελφους μου στο Τμήμα Επιχειρήσεων όπου περνούμε μαζί πολύ χρόνο και περιπέτειες, αντιμετωπίζοντας τα με επαγγελματισμό και ευγένεια, οφείλω ιδιαίτερες ευχαριστίες που συνέδραμαν στην πολύτιμη πλακέτα που έλαβα από την προϊσταμένη μας κα Ζωή Χειμωνίδου με μια θερμή αγκαλιά. Ήδη έλαβε περίοπτη θέση στο σπίτι όπου με ταπεινότητα θα την διαβάζω πάντοτε. Στο HR και στην διοίκηση, υποκλίνομαι για τις πρωτότυπες και συστηματικές πρακτικές βελτίωσης και έγνοιας, όχι απλά της εργασίας, αλλά και του καθενός από τους υπαλλήλους σε προσωπικό επίπεδο. Η σκέψη και απόφαση σας, αγαπημένοι μου συνάδελφοι, με γέμισε θάρρος και ελπίδα για την αύξηση του καλού και ευγενικού που η ανθρωπότητα έχουμε τόσο ανάγκη.Σας ευχαριστώ θερμά για τον κόπο και την αγάπη σας».