Μία ανεξήγητη τάση στο Tik Tok έχει δημιουργήσει σάλο στην Γαλλία, καθώς ουσιαστικά έχει γίνει trend ένα hashtag το οποίο έχει οδηγήσει στο να δέχονται bullying τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2010. Η τάση ονομάζεται #Anti2010 και απέκτησε δυναμική τον τελευταίο μήνα στην εφαρμογή του TikTok.

Οι δημοσιεύσεις στον ιστότοπο έχουν αποκτήσει εκατομμύρια προβολές, με τους χρήστες να ενθαρρύνονται να σχηματίσουν μια «αστυνομία κατά (των παιδιών) του 2010». Όλα αυτά που συμβαίνουν αναγκάσαν μέχρι και τον υπουργό Παιδείας της Γαλλίας Ζαν –Μισέλ Μπλάνκερ να παρεμβεί χαρακτηρίζοντας την τάση αυτή  «εντελώς ηλίθια και ενάντια στις αξίες μας». Μάλιστα, προκάλεσε συναγερμό στους γονείς επειδή στοχεύει παιδιά 11 ετών, που βρίσκονται ένα βήμα πριν το γυμνάσιο.

Υπήρχαν ακόμα πληροφορίες ότι η τάση αυτή έχει μεταφερθεί από το διαδίκτυο στις παιδικές χαρές. Σύμφωνα με το BBC, o υπουργός Παιδείας προειδοποίησε ότι οποιοσδήποτε μαθητής εντοπιστεί να βρίσκεται πίσω από έναν τέτοιο εκφοβισμό, θα υπόκειται σε τιμωρία ενώ πρόσθεσε ότι οικογένειες θα πρέπει να καταγγέλλουν περιπτώσεις παρενόχλησης σε επείγουσα τηλεφωνική γραμμή. Λέγεται ότι η νέα τάση ότι προήλθε από το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Fortnite. Ωστόσο, η  ακριβής προέλευση της τάσης παραμένει ασαφής.

«Είναι ένα ουσιαστικό μέρος της σχολικής ζωής, το να δίνεις στους μαθητές της έκτης τάξης ένα θερμό καλωσόρισμα και να τους εντάξεις ορθά μέσα από τη γενναιοδωρία των συμμαθητών και των ενηλίκων»

Σε αυτό το παιχνίδι οι νεότεροι παίκτες κατηγορήθηκαν ότι δεν τήρησαν έναν άγραφο κώδικα δεοντολογίας, ενώ οι παλαιότεροι παίκτες τους χαρακτήρισαν «Fortkids». Σε ένα tweet, το υπουργείο Παιδείας ανέφερε ότι «η παρενόχληση και ο κυβερνο-εκφοβισμός δεν έχουν θέση ούτε στο σχολείο ούτε στην κοινωνία μας».